Зеленски: Русия донесе войната, сега тя се връща в дома ѝ

Русия трябва да бъде принудена да сключи мир, заяви той
12 авг 2024 21:49, Александър Попов
480
Зеленски: Русия донесе войната, сега тя се връща в дома ѝ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Москва трябва да бъде принудена да сключи мир и че войната се връща обратно в Русия след опита ѝ да я пренесе в други страни, предаде Ройтерс.

Освен това Зеленски каза в редовното си вечерно изявление към нацията, че голямото украинско нападение в руската Курска област е въпрос, който засяга сигурността на Украйна и че Киев е завладял райони, откъдето Русия нанася удари.

"Русия трябва да бъде принудена да сключи мир", подчерта украинският лидер.

Зеленски посочи, че от първи юни насам руската армия е атакувала около 2100 пъти украинската Сумска област, която граничи с Курска област.

"Русия донесе войната на другите, а сега тя се връща в дома ѝ. Украйна винаги е искала само мир и ние със сигурност ще го осигурим", заключи украинският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


480
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
3
 
5
 
! Отговори
Градинар преди 1 месец
Наближава сезонът на туршиите. Време е да резнем зелките.
294
7
 
6
 
! Отговори
Аноним преди 1 месец
Русия стана за смях всички гледат от 2 години и нещо резила на Управлението на путин.имаше ли нужда от този резил
293
4
 
7
 
! Отговори
Курти Ебалиев преди 1 месец
Вечерното шоу на наркомана...
292
0
 
5
 
! Отговори
Теди преди 1 месец
Иначе всички следим за войната тя косвено или пряко ни засяга при всички положения
291
0
 
6
 
! Отговори
Теди преди 1 месец
Иначе украинците тук добре си живеят ходят си на плажа насам -натам при тях в Украйна е по -зле отколкото тук при всички положения
290
2
 
7
 
! Отговори
Теди преди 1 месец
Ние и без война се чудим как ще се оправяме а ако дойде и тук хич не ми се мисли хора страшно ще стане
289
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко села е превзела русия тази година! Украйна е превзела 28 села за седмица!
288
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така яко е притиснал Русия, че струва ми се до края на седмицата ще очакваме Путин да капитулира и да се моли за мир! Защо не използват ф- ките? От суеверие- Абрамс и Чалънджър показаха възможности за добро изгаряне. Сега търсят подходящи места за падане на американските хипер мега супер гига самолет! Чакат си професионални пилоти с боен опит от щатите. В момента върви турнир в глобалната мрежа, като свършат да бият виртуално руските самолети ще ги качат на истинските. И каквото сабя покаже...
287
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски май смята да си разменят териториите с Русия, предозира напоследък. Западните му партньори вече си чудят как да се отърват от него, че е луд с картечница. Ще платят на Русия да ги спаси от него преди да е бумнал АЕЦ.
286
1
 
8
 
! Отговори
Аман преди 1 месец
Вожда зельо изпрати на заколение 10000 украински бойци. Ако и 1000 се върнат обратно ще е цяло чудо. Тъжното е че пак прави маневри бвз да зачита стойността на човешкия живот, докато си седи на спокойно в бункерчето. Вместо да мисли как да преговаря за мир той прави още повече поразии. Сега като съвсем няма и войници ще реве да му дават. Последните ни военни министри и депутати са мн дашни. Като нищо може да се съгласят
285
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски 100 пъти да го обесят ще му е малко. За злините, които причини на Украйна, Русия, Европа.
284
5
 
3
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
ВСУ нахлу в Русия с много добра тактика, но без истинска авиация не става. Ако бяха вкарали и Ф16, можеше и АЕЦ да завземат. Странно, защо не ползваха наличните Ф16.
283
4
 
1
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Наши захисники придроздили окопанте на куркому непряко!
282
3
 
6
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
И аче Украйна вчера загуби доста геритории, а умраинците бягат. Скоро няма да могат и да бягат в Курска област. Толкова много трупове не е имало никога до сега.
281
4
 
6
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Тоя е невменяем! Ако толкова смяташ, че Русия не е права, има съд. Ако мен ме оцрабят или по*лошо, означава ли, че трябва и аз да ограбя или убоя тоя, дето примерно е убил дядо ми? И ако го направя, ставам ли добрия или не?
280
13
 
5
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Слава на Украйна!
279
6
 
16
 
! Отговори
Дядката преди 1 месец
Зелени вожде тия дето пратихте в Русия няма да се върнат!
278
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Атака ВСУ на Курскую область приведет украинскую армию к истощению, не повлияв на ход конфликта, заявил бывший аналитик ЦРУ Ларри Джонсон в интервью YouTube-каналу Dialogue Works.Результат наступления в Курской области не будет иметь никакого значения Украина уже проиграла она просто не перестала сражаться. Но их способность сражаться уменьшается с каждым днем, считает он.По словам эксперта, из-за этого наступления ВСУ терпят значительные необратимые потери.Реальность такова, что у Украины нет ни живой силы, ни подготовленных солдат, ни материально-технического потенциала для поддержан
277
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Атаки ВСУ в Курской области закончатся сокрушительным разгромом украинской армии, заявил ирландский журналист Чей Боуз.Боуз подчеркнул, что власти Украины готовы пожертвовать любым количеством граждан для выполнения приказов из Лондона и Вашингтона.
276
13
 
3
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Слава убииците на окупатори! Слава ЗСУ!