Apple най-скъпата марка в света – $153,3 млрд.

Американският технологичен гигант изпревари Google
Обновена: 9 май 2011 15:02 | 9 май 2011 12:23,
83
Apple най-скъпата марка в света – $153,3 млрд.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Американският технологичен гигант Епъл (Apple Inc.), чието производство са популярните айФон (iPhone), айПад (iPad) и айМак (iMac), изпревари водещата интернет търсачка Гугъл (Google Inc.) и стана най-скъпата марка в света, сочи публикувано днес изследване на Дабъл ю Пи Пи (WPP Plc), цитирано от Блумбърг.

Стойността на марката Епъл е скочила с 84% през изминалата година до 153,3 милиарда долара, съобщи Милуорд Браун (Millward Brown), подразделение на рекламния гигант Дабъл ю Пи Пи.

Марката Гугъл е изгубила 2% до 111,5 милиарда долара, слизайки от върха, на който беше четири години, а технологичната група Интернешънъл бизнес машинс – Ай Би Ем (International Business Machines Corp. - IBM) бележи силен растеж от 17 на сто, заемайки третото място, преди Макдоналдс (McDonald's Corp.).

Операторът на най-големия сайт за социално общуване в света Фейсбук (Facebook Inc.) е отчел най-силния скок – от цели 246% – в стойността на марката, която се е наредила на 35-о място с 19,1 милиарда долара, сочи изследването. Байду (Baidu Inc.), китайският конкурент на Гугъл, е на 29-а позиция с втория по големина скок – 141% до 22,6 милиарда долара.

Дванайсет от водещите 100 марки в света са от Китай, начело с Чайна мобайл (China Mobile Ltd.) на 9-о място и Индъстриъл енд къмършъл банк ъв Чайна (Industrial & Commercial Bank of China Ltd.) на 11-а позиция.

Американската компания за електронна търговия Амазон (Amazon.com Inc.), която е на 14-о място в класацията, е изпреварила търговската верига Уол-Март (Wal-Mart Stores Inc.), станала най-скъпата марка в търговията на дребно със завояваното 15-о място в общата класация.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
4
 
! Отговори
Appleman :D преди 13 години
Бай Танасе.....на твоя въпрос: миииии НЕ :D!!!!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва ли да ме интересува?
12
5
 
5
 
! Отговори
Ставри, бай преди 13 години
до 3 Бай ТанасНе е копие, а реплика на Нокиа.
11
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Години ще им трябват за да стигнат Илиянци.
10
4
 
13
 
! Отговори
crus преди 13 години
5..... кое им е иновативното на Епъл ? Страхотен маркетинг ,нищо повече...достойни са за уважение в това отношение.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Туй Епъл, Сураттефтер, Туитър - малко като вица за борците дето яли *** и си давали пари един друг и така ги въртяли (парите), абсолютно виртуална работа, никакви активи.Или може би просто са си шпионски мрежи и от там такава стойност ;)
8
11
 
10
 
! Отговори
Евреинът преди 13 години
Дрън-дрън, пляс-пляс! Може да е отчела подобни приходи, но изобщо не е най- скъпата компания в света. В IT бизнеса може. Най- скъпата компания в света е Дженерал Илектрик, която се оценява на 750 млрд.$. Пак не сте преписвали както трябва!
7
7
 
8
 
! Отговори
до 5 преди 13 години
и в същото време са назад във времето....и то баяТочно така-прекрасен дизай и юзър френдли за да може тия *** американците да ги ползват
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Реклама на Ейпъл да си видял някъде?
5
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напредъка на Епъл не е в техния маркетинг а в уникалните иновативни продукти, които са супер лесни за използване от потребителите и в същото време са красиви, елегантни и здрави и си заслужават цената.
4
1
 
21
 
! Отговори
crus преди 13 години
епъл....пример за страхотен маркетинг
3
12
 
16
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
Тва iPhone копие на Nokia ли беше :)
2
5
 
12
 
! Отговори
Адам Смит преди 13 години
Пореден балон...
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво! Грешката в заглавиеото е ВЯРНА! А като почнете д аправите разлика между марка и компания, може и да напишете нещо разбираемо!