Шефът на МОК дава леко заден: Трябват нови методи за тестовете на спортистите

Томас Бах обсъди скандалния боксов мач с Джорджа Мелони
Обновена: 2 авг 2024 16:01 | 2 авг 2024 16:00, Петър Бойчев
132
Шефът на МОК дава леко заден: Трябват нови методи за тестовете на спортистите
Снимка БГНЕС

Президентът на Международния олимпийски комитет - Томас Бах заяви, че трябва да има подобрения в научните методи относно тестовете на спортистите. Бах каза това след среща с италианския премиер Джорджа Мелони, с която обсъди боксовия мач между Анджела Карини и Имане Хелиф (Алжир).

Хелиф бе изключена от Световното през миналата година, защото не мина теста за полова идентичност, тъй като в пробата му бяха открити мъжки и женски хромозоми. Въпросният Мондиал през 2023 г. в Ню Делхи бе под егидата на Международната боксова асоциация, която бе отстранена от МОК заради руския си президент Умар Кремлев.

Хелиф бе допусната до участие в женския турнир, без да й бъдат правени тестове, въпреки завишените нива на тестостерон. От МОК заявиха, че "щом на паспорта пише жена, това е достатъчно за тях".

"Разбрахме се с Мелони да останем в контакт, за да подобрим научната база, за да получим по-голяма яснота в такива ситуации, тъй като Хелиф е жена и участва в международни състезания от шест години. Ние споделяме мнението, че е необходимо изясняване и подобряване на научната база", каза Бах.

Хелиф и Ю-Тин Лин от Тайван се състезаваха на последните Игри в Токио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
14
 
! Отговори
Либерастни мъни преди 1 месец
Томас Бах е прокси/протеже на Дреслер човекът комерсиализират спорта с огромни пари и печалби,т.е. в случая с мъжките боксьорки са играли огромни трансхуманистични либерастни пари.
26
3
 
4
 
! Отговори
Пич преди 1 месец
Любезно е казал на италианеца да го дууха. Статията е една голяма мешавица - имала XY хромозоми, но после някакви завишени нива на тестостерон, ама не и били правени тесове за олимпиадата. Изобщо, писано, преписано, недопреписано ...
25
1
 
4
 
! Отговори
Кво Даване НаЗад преди 1 месец
в ЮдеюМасонството е Казано Ясно: Свобода, Равенство, Братство! вече и Последното е Постигнато, чрез тоталното Отстраняване на Сестринството!!
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тая китора и колко скакауец.
23
2
 
16
 
! Отговори
художника преди 1 месец
Това нещо Хелиф що не го пратите на Гацо Бацов и ако забременее, значи е жена!
22
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дисквалификация на мъжа и служебна победа на италианката. Дисквалификация и на другия мъж.Никакви нови методи и тестове - това е единственият вариант.
21
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейките спорт не гледат, а само си ръсят опорките... Същия алжирец е участвал на Световното за жени в Москва през 2019г.! Иначе - вчера легендата Анди Мъри изигра последния си мач, великата Симон Байлс се завърна с титла, след депресията от Токио 2021, Ига Швьонтек допусна първата си загуба на клея в Париж, новата френска звезда Симона Маршян продължава да изумява в плувнаето... Копейките това не ги интересува, защото на простите хора спорта не им е интересен
20
2
 
8
 
! Отговори
В името на науката преди 1 месец
той свалил гащите и те му го набутали до гърлото, пък сега се оказва, че давал леко заден...
19
1
 
23
 
! Отговори
Един Българин преди 1 месец
Значи италианците и другите разумни политици си защитават спортистите. Какво правят нашите , когато сме ощетени на международно състезание?
18
5
 
3
 
! Отговори
до Русофил преди 1 месец
Ти Тайван как го броиш, за част от Китай ли? Да, така може и да е кандидат за БРИКС. що се отнася до мавъра, те поначало са си такива, *** като тебе.
17
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алжир е подкрепян от гейската Вагнерова групировка.
16
0
 
21
 
! Отговори
Да питам преди 1 месец
кой нормален гледа туй нЯщо?
15
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИЗПРАВЕТЕ СЕ И ТЕ ЩЕ ПАДНАТ!Видяха, че хората, НОРМАЛНИТЕ хора се възмутиха и наскачаха. И дадоха на заден!ОСТАВКА на Бах !
14
18
 
3
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
До 3: ама всички трансжени (мъже твърде некадърни да се състезават в собствената си категория) са от държави членове или кандидати за Бригс, нещо по тоя въпрос путлероджендърче? Че всичкото транс идва от ислямски държави, диктаторски, обхванати от мечти за социализъм, путлерофашизъм и желаещи да влязат в путлероджендърската Бригс?
13
0
 
29
 
! Отговори
Старомоден преди 1 месец
Аз викам със старите методи - бъркаш в гaщитe и ако набaрaш Мъдyри - работа е ясна.
12
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"заяви, че трябва да има подобрения в научните методи относно тестовете на спортистите"--------------Алжиреца има XY мъжки хромозоми, доказано при това. Каква друга наука им трябва на МОК?
11
0
 
25
 
! Отговори
абе преди 1 месец
Има цяр и за това. В последния момент някой от мъжете боксьори в близка категория, може да се почувства рязко и той жена. Кой ще го спре да срещне гея в честен двубой, по женски? Пък нататък каквото стане ... Мисля, че след 1-2 такива срещи, участието на трансовете в спортни състезания на другия пол рязко ще намалее.
10
3
 
26
 
! Отговори
Леко? преди 1 месец
Тва е недопустимо. Но защо няма нито дума за това в новините? Олимпийците от НАЦИОНОЛНАТА ТВ , мълчат кат вулви по въпроса. Нашия пратеник (с ваще папаритука, нашия пратеник там... Бах ви националната тв. Другите и те не смеят да коментират въпроса, жалка история
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според мен ще е по-интересно да се вкара кеча в олимпидата.
8
0
 
16
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 1 месец
Абе ако има, у....й е мъжко нали знаете...