До 6 г. затвор за катастрофиралия вчера в София

Той е седнал зад волана след употреба на кокаин
36
До 6 г. затвор за катастрофиралия вчера в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност шофьора, който извърши катастрофата на столичния булевард „Тодор Александров“.

„На 1 август, около 18.00 часа, при управление на кола лицето е причинило тежка телесна повреда на гражданин в резултат на превишена скорост. Деянието е извършено след употребата на наркотици – кокаин, установен въз основа на съдебно-химико-токсична експертиза. Наказанието, което се предвижда за подобно деяние е лишаване от свобода за срок от 1 до 6 години“, обясниха от прокуратурата.

Мъжът, причинил катастрофата, е осъждан многократно за престъпления срещу собствеността. В момента няма висящи производства срещу него.

Още по темата
„Имаме данни, че пребивава трайно извън пределите на България в държава, която не се намира в Европа. Лицето многократно влиза и излиза от България, вероятно към Мексико. Няма също така данни за трайна трудова заетост у нас“, казаха още от прокуратурата.

Вчера вечерта петима души пострадаха при тежка катастрофа в София.

Инцидентът стана на бул. „Тодор Александров“ в София около 18 ч. Лек автомобил BMW е самокататрофирал, очевидци разказват, че водачът е изгубил контрол, минал е през спирка на градския транспорт, където е помел човек и е спрял в сградата на хотел, след като е карал с висока скорост.

В колата са били жена, мъж – шофьорът на автомобила и две деца на 10 и 12 години.

43-годишният водач на колата е с 18 криминални регистрации, приет е във ВМА с контузии на гръдния кош и корема и травма на гръбначния стълб. Шофьорът е отказал тест за наркотици, пробата му за алкохол е отрицателна. Във Военномедицинската академия с гръбначна травма е и 20-годишна жена, возила се на предната седалка на колата.

В „Пирогов” са приети двете деца - на 10 и 12 години, те нямат наранявания, по-скоро силно са се уплашили. В лечебното заведение е настанен и 26-годишен мъж. Той е с фрактури на предмишницата, крака и главата, бил е пометен на спирката на градския транспорт от автомобила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: софиякатастрофакокаин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
7
 
! Отговори
Иванчо преди 1 месец
А защо не му кажете имената, бастуни прогнили?
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде беше Столетницата когато е приет закона че при тежка телесна повреда предизвикана от дрогиран шофьор наказанието е лишаване от свобода от една до шест години. На фашиските партии това им изгодно а на Столетницата ?!?
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Медиите и милиционерите с техните манипулации лъжи и инсинуации са виновни за всички злини в България , но и по света.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тежко пострадалия човек е в много неравностойно положение. Няма и две думи на милост към него но за сметка на това ни занимавате с останалите на които нищо им няма а причинителя на поредица от тежки престъпления кражби неплатени данъци каране на автомобил дрогиран и причиняване на катастрофа с тежко пострадал и нищо , ох горкичкия може да го осъдят друг път да не страда и да не се мъчи да не лежи в затвора да му опростят глобите.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо тона на статията и изобщо на медиите нарочно акцентира върху леко пострадалите а няма информация за тежко пострадалия човек
30
1
 
1
 
! Отговори
Малко фейк преди 1 месец
Като са го извадили от колата е викал "Ща прегазя още веднъж и няма да те лежа, аз за Патето не лежах, че за тебе ли". - или това беше от оня ден?
29
1
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Жалко че не е треснал с малко по-висока скорост.
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тоя толкова старателно му крият името, щото със сигурност половината Милиционерница е на заработка при него.
27
0
 
7
 
! Отговори
А дано, преди 1 месец
ама - надали!
26
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вервам! "Мъжът" дето и до момента не му знаете името, но бе закаран веднага точно във Военно Медицинска Академия - ще рече човек - ранен е в защита на Родината, а не се е надрусал на казма и не е рънил пешеходец. Точно никога няма да научите повече. Ще си замине пак за Мексико, а вие ще платите лечението му тук. Да се обзаложим?
25
0
 
12
 
! Отговори
Жалко преди 1 месец
Че не се размазал, та да останат куп кървави парцали.
24
1
 
19
 
! Отговори
Шоп преди 1 месец
1 го 6 години само за тежка телесна повреда!?? Що за ид-ио-ти са писали този закон! И тоя като си плати подкупа ще осъдят на 1 от които ще лежи 6-7 месеца само.
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да проверят комплекс Синалоа до София! Смърди на кокаин. Както и тази мексиканска Хасиенда на Кърниградска
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наказанията са малки затова има толкова много нарушения.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредния който си е взел БМВ но не може да кара, това не е кола за всеки с болен мозък!
20
0
 
15
 
! Отговори
Пабло Ескобаров преди 1 месец
До Анонимен 9 Ти в коя държава си мислиш че се намираш!? В България е претъпкано с наркомани и пияници. През България минава огромно количество дрога и това което остава се употребява на пълни обороти. Например всеки път при акция на пътя хващат между 20-40 пияни и 10-20 дрогирани. Тоест наркомани и пияници ще продължават да убиват на пътя още много дълго време !
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не само затвор, но и доживотна забрана да кара кола. Освен това да плаща месечна издръжка на невинно пострадалият пешеходец за причинените трайни увреждания.
18
0
 
19
 
! Отговори
до прокоратурата преди 1 месец
как така имал присъди,и бил реабилитиран,та сега се води без присъди,толкова ли станахте продажни,сега ще видим дали ще сте ефективни,ама надали,ще вземете пак кинтите и всичко е точно,ще пуснете невинната душичка,щото тестовете били фалшиви.Фалшиви сте вие.
17
0
 
18
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Нищо няма да му направят! Платено е вече на когото трябва! Пристанете да пишете глупости човекът внася по 100 кила месечно във Европа!
16
0
 
14
 
! Отговори
sss преди 1 месец
И жената и децата са на кока. Прокурорите и разследващите, които ще го отървават и те. Предполагам легалния му бизнес е внос на цитросови плодове или нещо такова ;)