"Повърнах 10 пъти", "Отвратителна миризма!": Триатлонисти след плуването в Сена

Нидерландци, казахстанци и шведи се оплакват от водата
1 авг 2024 18:30, Петър Бойчев
223
"Повърнах 10 пъти", "Отвратителна миризма!": Триатлонисти след плуването в Сена
Снимка БГНЕС

Нидерландски, казахстански и шведски триатлонисти се оплакаха след състазанието по триатлон. Нидерландските спортистги останаха изключително недоволни от качеството на водата в Сена и нечестните условия на състезанието.

„Плуването в реката, която тече през Париж, беше просто отвратително”, каза в интервю за телевизия RTL Рейчъл Кламер, която завърши 14-а в триатлона, предаде НОВА. „Ще видим дали се чувствам зле. Наистина погълнах много вода“, каза тя.

Двама участници се разболяха след плуването в Сена. Канадският триатлонист Тайлър Миславчук се разболя след завършване на състезанието. „Дадох всичко от себе си и не съжалявам. Повърнах 10 пъти”, каза Миславчук, цитиран от Daily Mail.

Представителката на Казахстан Екатерина Шабалина каза, че се чувства зле. „След като бях ударен няколко пъти в главата, се задавих с вода от Сена, след което започнах да повръщам до края на плуването. И повърнах след първата обиколка на колоездачния етап“, цитира състезателката Sport24.

Шведската триатлонистка Тилда Монсон се оплака от цвета и „отвратителната миризма“ на водата в Сена.

Като друг проблем спортистът посочи течението на Сена и как плувците са се справили с него. Според Кламер всеки искал да плува в средата в една посока и да се притисне към стената в другата посока. Това доведе до голям брой контакти във водата. „Рамене, крака, стъпала… Почти ме дръпнаха назад. Имаше много атлети, които излизаха от водата зад мен, които всъщност бяха по-бързи. Плуването беше истинска лотария“, разказва Кламер.

Мая Кингма, която завърши седма, каза пред телевизия NOS, че се е опитала да игнорира трудните обстоятелства. „Не мислех много за това, но е жалко, че организаторите поемат такъв риск на най-голямото събитие в света. Радвам се, че състезанието по триатлон приключи, но не бих се състезавал отново под такова напрежение“, добави спортистката.

Състезанието по триатлон се проведе на 31 юли, сряда. По-рано, на 28 и 29 юли, тренировките на състезателите бяха отменени поради замърсяване на Сена, причинено от дъжд. На 30 юли организаторите отложиха състезанието при мъжете с един ден по същата причина. На 31 юли олимпийският организационен комитет получи одобрение за провеждане на състезания по триатлон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Организаторите ви показват 100 килограмова лесбийка ционистка, която с външния си вид ви демонстрира ПРЕЗРЕНИЕ към всичките ви тренировки. Защо не го разбират участниците?! Организират ЛЕГАЛЕН побой на мъже над жени. Ами това да си т*ъ*п е състояние опасно за живота.
70
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как бе,нали уж тоя отходен kанал беше кристално чист,даже макароновците твърдяха,че водата му е годна за пиене?
69
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Организаторите ви казват:вашият труд е за канала.
68
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега, тази олимпиада е замислена като ГАВРА над нормалността. Ако нормалните не са се усетили, значи гаврата е успяла.
67
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Олимпийски рекорд!
66
0
 
15
 
! Отговори
Юлия преди 1 месец
Арабски фекалии, кво толкова. Те са веган.
65
0
 
10
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Като се къпеш в канала ще ти мирише.
64
0
 
11
 
! Отговори
Duke Nukem преди 1 месец
Париж спешно трябва да бъде остъклен!
63
0
 
25
 
! Отговори
до Европеец с главно преди 1 месец
"Щом хората казват, че е чиста, значи е чиста!"--------------------Феноменален балък си. Абсолютно невъзможно е водата в река пресичаща мегаполис да се нарече "чиста".
62
0
 
37
 
! Отговори
À Paris преди 1 месец
Замърсяването на водата в Сена било от дъжд... Там *** ли валят?
61
0
 
27
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 месец
Франция е гетото на Европа!
60
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По ирония или нарочно има таблетки за запеk Сена. Може да ги произвеждат в чест на реката. Хахахаха
59
2
 
12
 
! Отговори
аа1830 преди 1 месец
Ъря не са мръднали от 13 век на сам - се..ат си в реката и не им пука.
58
45
 
4
 
! Отговори
Европеец с главно Е! преди 1 месец
И кметицата на Париж се къпа в тази река. Щом хората казват, че е чиста, значи е чиста! Това да не ви е Пеевски или Лойко да ви говорят едно, а тода е друго. И кои спортисти се оплакват, на 14 място, на нам си кое, за да оправдаят провала си! Сена е чиста за къпане, плуване и всичко както си му е реда, проботе го доказаха! Обаче копейките веднага са наскачали в коментарите, ми отивайте да пиете директно от Волга или Днепър и не се връщайте, *** копейкаджии! Прекрасна олимпиада, браво Франс
57
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е отходния канал на Парижките гета.
56
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще повторя: трябва да се забрани със закон Франция да провежда Олимпиада.
55
0
 
25
 
! Отговори
Боже Мили преди 1 месец
тия Състезатели са Погълнали Вода от Сена - това е Краят им, сега ще се лекуват 10тилетия от Кво ли не - СПИН, Денга треска, кво ли не - в тая вода е цяла Африка и цяла Азия!
54
1
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Антре Дж Урн алисти, вземете научете малко родовете в БЪЛГАРСКИя език бре!!!! Или допълнително се опитвате да засегнете джендъризма! Но на това му се казва целенасочена информационна операция - и май някой друг следва да се занимава с вас!!!???!!
53
1
 
34
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Важното е, че откриването бе политически коректно и че бившите мъже се състезавят с жени в името на равнопоставеност. Нещото наречено олимпиада - смях и пари хвърлени на вятъра.
52
2
 
54
 
! Отговори
Българка преди 1 месец
Каква смешна и жалка олимпиада. Същата като Европейския съюз.