Камала с невиждан над 20 г. скок в рейтингите, води на Тръмп

Тръмп не мисли, че би се кандидатирал отново, ако изгуби президентските избори
23 сеп 2024 07:52, Александър Попов
188
Камала с невиждан над 20 г. скок в рейтингите, води на Тръмп
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият американски президент и настоящ кандидат за нов мандат Доналд Тръмп заяви, че не мисли, че би се кандидатирал отново през 2028 г., ако не успее да се върне в Белия дом на изборите тази година, съобщи Асошиейтед прес.

„Не, няма. Мисля, че това ще е всичко, това ще е всичко“, каза Тръмп, когато журналистката Шарил Аткинсън го попита дали би се кандидатирал отново.

Коментарът е забележителен, защото изглежда, че Тръмп отхвърля възможността да се кандидатира за четвърти път и защото той рядко признава възможността да изгуби законно изборите.

През 2028 г. Тръмп би бил на 82 години, с година по-възрастен, отколкото е в момента настоящият президент Джо Байдън. Байдън се оттегли от надпреварата след катастрофалното участие в дебат и след месеци на атаки от Тръмп и други републиканци, че е твърде стар и ненадежден за поста.

Проучвания на общественото мнение, проведени по поръчка на телевизиите Ен Би Си и Си Би Ес, публикувани в неделя, показват, че кандидатката на демократите, вицепрезидентът Камала Харис, взима преднина пред републиканеца Тръмп.

Анкетата на Ен Би Си дава на Харис преднина от 5 процентни пункта. От 1000 интервюирани избиратели 48 процента са заявили, че имат положително отношение към Харис при едва 32 процента през юли – най-високият скок, регистриран в рейтинга на политик в проучване на телевизията след този на Джордж Буш Младши след терористичните нападения на 11 септември 2001 г.

В анкетата на Си Би Ес Харис води с четири пункта – 52 процента срещу 48 процента за Тръмп при възможна грешка от плюс-минус два пункта./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от САЩ
Светът тръпне: Зеленски е в САЩ, какъв е военният му план за победа?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
4
 
! Отговори
фАКТ преди 4 часа
С Камалата войните ще се засилят и увеличат
81
0
 
4
 
! Отговори
CNN преди 4 часа
Си е медия на Демократите! Какво друго ще кажат??
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
"И това й дава победата отсега. Отвя го и на дебата." - Как? Дебата беше meh и за двамата. А после Харис каза, че искала "реванш", все едно го е загубила.
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До 75 - С кое точно се изложи? Цитира новините. В Спринфилд е имало репорти за ядени котки, а има и стотици катастрофи предизвикани от мигрантите, на които са раздали книжки - но шефът на полицяита казал, че няма "достоверни" рапорти". То и едно време ни казваха, че няма мафия в БГ и нямало оплаквания, ама имаше пред 4 дена убийства и мутрите фърчаха с по 15 души охрана, понякога въоръжени и с автомати.
78
0
 
3
 
! Отговори
До 77 преди 4 часа
Така е, в САЩ е важно електорал коледж кой ще избере! Хилъри имаше повече гласове на попюлерити воте също, но представителите на electoral colledge избраха Тръмп!
77
4
 
