Обама ще подкрепи кампанията на Харис в Пенсилвания

Бившият президент е поддръжник на демократите
4 окт 2024 19:26, Инна Ангелова
16
Обама ще подкрепи кампанията на Харис в Пенсилвания
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият американски президент Барак Обама ще подкрепи Камала Харис като се включи в предизборната ѝ кампания. Според високопоставен служител, Обама ще се включи в кампанията във южния щат Пенсилвания.

Обама ще проведе първото си събитие в Питсбърг, Пенсилвания на 10 октомври. Това ще постави началото на светкавична кампания в няколко щата, които вероятно ще решат президентските избори през 2024 г., съобщи The Guardian. Той ще посети колебаещия се щат, след като на 5 октомври кандидатът на републиканците Доналд Тръмп се завръща в Бътлър, Пенсилвания, където преживя опит за покушение през юли.

Обама остава един от най-влиятелните поддръжници на демократите, може би само след съпругата си Мишел Обама. Завръщането му в предизборната кампания последва възторжената му реч на Националния конгрес на Демократическата партия през август, в която той представи Харис като далновидна личност и естествен наследник на неговата разнообразна, младежка политическа коалиция.

“Не ни трябват още четири години на блъфиране, спъване и хаос. Вече сме гледали този филм и всички знаем, че продължението обикновено е по-лошо. Америка е готова за нова глава“, каза той.

Харис беше един от първите поддръжници на Обама, когато той стартира президентска си кампания срещу Хилъри Клинтън през 2007 г. Тя продължи да го подкрепя и преди изборите в Айова през 2008 г.

В кампанията на Харис вече участват няколко бивши служители на кампанията на Обама, сред които стратегът Дейвид Плуф, Стефани Кътър, която беше заместник-ръководител на кампанията на Обама през 2012 г., и Мич Стюарт, стратег на Обама по въпросите на гражданското общество и в двете кампании. Стюарт е съветник на Харис за колебаещите се щати, сред които Пенсилвания е задължителна победа и за двете страни.

Ключът към спечелването на Пенсилвания може да бъде гарантирането на латиноамериканския вот. Според професора от Пенсилванския университет А. К. Сандовал-Страус около 90 000 латиноамерикански гласоподаватели може би все още не са решили. Той твърди, че подкрепата за Харис от пуерториканския певец Бед Бъни може да има по-голямо влияние върху изборите, отколкото тази на Тейлър Суифт. През 2020 г. Байдън спечели щата с 80 000 гласа – или с един-единствен пункт. През 2016 г. Тръмп взе щата само с 44 292 гласа. / БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от САЩ
Ще скочи ли цената на петрола? 1/3 от световния добив е от Близкия изток
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 34 минути
Kpacтавите се подкрепят
13
2
 
3
 
! Отговори
Иу преди 55 минути
Имах си аз гори.ите да не се подкрепят.
12
1
 
4
 
! Отговори
Помнещ преди 1 час
Този има Огромни Грехове! И продължава с тях!-:)
11
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До 10, копейките ли се имате за "нормални хора" бе дърт кукуфел изтракал?
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Kakвo нu uнтepecyвa тoвa нac, нopмaлнuтe xopa?
9
1
 
5
 
! Отговори
да преди 1 час
ами, нали са от една боя, от скъпата!
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
ОБАМА ИМА МАКЕДОНСКИ КОРЕНИ И ЩЯЛ ДА ЛОБИРА ЗА МАКЕТАТА ДА ВЛЕЗНАТ В ЕС
7
1
 
4
 
! Отговори
От Чикаго преди 1 час
Сега, Пенсилвания по никакъв начин не може да се нарече "южен щат", дори е един от най-северните! Като списвате, не е лошо поне от обща култура да понаучите някои неща! Иначе, вече повечето от вас разбраха че почти сигурно там ще се решат изборите, а на всичкото отгоре при последните проучвания Харис води там само с 0,15%! Така че Обама не случайно избира този щат, и подкрепата му може да се окаже ключова
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
И каква новина е това? Нали са от една партия.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Има информация, че екипът на демократите организира спешно извозване на пришълците в щати, където е по-възможана победа на Тръмп, бърза да им даде гражданство и по този начин да окаже влияние на изборния резултат. Това е огромно количество хора. Помислете за какви мащаби в купуването на гласове става дума в "най-великата демокрация".
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Toзu geтo нanpaвu Иcлямcka Дъpжaвa, yнuщoжu Cupuя u нaтupu мuлuoнu мюcюлмaнu kъм Eвpona...
3
7
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 часа
Тръмп ще загуби баса.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Това е все едно да прочетем, че Плевналиев е подкрепил Софий Прайда и евроатлантизма.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
То само мумуни и камили останаха.