Москва обяви Клуни за нежелан в Русия

Забраниха дейността на фондацията му
20 авг 2024 08:00, Петър Бойчев
39
Москва обяви Клуни за нежелан в Русия
Снимка БГНЕС

Москва обяви фондацията на холивудската звезда Джордж Клуни за нежелана на територията на Русия, след като стана ясно, че тя разследва военни престъпления в Украйна, съобщи "Политико". Днес руските власти забраниха на организацията с нестопанска цел Clooney Foundation for Justice (CFJ) да работи в страната.

"Фондацията на Клуни за правосъдие" е основана през 2016 г. от американския актьор и съпругата му – адвоката по правата на човека Амал Клуни, с цел да разследва нарушения в сферата на човешките права. Според нейния уебсайт CJF "активно разследва военни престъпления в Украйна".

От Главната прокуратура на Русия в изявление в своя канал в социалната мрежа Telegram изтъкнаха, че фондацията "извършва работа, насочена към дискредитирането на Русия в холивудски мащаб". "Тя активно подкрепя напусналите страната псевдопатриоти, членове на забранени екстремистки сдружения и терористични организации", се казва в изявлението.

Фондацията на Клуни има дейност в 40 държави по света, уточнява агенция Интерфакс. През юли фондация "Клуни", заедно с няколко други неправителствени организации, заведе дело в Комитета по правата на човека на ООН, обвинявайки Русия в нарушаване на човешките права на украинците, загинали при ракетната атака срещу Виница през 2022 г.

"Под прикритието на хуманитарни идеи "борците за справедливост" от Медисън авеню насърчават инициативи за наказателно преследване на висшето ръководство на Русия, разпространяват публично негативни псевдоекспертни оценки за руското законодателство за чуждестранните агенти и неправителствени организации", припомня изданието публикацията на Главната прокуратура в Telegram, пише Сега.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Москвафондацияклуни
Още от Звезди
Как Тейлър Суифт зададе модна тенденция за есента
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
19
 
! Отговори
Йосиф преди 4 седмици
Владимир Путин го е страх от Бандата на Оушън да не му влязат в сейфа с ядрените оръжия хи хи хи хи хи хи хи...
11
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Предполагам, сега г-н Клуни леееекинко ще си го премести в другия крачол?
10
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Че то Москва кой желае. Те нямат приятели, имат само врагове.
9
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Явно т.нар. фондация е щедро финансирана и идеологически насочвана от говедарските тайни служби. Прави са руснаците да ги изгонят. А Джордж Клуни е марионетка щом е позволил името му да се ползва за политическа пропаганда
8
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Никой доброволно не ходи в русия хахах
7
11
 
27
 
! Отговори
Дедо преди 4 седмици
Ей че кофти. Той Клуни тъкмо си беше обул гумените ботуши и беше напълнил два буркана борш и две шишета водка да тръгва към Блатная и те го спряха.
6
23
 
15
 
! Отговори
Нане Вуте преди 4 седмици
Правилно са му били шута! Ако е честен и безпристрастен , що не разследва престъпленията на укропитеците и евреите в Газа????
5
11
 
25
 
! Отговори
Империята на злото преди 4 седмици
Русия обявява всички, които разкриват подлостите и за врагове... Напълно нормално е!
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абе те българските русофили не искат поне да посетят Русия (измислят си оправдания:,, визи, неудобни полети, скъпи билети.), а Дж. Клуни се е засилил натам.
3
6
 
8
 
! Отговори
Алоооу, Пепи! преди 4 седмици
Това вече го писахте в днеса! Една и съща новина по 300 пъти ли ще я дъвчете,безхаберници? Да не сте скарани с Кукунела ХристовЪ нещо или не си говорите двечките...
2
7
 
15
 
! Отговори
Клуни преди 4 седмици
прехвърлям от единия крачол в другия.
1
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да му конфискуват доларите и шут отзад :)))