Биографията на Стив Джобс с ново заглавие

„iSteve” се стори прекалено претенциозно на автора
Обновена: 6 юли 2011 18:13 | 6 юли 2011 18:11,
20
 Биографията на Стив Джобс с ново заглавие
Стив Джобс. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Уолтър Исааксон, който получи безпрецедентен достъп до професионалния и личния живот на един от най-богатите хора в света, реши да смени заглавието на биографичната книга за Стив Джобс.
 
Това се случва няколко месеца преди излизането на биографията на пазара.
 
Първоначално Исааксон беше озаглавил книгата „iSteve: Книгата на Джобс” по аналогия с нашумелите имена на продуктите на компанията му Apple.
 
Оказа се, че идеята за заглавието е на издателската къща, а самият автор не бил много въодушевен.
 
И затова предприел инициатива за смяна с нещо по-просто и по-елегантно.
 
В крайна сметка постигнал успех и творбата му вече се нарича „Стив Джобс: Биография”.
 
Книгата ще излезе на пазара през март идната година. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Стив Джобсбиография
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 12 години
До номер 10:Това с интелските процесори е просто временно явление. Ябълката определено е поела кръстоносен поход към намиране на ултимативната технология за своите утройства. А4, А5 System-on-a-chip Технологиитена Apple са просто различни, те просто Think Different
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ok.. mnogo hubavo za MAC-a .. sega otivam da igraq igri.
17
0
 
1
 
! Отговори
tarbuh преди 12 години
Avtora mai ne e dorazbral... iSteve ne e pretencioznoto, a vtorata chast, The Book of ***, zashtoto "The book of Job" e chast ot Bibliqta
16
1
 
2
 
! Отговори
Unix преди 12 години
Хехе... то затова Мак си купуват хора, дето ще работят на него - дизайнери, фотографи, кинаджии, архитекти, конструктори и др. подобни. Те не се интересуват от компа, а от работата, която върши и знаят само къде е копчето за пускане. Затова пък не знаят какво е "син екран".Всички, дето искат да си дръгнат егото на големи компютърджии, да сменят хардуер, да качват нелегалеn софт и да човъркат системата, за да респектират други себеподобни, си купуват комповете в насипно състояние... :LOL:
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
4e MAC-a e po stabilen ot PC e vqrno ama ne kazvate za6to. Za6to ne moje da smenqsh hardware na MAC? Za6toto OS-a e napraven da raboti to4no s tozi hardware, za razlika ot windows koito se stremi da raboti na vsevazmojni konfiguracii. Are da vidim osX do kade 6te q dokara kato po4nem da bazikame hardware-a.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И двете платформи имат своя принос. Епъл много рано вдигна летвата и показа, че персоналните компютри могат да вършат сериозна работа и ще изместят големите машини от сорта на HP VAX, Siemens M56 и пр.В същото време интелските PC-та плъзнаха из Азия и пъшкайки и скърцайки с куция Уиндоус, направиха компа достъпен за всеки дом и офис.И до ден днешен, обаче, ако искаш да правиш кинти от компа, а не да се правиш на софтуерен уизард или да плащаш на някого за поддръжка, си купуваш MAC!
13
0
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 12 години
Играеш мача от 2-то полувреме... :) PowerPC излезе 1995 г., а тук го видяхме 96-та. Куадрите бяха с чист Моторола CPU. Но това не е съществено - най-важното е, че машините на Епъл винаги са били по-грамотно сглобени, а OS-а на Мак винаги е бил безотказен.Само за протокола - виждал съм още през 1991 г.във Виена 32 битова Quadra 950 с потресаващите 64 MB RAM и SCSI дискове. По същото време върха на интелците беше 16 битовата 386, работеща под DOS и жалки опити за некакъв Windows 2.
12
0
 
2
 
! Отговори
bubachko преди 12 години
до 6 и 7... не сте гледали внимателно :)Епъл не крадат нищо от Ксерокс, а го купуват за жълти стотинки, тъй като Ксерокс смятат устройството за идиотско: "Та кой ще си купи нещо, което се нарича мишка?!"В това време чичко Бил се е напивал и е правел бели. Нещото което е променило историята е съгласието на IBM да ползва така и така не неговата DOS, като бил да има право да я продава и на други... Ако това не се беше случило днес нямаше да има Микрософт... Те винаги са крали.
11
0
 
0
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
Не си точен.Бяха AppleIBMMotorola alliance (AIM) и правеха PowerPCA Intel и HP почнаха Itanium... после инженерите на HP отидоха работа в Intel, и започна истинското разработване на Xeon с много решения от Itanium, но чисто Intel.И сега Oracle appliance - Exadata e с Xeon процесори...
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И кво от това? Apple никога не са произвеждали процесори. Преди слагаха процесор на Моторола, защото са били по-добри от Интел. Епъл не произвеждат компоненти, а работещи компютри. Купуваш, слагаш и работиш - нищо не пипаш! Не искам да тъпча форума с разкази как изглеждаха един до друг и като надеждност, и като производителност през 1993 г. един Quadra 950 до един Intel 486 и OS 7 до Windows 3.1... :LOL:Както писах по-долу, с Windows 2000, после XP нещата живнаха и малко се смали разликата.
9
0
 
2
 
! Отговори
do 8 преди 12 години
Da i zatova sega polzvat Intel-ski procesori
8
1
 
0
 
! Отговори
X преди 12 години
Историята се пише от победителите, ако към 1979 прибавите 10 години ще получите истината, защото графичният интерфейс е нищо без мишка. До 1989 съществуват множество устройства за показване като "светлинна писалка", планшет, всички те са с абсолютна адресация. Много простата кутийка с топче и два оптрона по X и Y се появява 1989 и слага началото на огромна революция. Тази кутийка, първия web браузър и електронния подпис се появяват в ... България, затова има голяма мъгла покрай авторството им
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Xerox не знам, но като дългогодишен потребител на софтуер за обработка на графика смея да кажа, че Уиндос започна горе-долу да става за работа от версия 2000 насам. Преди това Apple-Мacintosh нямаха алтернатива в Desk Top Publishing, CAD и др. Не говоря за самите машини, а за OS и работещия в нейната среда приложен софт. Но и машините на Apple бяха винаги с няколко крачки пред интелските сбиртъци, дори когато се водеха "маркови"Така, че само адмирации на Стив!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да 6 е прав, за най-обща представа гледайте "Пиратите от силиконовата долина". Лайтмотива и на Стив, и на Бил е: "Добрите творци копират, а великите крадат" :)
5
1
 
7
 
! Отговори
Bag преди 12 години
До номер 4:Поограмоти се малко ... Епъл са откраднали идеята за графичния интерфейс от ... Xerox Прочети за Xerox Alto и за посещението на Steve *** в Xerox през 1979та ;)
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм фен на продуктите на Apple, но безспорно това е един от гениите на нашето време
3
5
 
17
 
! Отговори
Think Different! преди 12 години
Преди поредните ламери да го оплюят, искам да кажа, че всички ние трябва да сме благодарни на този гениален иноватор задето ни даде графичният интерфейс, който впоследствие беше отркаднат от Бил Гейтс.Apple ни дават най-добрата, лишена от вируси и бъгове, и имаща най-много възможности операционна система. И куп други благини и ИНОВАЦИИ.Поклон пред този велик човек. Дано да е жив и здрав още дълго време.
2
3
 
6
 
! Отговори
homer simpson преди 12 години
бих я прочел.
1
4
 
11
 
! Отговори
Попов преди 12 години
Голям човек!