4
 
! Отговори
Михаил преди 4 часа
Ами Демократите имат усет. На Лудия противопоставиха Харис.Ще бъде прецедент в историята на Щатите. И това й дава победата отсега. Отвя го и на дебата. Демократите оттеглиха Байдън и чудото стана за дни. Започна да печели в чисто републикански щати, макар и с малко.И онзи с перчема заигра като Кенеди. Абе кой снайперист ще ти пропусне голямата кратуна, е??? :)Инсценировки, но Камала Харис печели. Тръмп играе жертва, тя играе себе си. Там е разликата.
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
"Затова преди месец в интерввщ беше казал, че веднага би бомбардирал Москва след нахлуването в Украйна. Ама руските хибридки няма да ви го преведат и кажат. Човече, живеете в такава заблуда, ама човекът е като компютър. Колкото ти е хард диска, толкова можеш да разгадаеш. - Първо - DW нищо не каза. Второ - Имаш сравнително бедно разбиране за това, как работят компютрите.
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Само дето това е някакъв "favorability poll" , който не значи нищо. Има "swing states", които обикновено решават изборите. След това има и "electoral college". Колкото и да харесват Харис, ще трябва да спечели Пенсилвания задължително, за да стане президент.
74
0
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 4 часа
А пък в запатване на Фох Нюз води Тръмп!Всяка партия си има собствени медии ..
73
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Тръмп много се изложи на последния дебат. Жалко, че това прокси на лудата Хилъри ще спечели. Може и ядрени удари да има в Европа, ако това стане. Положението е много лошо за европейците, без значение дали са демократи или намквиси. Те не ни имат за хора. Нашият живот не е важен за тях. Това трябва да се осъзнае от всички.
72
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Който от кандидатите да спечели е все тая и българите ще продължим да пътуваме, почиваме, работим в САЩ, а не в Русия както е било винаги до сега. Причините така или иначе нямат значение, това са фактите, дори копейкаджийте не искат в Русия, а в европейска България, на дивана, с интернет и възможността да леят мисловната си диария свободно. Лукс, който в Русия няма.
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
За тези, които си мислят, че демократите са социална партия, един *** факт. От топ 100 в класацията на Форбс само Мъск и още 1-2 неизвестни като имена са за републиканците. Защо така най-богатите са зад високи данъци и подобни? Далавера плюс всъщност използване от корпорациите на данъците да убият средната класа и да пречат на всеки извън елита да надигне глава и да им застраши монопола и властта. Те данъци не плащат, прокарват си изключения за тях и т.н. Е, американците почват да се усещат.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До Анонимен 69 - Откажи се. Троляка е налазил и няма да се махне поне 2 часа от статията. Няма да му промениш мнението.
69
1
 
9
 
! Отговори
Й преди 4 часа
Пред 4 месеца това беше вицето с най нисък рейтинг в САЩ сега вече е фаворит... ама разбира се... изобщо няма да има манипулация на изборите
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До до 63 - Не, не съм. Бях програмист там за почти 3 години между началото 2015-та и до краая на 2017-та. Само ще ти кажа, че 100000 долара заплата, особено в Пало Алто, си беше на ръба на мизерията. Както искаш го смятай. И това беше преди почти 10 години.
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До Анонимен 66 Американците извън няколко големи града с вярно огромна част от населението на страната не искат Камала и демократите. 1. Тя иска да конфискува оръжие, а те са бая фенове на пушките 2. Религиозните не искат аборти до 9ти месец 3. Масово са против ЛБГТ в училищата 4. Виждат как демократите ги цедят с данъци и вече нямат пари за ядене на края на месеца при 2 работи 5. Виждат расизма спрямо белите 6. Виждат откритата омраза към мъжете и т.н.
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Ами невиждан е - От 1% през 2020-та, сега събра голяммата част от демократите. Повечето не я понасят, но това се отнася за последните 3 кандидатури. Затова измислиха "vote blue no matter who" - Нали - само и само да не избереме от другите, ще сложим хора, като Хилъри, Джо и Харис ... Направо ми лъха на комунистическите изпълнеия в БГ, преди 40 години. Само и само, да е нашо момче, ще сложим и магаре. А после, що всичко се проваляло.
65
2
 
7
 
! Отговори
За жалост преди 4 часа
Тръмп разочарова и с управлението си, и с представянето си сега. Няма как да ръсиш глупости за котките в Спрингфилд и да те подкрепят, особено когато има такава мощна съпротива и от медиите , и от корпорациите...Републиканците още при загубата от Байдън, трябваше да заложат, на по-млад, уравновесен и грамотен човек...Имаше 4 г да обърне играта, не успя...
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Американците не са толкова шашави,че да изберат склерозирал старец нарцис и мошеник Бай Дончо Белината утече в канализацията,където му е мястото.
63
0
 
1
 
! Отговори
до 63 преди 5 часа
Ти да не си шофжор? Щото Тръмп ще ти свали данъците, нали?