Страстите Христови: Съседски спор за кучета, счупена чистачка, юмрук в лицето и пистолет

Заплашената жена е 36-годишната Патриша Тийвс от Люксембург
Обновена: 23 фев 2024 14:58 | 23 фев 2024 14:04, Петър Бойчев
472
Страстите Христови: Съседски спор за кучета, счупена чистачка, юмрук в лицето и пистолет
Снимка БНТ

Нападнатата и заплашена с оръжие от Христо Шопов жена е чужденка. Патриша Тийвс е от Люксембург и от няколко години живее със семейството си в съседство на 60-годишния актьор, чиято фамилна къща е в столичния жк "Малинова долина", предаде БНТ.

Напрежението между двете семейства започнало преди около 2 години след спор за кучета. До скандала снощи се е стигнало, след като по-рано вечерта 36-годишната Патриша паркира колата си пред гаража. Съпругата на Христо Шопов - Мариана Станишева, обаче оставя своя автомобил така, че съседката й да не може да излезе. Чужденката, която трябвало да отиде на вечеря в заведение, вика такси, но преди да тръгне, вдига едната чистачка на колата на Станишева.

Още по темата
Няколко часа по-късно, когато Патриша Тийвс се връща в дома си, открива, че една от чистачките на нейната кола е счупена. Тогава 36-годишната жена отива до дома на Христо Шопов и Мариана Станишева, за да поиска обяснение.

"Нейният съпруг, с когото не съм говорила преди, дойде с пистолет и го насочи на 5 см от лицето ми и ми каза, че ще ме застреля. Аз записах това и те (Христо Шопов и Мариана Станишева - бел.ред) се ядосаха. Искаха да ми вземат телефона. Дойдоха навън и ме нападнаха, за да ми вземат телефона. Той ме блъсна в стената и ме удари с юмрук в лицето", разказа пред БНТ Патриша Тийвс.

По думите й това е първият случай, в който се е наложило да повика полиция, въпреки дългото неразбирателство. Според Тийвс причината за междусъседската вражда е това, че тя е чужденка.

Заместник-главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев обясни, че сигналът е подаден в полицията около 1 часа след полунощ.

"В Седмо РПУ е постъпил сигнал от 36-годишна гражданка за това, че е бил нанесен побой и ѝ е отправена заплаха за живота и здравето с огнестрелно оръжие. Изпратен е екип, който установява, че е възникнал междусъседски спор между гражданка на Люксембург и 60-годишния българин. На място е установено, че въпросният гражданин притежава 3 броя огнестрелни оръжия. Същите са предадени доброволно от него и същият към настоящия момент е задържан в поделение на МВР. На госпожата е извършен преглед в център за спешна медицинска помощ и е установено, че същата има охлузвания по ръката и хематом на долната устна. Образувано е досъдебно производство", добави главен комисар Кангалджиев.

Съпругата на актьора - Мариана Станишева - лаконично коментира, че ще изчакат следствието да си свърши работата. Очаква се решението на прокуратурата дали Христо Шопов ще бъде освободен от ареста или ще му бъде повдигнато обвинение и ще остане в килия за 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кой ми тури минус бе, тоя е баща на Наум Шопов
201
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Не вервамще поверваш като видиш видеото
200
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Още от далечното минало, та досега управляващи и медии обожествяват спортисти, артисти и други псевдо интелигенти, за сметка на истинските такива. Затова те са самозабравили и си правят каквото искат.
199
10
 
3
 
! Отговори
Не вервам преди 6 месеца
ЧовекО е дърт и се опитват да го омаскарят
198
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кажи му актьор и не го обиждай повече. По-голямата част от тях са акохолизирани некадърници дето само реват за повече пари от държавата.
197
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако имах такава съседка, винаги щях да и правя път, да и отварям вратата, да пием кафе по съседски, но тоя селянин се е вживял в роля някаква.
196
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
що не бие ЖЕНА си, паркирала неправилно? БОРЕЦА за права?
195
0
 
10
 
! Отговори
Лигльовци преди 6 месеца
Пачти като мъките на Масква пред цехът за кокс.Превзеха ли го най накрая или още има "огнища на хитлеристи" А за този случай не можете да отречете интелигентният граждански подход.Преди години мисля в Несебър некви туристи пресичат на пешеходна пътека пред меррджан пълен с малък наркоман но с баща собственик на хотел.Един от туристите е сляп и едвам ходи с бял ***.Малкият ллайноят скача от колата и го нокаутира защото по думите му като пресича тряя да тича да не го бави.Е тва е истински бг.
194
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тая ако ме налази по нощите и аз излизам с пищов. Страх, бате.
193
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя баща на Наум Шопов ли е, ужассс
192
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Патриша, като гледаш какви са ни артистите, прай си сметката какви са ни трактористите! Кога ще се очовечиш българино КОГА?
191
3
 
6
 
! Отговори
Мишо Бирата преди 6 месеца
един михайловградски тираджия така се беше опитал да се напраи на неква кифла и оная му накара кухненски нож три пъти до дръжката та едвам го сбраха. ама тоя кестен тука звезда, правосъдие ми раздава
190
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Заплаха с огнестрелно оръжие и побой с лека телесна повреда не е шега работа. Този е насилник и е направо за затвора. А колко е долно да го извършва над жена, едно на ръка.
189
0
 
2
 
! Отговори
До 111 преди 6 месеца
Не, краят няма да дойде. Едни 10-15 години война и след това поне 100 години всички останали и потомците им ще са по-ниски от тревичката.
188
5
 
11
 
! Отговори
Тъ.панар преди 6 месеца
"държавата, в която живеят и маталитета, който имат гнусно просто престъпно племе". Хайде, хайде. Чак пък просто, чак пък престъпно, чак пък племе... И в България, както и навсякъде има и кофти и достойни хора. Ти гледай да не те уволнят от ресторанта "на Запад", в който миеш чинии, че ще се наложи, да смениш квартирата в която живеете 15 човека, с някоя в квартал, където обитават мозъчни и кардио хирурзи от Сирия и Афганистан и тогава ще разбереш нещата по трудния начин.
187
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз ще се смятам за късметлия да имам такава съседка, но наркомана шопов си пада по мъже.
186
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Още веднъж ще го напиша: Имаме чужденка Тийвс, българка Станишева, 2 паркирани коли пред гараж, българин Шопов с пистолет, в квартал "Малинова долина" /разбирайте "Морковена трева". Аз чакам ДБ да лансира "изключително важен закон за паркирането" поне. "Америка за БГ" ли е това, или отворените общественици?
185
1
 
21
 
! Отговори
МЛАДЕЖ преди 6 месеца
Т.нар. звезди, по които журналистите възклицават и ги представят като голямата работа,морални корективи са си диви селяни.Този за пореден път показва, че не е по-различен от Белослава-пиянка, Нойзи-пиянка, Вергов-побойник и т.н.Дано да го осъдят,че от тези Шоповите ни дойде до гуша.
184
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
20 годинки строг тъмничен сега да се научи как да се отнася с една дама.
183
0
 
14
 
! Отговори
Дъртия Комунист преди 6 месеца
Си мисли че е недосегаем защото е от стара Янкошумкарска фамилия затова я е бил и и е Вадил пистолет.