Калифорния потвърди два случая на птичи грип при хора

Няма известна връзка или контакт между двата случая при хора в Калифорния
4 окт 2024 09:52, Гергана Попова
11
Калифорния потвърди два случая на птичи грип при хора
Снимка: БГНЕС/ EPA

Калифорния, най-големият производител на мляко в САЩ, потвърди два случая на птичи грип при хора, които са имали контакт с млекодайни говеда, заразени с вируса, пише Ройтерс.

Още по темата
Случаите доведоха до 15 зарази с птичи грип в САЩ сред хората в контакт с млечни крави и домашни птици до 15 тази година.  Друг човек в Мисури, който не е имал непосредствен контакт с животни, също е дал положителен тест.

Преминаването на вируса към говеда в 14 щата и инфекциите на селскостопански работници тревожат учени и федерални служители относно рисковете за хората от по-нататъшно разпространение.

Няма известна връзка или контакт между двата случая при хора в Калифорния, което предполага само разпространение на вируса от животно на човек в щата, се казва в изявление на Калифорнийския департамент по обществено здраве. Един заразен човек, идентифициран като работник в млекопреработката, е имал само конюнктивит, казаха от отдела. Човекът се лекува с антивирусни лекарства.

Лицето работи в млекопреработвателно съоръжение в Central Valley, в което е регистрирано огнище на птичи грип при говеда, според изявлението.

Вторият човек също е имал леки симптоми, включително конюнктивит. Нито едно лице не е съобщило за респираторни симптоми, нито е хоспитализирано.

Кравите в млечните ферми в Калифорния започнаха да дават положителни проби за птичи грип в края на август. Пастьоризираното мляко и млечните продукти продължават да бъдат безопасни за консумация, съобщиха от ведомството.

"Рискът за широката общественост остава нисък, въпреки че хората, които общуват със заразени животни, са изложени на по-висок риск от заразяване с птичи грип", заявиха още от отдела.

Мисури миналият месец потвърди птичи грип при човек със съпътстващи заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от САЩ
Прокурор: Тръмп "прибегна до престъпления", за да отмени избори 2020 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Х преди 37 минути
Холера и Чума не сте пускали наскоро. И други БОВ който са със симптоми на грип. И не забравяйте прилепа да е виновен. Да не е лаборатория.
10
0
 
0
 
! Отговори
Войводата преди 1 час
1. Пак ли зачаткаха САЩ2. За последните 20 години запада искаше да ме пречупи. