Поискаха имунитета на Цветанов, бездействал за СРС-тата

Цацаров не водил Пеевски на среща с ексминистъра, заварил го там
Обновена: 30 май 2013 10:36 | 30 май 2013 10:36, Веселина Йорданова
88
Поискаха имунитета на Цветанов, бездействал за СРС-тата
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Прокуратурата поиска снемане на депутатския имунитет на народния представител от ПГ на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. В парламента е внесено искане за разрешение за започване на наказателно преследване спрямо Цветанов.

Той ще бъде обвинен в бездействие, което е дало възможност на подчинените му да извършат незаконни подслушвания, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров преди началото на заседанието на ВСС.

На 15 април прокуратурата образува 4 досъдебни производства срещу бившите началници на СДОТО Цветан Иванов и Камен Костов, както и срещу последния началник на "ушите на МВР" Сергей Кацаров и срещу подчинения му Радко Димитров, станал по-известен като Радко Отвертката. Докато се реши въпросът с имунитета на Цветанов, прокуратурата спря временно делата срещу тях.

Още по темата
Главният прокурор заяви, че ако парламентът даде разрешение или Цветанов се откаже от имунитета си по друг начин, веднага ще бъде повдигнато обвинение, след което ще се внесе обвинителен акт. Проверката показа още в самото начало, че липсата на какъвто и да е контрол над мобилните екипи за негласно наблюдение и подслушване, е пълна предпоставка за извършване на нерегламентирани действия. Имам предвид използването на СРС-та, уточни той.

По думите му данни дали някой е извършвал нерегламентирано подслушване може да се получат само ако експертизата на паметовите устройства ги даде. „Ние считаме, че това обвинение за нас е абсолютно доказано”, каза главният прокурор.

Цацаров отрече да е водил Делян Пеевски, в качеството му на депутат, на работна среща с ексвътрешния министър. Главният прокурор призова Цветанов сам да си спомни какви са обстоятелствата и допълни, че когато е отишъл на въпросната среща, Делян Пеевски вече е бил там.

"Не съм толкова невъзпитан или некоректен, за да заведа на служебна среща лице, което не е било поканено, или чието явяване не е било предварително известно на домакина, нито пък пропускателният режим, особено по времето на Цветанов, допускаше такива волности", каза той.

Цацаров отказа да коментира дали Пеевски е останал на срещата, или си е тръгнал. За въпросната среща съобщи вчера Цветан Цветанов от парламентарната трибуна по време на дебатите преди гласуването на кандидатурата на Пламен Орешарски за премиер.

„Когато имах една среща, когато бях министър на вътрешните работи, с главния прокурор, учудващо за мен, дойде и Делян Пеевски, това е силата и стилът, по който решихте изборите на 42-рото НС”, каза бившият вътрешен министър.

Пеевски репликира Цветанов с думите, че "вади много лъжи".

"Тепърва ще излиза с колко криминални лица сте се срещали. Това ви го обещавам! Но аз няма да се занимавам с вас, правораздавателната система ще се занимава с вас”, заяви Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
11
 
13
 
! Отговори
aaa преди 11 години
абе м.рши герберски нали си имате саит жабата коментираите си там пфуууу шбн квл
33
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чухте ли за минималната заплата? "Татко каза, че ще ми купи колело, ама друг път." Същото ще стане и с пенсионирането.
32
6
 
13
 
! Отговори
Един преди 11 години
През 1950 - 1960 БКП имаха девиз" Който не е с нас, е против нас" Все още се придържат към него!
31
0
 
8
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
До АнонименКемал Еврен върши по добра работа в случая от Пиночет.По наблизо бе и е по-подходящ за нашия балкански манталитет. Виж историята на Турция 1980-1989г.Виж Турция къде е сега.Само,че ние сме си матреал и вместо модела на Турция и Чили за градивна военна диктатура,ще вземем унищожителните гръцки и аржентински модели и пак ще се наакаме. А иначе се оказва,че няма данни за подслушване,а отново се излиза с предпоставки.Вишински-и-и,къде си-и-и?
30
17
 
16
 
! Отговори
ЛУДИ ХОРА преди 11 години
Най- големият проблем на България в момента е че полицията и вътрешният министър подслушват заподозряни престъпници и следят схеми...Вий осъзнавате ли каква държава сме?Горе главата, Цецо- обикновените хора са с теб!
29
3
 
