Apple представи iPad Mini

Малкият таблет ще има същата функционалност като по-голямата версия
23 окт 2012 22:35, Красимир Ангелов
354
Apple представи iPad Mini
Снимка: Reuters

Apple представи по-малката версия на своя iPad, като цените започват от 329 долара за версията с 16 GB, съобщи CNBC.

Технологичният гигант представи също така и четвъртото поколение на класическия си iPad, чиито цени започват от 499 долара.

С промотирането на iPad Mini по време за Коледния сезон, Apple изглежда хвърля ръкавицата на някои от основните си конкуренти, които се опитват да намалят доминацията на компанията на пазара на таблети.

След близо година спекулации и само месец, след като бе повдигната завесата около петата версия на iPad, главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви дебюта на още няколко нови устройства, в това число актуализирани версии на MacBook Pro, iMac и Mac Mini.

Четвъртата генерация на iPad, която бе донякъде изненадваща, притежава нов процесор А6Х. WiFi връзката ще е двойно по-бърза, а графичната способност - двойно по-добра. Батерията, както и досега, ще издържа 10 часа.

Фокусът на презентацията обаче беше върху дългоочаквания iPad Mini, който предоставя на потребителите същата функционалност като по-голямата версия.

По време на събитието маркетинговият гуру на Apple Фил Шилер държа таблета в една ръка, за да демонстрира неговата преносимост, като посочи, че „има нещо за всеки в широкия ценови диапазон”.

iPad Mini е с дисплей от 7,9 инча (класическият iPad е 9,7-инчов), дебелина от 7,2 милиметра и тегло от малко над 300 грама. Батерията на мини таблета също ще издържа 10 часа.

Някои потребители обаче може да сметнат за разочароващо, че резолюцията на дисплея е като на първия iPad, т.е. лиспва му яркият контраст от последните версии.

Apple ще започне да приема поръчки за мини таблета от петък, като се очаква доставките да започнат в рамките на две седмици.

Компанията представи още новото поколение на своя десктоп iMac, както и на MacBook – най-добре продаваният й лаптоп. Новият MacBook Pro ще бъде тънък по-малко от инч (2,54 cm) и с 20% по-лек, като ще тежи само 1,6 кг. Новият iMac пък ще е с 45% по-тънък и ще има напълно ламиниран дисплей.

Още новини от света на комуникациите вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още по темата: Apple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
0
 
! Отговори
до 106 преди 11 години
Аз ти казвам, че пататентите който се регистрират в УСА са смешни и съответно "доказаните кражби" на Самсунг на "интелектуалната собственост" на огризката са пълна измислица. :-) Днес отново имаше статия за патентната система в УСА и в нея се чуха гласове изобщо да се махнат патентите, защото са смешни и задушават иновациите. Както и е да е, явно глобалното мислене не ти е присъщо, концентриал си се в свубоя епъл-андорид, а нещата са много по-дълбоки!
89
2
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Чакай сега, мултитъча е идея реализирана за първи път НЕ ТО ЕПЪЛ 1985г. Значи епъл са я откраднали. Слайд то опен е реализирано за първи път преди 3 хиляди години в япония. Аз да се страхувам че ще ме съдят, щото си отварям гаражната врата с плъзгане ли? А многостраничната организация на перационната система е от 18 години и няма нищо общо с епъл.И нея са откраднали. Една четвърт от RF системата им е с крадени патенти. Загубиха сума ти дела в азия, даже за името на айпад! За какво претендирате?
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 106"Каквото и да реши съдът на втора инстанция, Самсунг са крали ДОКАЗАНО"E съдът ако отмени решението на предната инстанция кое точно ще е доказано ?!? Виж само колко безмислено звучи. И си тръгнал да говориш за "неумен". Само някой безмозъчен би твърдял подобно нещо. Аз те питам: ДА МИСЛИШ МОЖЕШ ЛИ. ?
87
1
 
2
 
! Отговори
до 99 преди 11 години
До колкото си спомням, съдебните заседатели наложиха глоба на Самсунг за патенти, за които съдът беше решил , че не са нарушени. Цирка с това дело е пълен и още на следващия ден имаше изявления от адвокати, че нещата яко са се олескали. :-) Почти е ясно какво ще стане на втора инстанция, всички глоби ще паднат като незаконосъобразни. :-) А патентите в УСА са толкова смешни, че трябва Европа да спре да ги признава моментално и да принуди УСА да си променят патентния закон!
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре де, а решенията на съдилищата в Европа и Япония са без значение само за епъл потребителите, защо ли ???
85
2
 
2
 
! Отговори
do 100 преди 11 години
Да направиха го като пръчка :))Минито и той ли е с тази широчина подходяща за работа с една ръка :))).В следващия айсифон каква ще е иновацията истински карти ли :))
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Не може съдебно да се докаже нещо, то да е твърде очебийно за всички и после някой *** да обяснява как съдът бил подкупен."Може случи се с Галакси Нексус, втората инстанция каза:"По-низшата инстанция, която наложи забраната, е превишила правомощията си, се казва в уведомлението. Делото е изпратено обратно."Един гнусен цирк от който спечелиха само Епъл, а съда се изложи като кифла.Съда в САЩ е подкупен за Американска марка и това е очевадно.
83
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"правилно ли си спомням как Джобс обясняваше,че всеки таблет под 10" е пълен абсурд" да така говореше и за телефон с по голям екран от този на с4 и ...знаем :)Беше смешно как ни обяснява, че телефона е проектиран да се държи с една ръка ергономично за разлика от другите, а новия стана по голям и сигурно също може да се държи с една ръка :)))Тия са като бойко борисов всеки ден си сменят мнението и се чудят защо пазарния им дял просто намалява
82
3
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Ахахахаха Някои фенове наистина не издържат вече... Къде видя да бълвам змии и гущери за продуктите им бе пич? Продукта се прави от инженери, а некоректните търговски практики от мениджмънта! Щом като казваш нещата каквито са, то това, което казвам не се отнася за теб. Защо се засягаш тогава?Кой от доводите ми е абсурден? Конкретно посочи да го обсъдим и ще се разбере кой е зрял и кой не е. Квалифицирашш ме на базата не на факти, а на емоции. Това не те прави да изглеждаш зрял ;)
81
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нямам нужда да преосмислям живота си. Работя си перфектно на епълските продукти, ти и себеподобните ти андроид потребители сте тези, които бълвате змии и гущери под всяка статия за Епъл, явно ви пречи с нещо компанията. Аз просто казвам нещата каквито са, а не се мъча да убедя някой друг колко по-добър ми е iPad-a от Нексуса му, примерно. И пак ти казвам, доводите ти и изцепките ти са абсурдни за (уж) зрял човек.
80
3
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Не е ли вярно, че позорно им отказаха да патентоват името мултитъч, защото имат само 0.5(ПОЛОВИН за епъл фенове)% от патентите в областта? Не патентоваха ли правоъгълната форма? За другите твърдения - разрови се в мненията по темата и ще ги намериш. Не си измислям. Или си неинформиран(кото прави изказванията ти да звучат смешни), или си ***, та чак объл. Преосмисли си живота, пич. Епъл е само малка част от него!
79
2
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
До 87 Пич, сина ми е колкото теб(по ръст;). Кое не вярно което съм казал? Че в момент на разрастване на една индустрия по - важен параметър е ръста на пазарния дял отколкото ръста на продажбите? Или че Втората инстанция каза че Първата е надвишила правата си? Или че четвърта ЕВРОПЕЙСКА страна отхвърля глупавите претенции на снобите? Самсък и 2 милярда да дадат на епъл не ги бърка, щото са взели 3 пъти повече от балъци като теб. Пряко или косвено, самсък печелят от епъл здраво. Няма измъкване ;)
78
2
 
1
 
! Отговори
thaddeus преди 11 години
До Анонимен 87Да си спомним съдебният фарс, който се разигра със съдебно жури съставено от НЕспециалисти. Разбира се, че ще спечели американската компания в САЩ! Що се отнася до малкия айпад, правилно ли си спомням как Джобс обясняваше,че всеки таблет под 10" е пълен абсурд. Защо ЕПЪЛ започна да върви срещу визията на създателя си?
77
3
 
1
 
! Отговори
До предния преди 11 години
Човека говори за решения на върховния съд, които са окончателни. Този един милион в УСА е на първа инстанция. Скоро втората инстанция с УСА нахока първата за това че НЕПРАВОМЕРНО е спряла май точно таблета на Самсунг от продажби. Така че, за този милиард огризката ще почака доста. :-)
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А за 1 млрд., дето Смсък ще трябва да платят на Ептл, заради ДОКАЗАНО УМИШЛЕНО нарушаване на техни патенти чете ли бе mindo? Надявам се да си тийнейджър, защото ако си зрял човек всичките слабоумия, които лееш с всеки следващ пост са доста тревожни.
75
2
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
А делата срещу самсунг и моторола в германия?? ;)))
74
2
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
А за длото на епъл срещу самсунг в холандия? ;))))))
73
2
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
А четохте ли за решението на английския съд по повод обжалването на епъл? :) :) :)))
72
3
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Няма защо да се гордееш с тях, след като пазарния им дял пада. Показателно е и ако ТИ можеше да интерполираш, щеше да разбереш какво значи това. А и както винаги се гордеете с измислени неща: че направили първия таблет, че мултитъча бил техен, че първия тъчскриин телефон е техен, че изместили фото фирмите от пазара, че първия телефон без механични копчета бил техен, че правоъгълната форма е тяхна... Не ви ли писна да се самозаблуждавате? ПАЗАРНИЯТ ДЯЛ НА ЕПЪЛ ПАДА БЪРЗО! Свиквайте. Сори, факт е.
71
1
 
4
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Наби, пича те затапи. Признай си. Кофтито е че му писна и взе да обижда. Разбирам го... И историята знам и мога да я интерполирам. Епъл е бил горе, долу, пак горе, пак долу. Сега е горе, но пада. Продажбите му се качват, защото продажбите на всички таблети, ултрабуци и смартфони растат. Вече и социалнослабите си купуват таблети, ултрабуци и смартфони. Но я погледни ръста на родажбите на всички други компании... Ще останеш смаян! И по този параметър епъл вече не са водещи от повече от година.