Губернатор на US щат: Работниците от България трудно се разбират

Индийците обаче са най-зле, заяви Пол ЛеПейдж
Обновена: 24 апр 2016 11:49 | 24 апр 2016 09:05, Красимир Ангелов
253
Губернатор на US щат: Работниците от България трудно се разбират
Пол ЛеПейдж не харесва английския за българските работници в Мейн. Снимка: Reuters

Работниците от България трудно се разбират, но индийците са най-зле, заяви губернаторът на североизточният американски щат Мейн -  Пол ЛеПейдж, цитиран от Асошиейтед прес.

Републиканецът направил скандалното изказване вчера по повод дебати за вдигане на минималната работна заплата в американския щат. В момента минималното трудово възнаграждение в Мейн е 7,50 долара на час, но има дебати то да бъде увеличено драстично.

“Индийците са чудесни хора, но ви трябва преводач”, заяви той на конгрес на републиканците в Мейн. Той посочи, че и работници от други страни, като например България, не се справят много добре с английския.

ЛеПейдж разкритикувал предложение минималната работна заплата в щата да бъде вдигната до 12 долара на час, като посочил, че в ресторантите биват наемани чуждестранни работници.

Той изразил съжаление, че неговото алтернативно предложение за повишение до 10 долара не привлякло внимание.

ЛеПейдж е известен със спорните си коментари, отбелязва АП. Вчера той се пошегувал, че жена му ще си намери работа като сервитьорка за допълнителни доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
7
 
! Отговори
малкия скромен иван преди 8 години
На тоя жена му може да почне работа вечерно време зад халите. И без това е мъж.
29
2
 
9
 
! Отговори
А нашия губернатор преди 8 години
А губернаторът на щат Боколенд (бивша Република България) - Бойко Методиев Борисов няма ли да се намеси? След такава обида се викат посланици. Вместо това, него ще го привикат в посолството да му набиват обръчите.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те да не отиват да работят, като юристи, с лопатата няма какво да си говори и той от къде знае, кой как се справя, цели общности живеят там цял живот и не знаят език и пак работят. Този пишман специалист, като нашите работодатели, все нещо му е криво, все много плаща, затова избухват граждански войни един работи за да оцелее, друг тъне в разкош на гърба на първите за които споменах. Но в живота всичко е баланс, накрая и тези философи си получават заслуженото, в живота не може само да искаш.
27
2
 
10
 
! Отговори
:) преди 8 години
До няколко години американците ще искат български визи. Палачинката се обръща и зелените хартийки отиват на кино.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и Шефът им Негъърки английскитой е официалния езикнеггър джентълмен англичанин няма
25
2
 
4
 
! Отговори
до станой от ахелой преди 8 години
сега разрабх че цивилизования свят е пакетата , индииците ,бангладеш и половината африканци
24
3
 
9
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Пет пари не давам за Краваристан. Слава на Русия!Агент Фред Келан! ЦРУ!!!
23
2
 
13
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Като сте недоволни, скапани янки, си вземете работници от арабските страни. Айде де! Абе има ли още студенти да им се връзват на тея *** и да им работят.
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Хамерика се говори ХАмерикански английски, като си говорят Хангличанин и Хамериканец може да настъпи конфуз!
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българските работници в Мейн ? Най-вероятно става въпрос за българските студенти по бригадите, които я се върнат следващата година, я не. Иначе готин упрек от човек, представител на нация, която на всеки техен сънародник, говорещ език, различен от английския, се гледа като на супергерой.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аве то и в БГ е почти толкоз без космическите разходи за аероплан и покрив.УСА плавно и полека слиза от сцената затова TTIP евреден и опасен.УСА плащайте си САМИ дълговете балъци с пари вече няма.
19
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неграмотни булгари. Сигурно там ви гледат със същото око както вие тука гледате ромите
18
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За повечето българи е прав! Черната ръка праска такъв английски, че свят ще ви се завие. Не е далеч от този на Стоичков! Но това, което той не е видял, е английският на образзованите българи. Там няма да има проблеми с разбирането им. Но той такива хора не забелязва, защото те са толкова интегрирани, че просто не се отличават. А то в америка някой говори ли правилно английски изозбщо?
17
3
 
14
 
! Отговори
Тъпаци! преди 8 години
Ами тъпите американци да учат български! Тука как искат да знаеш английски като търсиш работа!
16
5
 
13
 
! Отговори
ала бала преди 8 години
Проблемът ни е,че все чакаме друг да ни оправя и в прекия и в преносния смисъл.Шкембето ти се подиграва в очите,а ти мигаш с очи и го хвалиш,защото ти хвърля няколко долара за да се наплюскаш.Скапана нация,без достойнство.Добре че върви към затриване и претопяване с робите в "братска " америка.
15
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не си прав 41.Руския модел е по-лош от западния и ние не бива да го следваме. Съвсем просто е. Не става дума за любов или омраза или душа. Ние имаме такъв Интерес.
14
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подигравай ни се,браво.Ние търпим,защото сме мазохисти.Е,предпочитам да ям сух хляб с руснаци,отколкото пуйка с печена тиква при мумуни.
13
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От петте партийни секретари във фабриката в която работех преди 89 година, четирите заминаха с децата си за САЩ за да продължат борбата с идеологическия враг на негова територия.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха този *** да звънне на Сатия Надела да му се оплаче. По-възрастните американски политици са надменни и пълни с предрасъдъци.
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е нарочен материал за да кажат че в щата Мейн най-бедните за един ден вземат повече от месечната минимална заплата на най-гениалните човеци руснаците.