Губернатор на US щат: Работниците от България трудно се разбират

Индийците обаче са най-зле, заяви Пол ЛеПейдж
Обновена: 24 апр 2016 11:49 | 24 апр 2016 09:05, Красимир Ангелов
253
Губернатор на US щат: Работниците от България трудно се разбират
Пол ЛеПейдж не харесва английския за българските работници в Мейн. Снимка: Reuters

Работниците от България трудно се разбират, но индийците са най-зле, заяви губернаторът на североизточният американски щат Мейн -  Пол ЛеПейдж, цитиран от Асошиейтед прес.

Републиканецът направил скандалното изказване вчера по повод дебати за вдигане на минималната работна заплата в американския щат. В момента минималното трудово възнаграждение в Мейн е 7,50 долара на час, но има дебати то да бъде увеличено драстично.

“Индийците са чудесни хора, но ви трябва преводач”, заяви той на конгрес на републиканците в Мейн. Той посочи, че и работници от други страни, като например България, не се справят много добре с английския.

ЛеПейдж разкритикувал предложение минималната работна заплата в щата да бъде вдигната до 12 долара на час, като посочил, че в ресторантите биват наемани чуждестранни работници.

Той изразил съжаление, че неговото алтернативно предложение за повишение до 10 долара не привлякло внимание.

ЛеПейдж е известен със спорните си коментари, отбелязва АП. Вчера той се пошегувал, че жена му ще си намери работа като сервитьорка за допълнителни доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
13
 
! Отговори
нн преди 8 години
Голям откривател. Голямо заключение. Питай ги на руски, ама от къде да го знаеш, ти си най-великия на света.
49
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гражданите на САЩ, поради ограничените си умствени възможности също не се справят никак с българския език. Много са по-зле отколкото българите с техните диалекти и жаргони, произхождащи от...немския език,
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трудно говорят на мейнски диалект, е правилното изказване, защото идват с перфектен британски акцент.на друго мнение е Тило Сарацин в книгата си "Германия се самоликвидира". Той твърди, че новите работници в Германия от източно и средна Европа са ностатъчно интелигентни, така че повишават сридния интелект в Германия, значително понижен от приемането на турски и особено на арабски работници. Статистически е доказано, че за германската икономика мигрантите мюсюлмани са в тежест.
47
1
 
16
 
! Отговори
Миро преди 8 години
На Стоичков всичко му се разбира!
46
10
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Разбирам пирфекно и руски, и английски, руския даже когато е блатной, но в *** и *** не бих си фърлил.
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отказаха се от робството, после наложиха икономическо и военно поробване на света...Общо взето и те са една мома - не знаят какво искат.
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 78Пхенян вчера е изпитал успешно изстрелване на балистична ракета от подводница.путинопитекът си е путинопитек - може единствено да повтаря тъпните, които е чул по руските медии.
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То ако питате един британец и той ще ви каже, че понякога му е трудно да разбира какво му говори американеца. Основата е еднаква, но има стотици разлики в речника, едни и същи думи се изписват по различен начин в двата езика, в други случаи се използват различни думи за едно и също нещо, има разлики има в жаргона, в глаголите, прилагателните...
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сенаторът да не се кахъри за бугарите, а да учи северо-корейски. Пхенян вчера е изпитал успешно изстрелване на балистична ракета от подводница. Запече се положението, янки. И Путин не може да ви спаси!
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КараколюДобре, бе "умния", кое не е вярно ? Бил съм на бригада в САЩ, отделно и съм живял там. Ако не са чужденците, на американците им е спукана работата в много сектори. Едно е да си правиш политиката, докато реалността е съвсем различна.
40
5
 
3
 
! Отговори
Караколю преди 8 години
До Анонимен--73.Абе някой казвал ли ти е колко си глупав?
39
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма част от американците не стават за нищо и са непригодни за никаква работа, именно затова всяка година в България идват американски компании да си търсят сезонни служители, именно затова същите тези компании получават данъчни преференции, наемемайки чужденци, като тези чужденци дори и да не говорят добре първоначално английски, то го учат бързо, някои от тях събират пати и дори следват в САЩ. Докато дебелият глупав гринго си остава завинаги такъв.
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Два кораба се срещат в тесен канал. Единият български, другият американски. Не могли да се разберат как да се разминат. Единият капитан вика:- Бегай у лево!А американеца:- Гоу лефт!И така цял час. След дълго умуване капитанът на българският кораб влиза и пита:- Абе знае ли някой от вас английски?Всички се ослушват и само готвача вика:- Аз знам малко!Излиза той на палубата и вика:- Ду ю спийк инглиш?Всички американци ревват:- Йеееее!- Ми бегай у лево!
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е той и портиера на Тато не говори друг език освен шопски ,ама ни води като стадо овци след него
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки амбициозен и добре образован българин успява в Щатите и Канада. Разбира се, там, в страната на неограничените неприятности, всеки *** може да стане президент.
35
7
 
10
 
! Отговори
Караколю преди 8 години
До А нашия губернатор--52;Aбе защо не реагирате когато ушанките ни обицдат? Путин отиде в Анкара и от там ни секара .Кой е той?*** Жириновски пък иска даим лазим в краката. Хайде де. Русия ни върна на картата на Европа след руско--турската война. Платихме и сума равняваща се на 32,5 тона злато.Отделно злините които ни стори. В НЬОЙ САЩ ни върнаха на картата на Европа. Освободиха ни от руско-комунистическото робство без да ни окупират и без да им платим стотинка.
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Индийци, индианци и българи - скоро в резерватите! Там ще се спасяват от руската агресия. Свободни, Free at last, Free at last, Thank God almighty we are free at last.
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо да говорят английски,като не им е майчин? Я виж нашите авери как се наложиха да признаят турският за официален в ЕС.Но на тях не смее да се подиграва,защото интереса клати феса.Анадъмо???
32
7
 
12
 
! Отговори
Тодор преди 8 години
Обиждaте се от истинaтa. Зaщо, нимa не е вярно, че недобре обрaзовaният млaд бългaрин не знaе aнглийски? Обрaзовaният нa среднa възрaст понaзнaйвa мaлко, но сaмо толковa. Конгресменът говори зa рaботници, не е кaзaл, че специaлистите не говорят aнглийски.
31
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха сега, де...Хем имат лош английски, пък хем тях назначават, а не гордите англосаксонци ? Как става тоя номер ?