7
 
! Отговори
ASEN преди 11 години
EEEE NAGAL OXRANEN DEBELAK,TI PAK OT KADE SE PRAKNA VSEKI ZNAE KOI TE VKARA V POLITIKATA DA BLAGODARISH NA MAIKA TI I NA DOGANA INACHE SHTE SI OSTANESH PALEN MYXLIO.TO BIVA NAGLOST AMA VASHATA MINAVA VSIAKA GRANICA SEGA TOI PAK SHTE KAZVAL KOI KAKVO DA E
28
12
 
13
 
! Отговори
kkk преди 11 години
Цацаров ПРЕМИЕР
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
голямата разлика от преди и сега е че преди бяха доносници от които пострадаха много хора, а сега се ползват технически средства. ДРУГАТА ГОЛЯМА РАЗЛИКА Е ШУМЪТ И ГАДОСТИТЕ КОЙТО СЕ ГОВОРЯТ И ПРАВЯТ , А ПРЕДИ ДОНОСНИЦИТЕ ГИ ИЗДИГАХА В ЙЕРАРХИЯТА.ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ САМО В БЪЛГАРИЯ.
26
12
 
18
 
! Отговори
BOKO TIKVOCHAA преди 11 години
След обявяването на Цветанов за престъпник, в Софийския централен затвор настъпи небивало оживление, каквото надзирателите наблюдават само по коледните и новогодишните празници. В сектор "Тежки престъпления срещу личността" тарторите-рецидивисти с по няколко изнасилвания и убийства ликуват и пеят "Я елате пиленца при баткоо", а останалите затворници ги подкрепят с радостни викове.ДУПЕ ДА ТИ Е ЯКО, ЦЕЦООО
25
8
 
16
 
! Отговори
хохо преди 11 години
абе хора опомнете се, от това ли обедняхте, много ми пука че някой ме подслушва или слуша СерГей като пъшка, прах в очите, къде са сега обещанията за високи заплати, 450 лв до края на мандата минимална заплата каза Орешарски - не каза а каза че ще се опита, че те след четири години цените може да са скочили пет пъти, наивен народ
24
7
 
6
 
! Отговори
дядо преди 11 години
Нима някой повярва,че ще бъде съден този тип,всичките дела ще бъдат водени така ,че да го оневинят!
23
6
 
14
 
! Отговори
nikola.zanev преди 11 години
добре ще му бъде зад решетките!!!
22
7
 
18
 
! Отговори
хохо преди 11 години
и какво стана, всъщност прокуратурата няма доказателсва че той е поръчвал, както ревяха всички преди изборите, а че е бездействал, поредната гавра с народа, то стана като с бюлетините, колко са, кой ги е поръчвал, как ще се вкарат в избирателните секции - отговор няма, и тук същата работа, уж той подслушвал, а записи излизаха срещу тези дето подслушвали, жална ни майка
21
8
 
21
 
! Отговори
Глупаци преди 11 години
О глупави неразумни юроде, във всяка партия има ***, в ГЕРБ най-голямата е Цветанов, ако не вярвате на това за подслушванията си спомнете клеветите от трибуната на народното събрание срешу лекарите !! Само за тази му глупост трябва да му се дадат 6-7 години затвор !
20
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цацаров, ако обвинението ти е само за "бездействие" трябва да се самообвиниш в НЕКАДЪРНОСТ. Долна *** комунистическа.
19
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахах Цеко подслушвал голямо реване таз прокуратураобаче из медиите флашки и СРС само с Боко и компания... как става тоя номер не знам *** *** нагли
18
7
 
28
 
! Отговори
GiveMeFive преди 11 години
Ще се отърве подлият му физкултурник. Той щом с бездействие се е сдобил с 6 апартамента, представям си колко щеше да има ако беше решил да действа!
17
4
 
18
 
! Отговори
Боби преди 11 години
Главният Прокурор да се съмообвини за бездействие,понеже неговите прокурори не представиха годни доказателства за побоя над лекарите!
16
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб се хвалеха, че имали дълга скамейка с резервни играчи! Дано и подсъдимата скамейка за тях, да не се окаже къса!
15
8
 
11
 
! Отговори
smehurko:))))))))))) преди 11 години
Чудно как се влиза в кабинета на Главният прокурор на Републиката след като го няма там ОТГОВОРЕТЕ СИ САМИ КОЙ ЛЪЖЕ И ЗАЩО.Г=н Цацаров много бързо забравихте ОБЕЩАНИЯТА НАРОДА ВИ ПЛАЩА НА Пеевски и сие къмпани