Освободиха брата на Петьо Еврото от Апелативна прокуратура - София

Той е преназначен като редови прокурор
27 юни 2024 10:18, Стела Стоянова
3
Освободиха брата на Петьо Еврото от Апелативна прокуратура - София
Снимка БГНЕС, архив

Емил Петров, брат на Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, беше освободен като зам.-шеф на Апелативна прокуратура - София. Предложението за освобождаването на Емил Петров беше направено от и.ф. ръководителя на АП-София Емилия Русинова, която също е зам.-шеф на тази прокуратура, съобщава правният сайт "Лекс".

Прокурорската колегия в сряда единодушно подкрепи решението, като на заседанието стана ясно единствено, че Петров е изпратил становище по повод предложението, в което изразява несъгласие с него. Той беше преназначен за редови прокурор в АП-София.

Предложението на Емилия Русинова е във връзка със сформирането на нов ръководен екип и предстоящи мерки за подобряване на работата на АП-София.

Емил Петров беше назначен за заместник на апелативния прокурор на столицата през февруари 2020 г. Преди това две години беше зам.-градски прокурор.

Преди седмица брат му Петьо Петров беше задочно изпратен на съд за документа измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Обвинението е свързано със случая „Осемте джуджета".

Става дума за иззетите огромни суми пари, злато и скъпи монети от Илия и Явор Златанови. Според обвинението Петров е използвал осем фактури, на които бил придаден вид, че са издадени от германска фирма, както и договор за предоставяне на пари за отговорно пазене. В договора се посочвало, че е подписан от Явор Златанов и че той е получил за отговорно пазене 650 000 евро от Димитър Ламбовски.

Прокуратурата твърди, че с тези подправени документи Петьо Петров е получил 147 монети на обща стойност над 106 000 лева и едно златно еднокилограмово кюлче за близо 110 000 лева, собственост на Златанов, както и 550 000 евро на роднините му, като общата стойност на имуществото е оценена на над 1,3 млн. лв.

По казуса „Осемте джуджета" има още няколко дела, а Петьо Петров е в неизвестност от над година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от Темида
Разследват служител на МОН за пране на пари
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Я вие Ко очаквате ))той е невинен бря,скоро тоя Петьо че последвя пътя на нотариуса ,близо е
2
0
 
10
 
! Отговори
Пълен абсурд преди 2 дни
На какво прилича това!!!Не е освободен,а е ПРЕНАЗНАЧЕН!И това се брои за наказание ли???Отвращавате ни!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ама разбира се, че ще го освободят, те и двамата с Петьо отдавна са милионери и с имоти в чужбина. Кога ще си харчат парите, разбира се.