Байдън одобри военна помощ за Тайван в размер на $567 млн.

Вашингтон цели да укрепи отбранителните способности на острова
30 сеп 2024 09:26, Инна Ангелова
18
Байдън одобри военна помощ за Тайван в размер на $567 млн.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Държавният глава на САЩ Джо Байдън е одобрил военна помощ на стойност 567 милиона долара за Тайван, предаде Ройтерс, позовавайки се на съобщение на Белия дом.

Това е поредният ход, с който Вашингтон цели да укрепи отбранителните способности на острова, изправен пред повишаване на напрежението с Китай, допълва агенцията.

САЩ са най-влиятелният международен поддръжник и оръжеен доставчик на Тайван, дори и без да има официално установени дипломатически отношения, посочва Ройтерс. Китай многократно е призовавал Съединените щати да спрат да продава оръжия на Тайван, който смята за своя територия.

В изявлението си Белият дом каза, че Байдън е упълномощил държавния секретар Антъни Блинкен "да контролира усвояването на 567 милиона долара от Тайван за инвентар и услуги от Министерството на отбраната, за военно образование и обучение". Не са разкрити повече подробности, пояснява Ройтерс.

В края на април тази година Байдън подписа закон за военна помощ за Украйна, Израел и Тайван, припомня агенцията. / БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: САЩТайванвоенна помощ
Още от САЩ
Ураганът "Хелън" уби най-малко 89 души в САЩ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 2 минути
Еашите копейки твърдят че си олuroфрeн
15
1
 
8
 
! Отговори
яла ,яла преди 1 час
хамериканците упорито викат армагедона да им дойде на гости,после да не риват
14
1
 
7
 
! Отговори
Троян преди 1 час
Радвай се народе. На тия им дадохме милиарди срещу хартия. Част от тях заминават да дразнят 5000 годишният дракон на когото дължат трилиони.
13
1
 
7
 
! Отговори
ха преди 1 час
Еее много добър бизнес е това... Зимаш едни пари на заем с лихва , след това ги даваш на заем, на някой дето преди това си го вкарал я във война я във некоя друга беля, с двойно итройно по холяма лихва. Немога да им отрека на американците...измислили са го!
12
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ааааа, не може, според нашите копейки САЩ отдавна фалираха, и оръжията им свършиха... ХАХАХАХАХАХА
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Вашингтон цели да създаде пореден конфликт, че машината на ВПК-то да не спира, а да вдига обороти. Ако няма войни, няма САЩ.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Мен, 365 дни в годината Пиндостан печата необезпечени хартишки, товари хартишките на самолетоносачи и ги разпраща по света да връчват военни помощи на слугите и васалите. Който откаже военна помощ, бива подпомаган с майдан.
9
2
 
18
 
! Отговори
КИТАЙ преди 1 час
САЩ НАЛИВАТ МАСЛО В ОГЪНЯ!! НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ОБЯВИЛИ, ЧЕ ТАЙВАН Е ЧАСТ ОТ КИТАЙ И, ЧЕ АКО ОБЯВИ НЕЗАВИСИМОСТ СМЕ СКЛОННИ ДОРИ ДА ГО ЗАЛИЧИМ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НО ПАК ТАЙВАН ЩЕ Е ЧАСТ ОТ КИТАЙ! ТОВА КОЕТО ВЪРШАТ САЩ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛО , ЗАЩОТО КИТАЙ НЕ Е НАПАДНАЛ ТАЙВАН И НЯМА ДА ГО НАПРАВИ , НО ТАЙВАН ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВА УЖ СИЛЕН И ЩЕ ОБЯВИ НЕЗАВИСИМОСТ И ЩЕ СТАНЕ МАЗАЛО!
8
2
 
20
 
! Отговори
Айляк преди 1 час
Бидоня е луТ, но по-луди са поданиците му, че го търпят. Този съвсем ще фалира Обора. Ставаме свидетели как една империя до последно се бори за властта над света. А пари няма. Затова са и войните по света, спретнати от същата тази империя. Луда работа.
7
2
 
21
 
! Отговори
Всяка една преди 1 час
военна помощ за китайския остров Тайван, влошава отношенията с КНР.
6
3
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 час
ДЕМАГОГИЯ !! ОТ ЕДНА СТРАНА КАЗВАТ ДЕМОКРАТИТЕ В САЩ, ЧЕ КРИМ Е ТЕРИТОРИЯ НА УКРАЙНА! ОТ ДРУГА СТРАНА КАЗВАТ, ЧЕ ТАЙВАН НЕ Е ТЕРИТОРИЯ НА КИТАЙ :D ТОВА СЕ НАРИЧА ПОЛИТИКА КАКТО МИ ИЗНАСЯ :D
5
2
 
17
 
! Отговори
875 преди 1 час
Банкомата пак се активира.Казват ,че деменцията не се лекува.
4
3
 
18
 
! Отговори
Дъртият кукумицин преди 1 час
дърпа дракона за опашката! Тотално изперкал е!
3
4
 
20
 
! Отговори
Далай Лама преди 1 час
Тоя склеротик "одобрява" военна помощ за Тайван за милиард , а неговите американци бедстват и измират от урагани и циклони и за тях няма милиарди !!!??? Така е и у нас - Мазната фуражка ръси простотиите си и се прави на благодетел , но само за обкръжението си и за кръг богаташи. И ***.ият българин търпи безропотно да го крадат и потискат!
2
2
 
14
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 час
За тез пари са купили има няма 1000 чипа от Тайван!
1
1
 
24
 
! Отговори
Мен преди 1 час
Интересна работа, как ги раздават тия милиони и милиарди при положение че те самите имат големи задължения.