Забрави ли Григор Димитров откъде е тръгнал?

Федерацията: Да се говори, че не е получил помощ е невярно!
14 дек 2018 13:15, Красимир Ангелов
77

Изгубени в превода или хвърлена ръкавица към Федерацията по тенис - какво имаше предвид най-добрият български тенисист Григор Димитров с изказването си за частните турнири и ще вземат ли под внимание идеята му за повече турнири на по-ниските нива. Тези въпроси коментира в студиото на "България сутрин" спортният директор на Българската федерация по тенис Пресиян Коев.

Още по темата

"Всички турнири, които имат наградни фондове, са частни. Не знам какъв е антонимът на думата "частен" в този контекст. Държавни турнири има само за децата, юношите и девойките", обясни Коев пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че от 2005 година в България са организирани 64 мъжки и 53 женски турнира с награден фонд близо 2 млн. лв., а в последната една година тези турнири са били общо 5.

Григор Димитров е тръгнал за големия тенис именно от такива турнири. "Да се говори, че Григор не е получава помощ от държава, федерация, клуба в който е бил картотекиран във Варна е невярно!", категоричен бе Коев по повод първите години на най-добрия български тенисист.

"Участието на Григор Димитров придава друга стойност на турнира в София, но не смятам, че той е направен за него. Миналата година Григор не участваше, а на финала в залата имаше близо 10 000. В момента българската публика уважава тениса, цените на билетите са достъпни, просто хората го искат", сигурен е Коев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
10
 
! Отговори
Неразбирко преди 5 години
На Олимпиадата Гришо игра с Чилич и загуби, което тогава си беше очаквано. Много народ го плюе затова без да знае кой е Чилич. Да, почти всеки тенисист в света щеше да отпадне срещу Чилич още в първия кръг, но не са много ***, които да ги винят за това,
29
5
 
7
 
! Отговори
Орлин Станойчев 3 преди 5 години
... Отделно от това. По никакъв начин с предните ми два поста НЕ искам да оправдавам Григор - пиша го - защото съм сигурен , че е така ! Аз отдавна НЕ го подкрепям. от ТОП 20 съм фен на Дел Потро и Иснър. А от младите звезди ми харесва много Циципас. Димитров определено ме загуби , като фен ... както й много други Българи с отказите си за турнирите в София и измъкването си после през "задната вратичка". Отказа му от срещата с Унгария за "Дейвис" и по същото време - селфита от Лазурния бряг ...
28
7
 
5
 
! Отговори
Орлин Станойчев 2 преди 5 години
Продължавам от предния пост. Тези , които много знаете да говорите - ИЗЛЕЗТЕ В ТРИСЕТОВ , ДОРИ НЯМА ДА ВИ МЪЧА С ПЕТСЕТОВ ДВУБОЙ , СРЕЩУ НЯКОЙ ОТ ПЪРВИТЕ 500 ДА ВИДИМ КОЛКО ГЕЙМА ЩЕ ВЗЕМЕТЕ ?!?! ... За да видите как се стига до първите ТОП 50 ! ... Димитров явно е обиден , още от тогава. И явно НЕ иска да играе за купа "Дейвис" и турнири в София. На Олимпиадата в Рио също нищо НЕ показа , за да отпадне още в първия кръг и после се държа арогантно и високомерно към останалите БГ спортисти там !..
27
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Григор изобщо не му е до България.Беше казал на един наш общ познат,че даже го било срам след като спечели турнира в София,защото българските фенове се държали като на футболен мач.Тогава феновете наистина бяха с разни тъпани,вувузели и крещяха за Гришо и освиркваха противниците му. Може би затова не желае да играе в София отново.
26
4
 
17
 
! Отговори
Орлин Станойчев преди 5 години
Сигурен съм , че тенис федерацията ни с АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ Е помогнала на Димитров да стане тенисист !!! И по другите федерации е същата работа ... Само "УСВОЯВАНЕ" на средства от "нашите хора" и това е !!! Никак НЕ случайно Григор е тренирал в нечовешки условия и родата му е продавала земи и покъщина за го направи това , което е ... А именно ... НОМЕР 19 в света !!! На тия , които много знаят да говорят а НЕ са хващали ракета - искам да им кажа - ИЗЛЕЗТЕ В ТРИ СЕТА СРЕЩУ НЯКОЙ ОТ ПЪРВИТЕ 500 ,А?
25
7
 
11
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
Явно е това, че Гришо не желае да печели победи с помощта на просташка публика!Човекът си има чувство за достойнство......
24
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Момчето е изчезнало от България на 13-14 години и е напълно нормално да не се чувства съвсем българин.Моите дъщери израснаха в Испания и те самите казват,че се чувстват испанки, въпреки че се опитвах това да не стане точно така.Не можем да искаме от деца където се раждат и живеят в други страни да се чувстват, както децата в България.Това не е реалистично.
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали е тренирал безплатно - едва ли. Плащаш си като поп на клуба в който тренираш, получаваш треньор, екипировка, терен. На турнир ако ти платят пътните е цяло чудо. Във всяка една федерация се краде колкото може държавна пара...
22
8
 
20
 
! Отговори
Сериозно преди 5 години
Нека от федерацията да бъдат така добри да представят документи как са "помагали" на Григор да тренира и участва по турнири по време на детството му? Защото, ако е вярно това което се чу него е потресаващо - тренирал е при нечовешки условия, минусови температури, родителите му се е налагало да гладуват, а дядовците да събират пари от пенсии за самолетни билети за турнири.... Та това никак не се връзва с приказките за "помощ" от федерацията и къде щеше да е днес Григор без саможертвата на роднини
21
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гришо говори на български все едно до преди 10 години не е сял кауни в Хасково и сякаш е от англоговоряща страна.
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този наистина ли не разбира какво значи частен турнир и къде е мястото на федерацията когато турнира е частен?
19
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че сме злобни и завистливи всеки знае. Като толкова много е помогнала Държавата , защо дядовците са събирали пари от пенсиите за самолетни билети и са си продали къщите за да го издържат. Как не се спряхте *** и по точно оставете момчето на мира .
18
3
 
6
 
! Отговори
Rosen преди 5 години
До Руски ученЯ кажи на две на три колко ги чуваш нещата.
17
7
 
17
 
! Отговори
Руски учен преди 5 години
Половината "експерти" не могат сами от дивана от първия опит да надигнат, обаче на спортни теми устата не мож им затвори :-)
16
12
 
13
 
! Отговори
Rosen преди 5 години
Добре, че е федерацията... Иначе мижав тенесист нямаше да имаме! Тия самозабравили се гашковци пропадат.
15
14
 
19
 
! Отговори
niki преди 5 години
Леле, тия толкова са нагли, че няма на къде повече.Разбира се, че е успял въпреки федерацията и това всички го знаят.
14
12
 
20
 
! Отговори
Rosen преди 5 години
До TTМного добре казано. Хората започнаха да гледат тенис и да се интересуват, само заради Григор. Много малко хора гледахме редовно тенис преди това.
13
3
 
11
 
! Отговори
ЦЦ преди 5 години
И на Гришо не му е лесно. Никол му изпива соковете.
12
23
 
22
 
! Отговори
Azi преди 5 години
На мястото на Гришо, щях да тегля по една звучна БГ поговорка на всеки който се опитва да ми каже какво трябва и какво не трябва да правя. Гащници!
11
9
 
19
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Ромката е виновна !Развали ни хубавото момче.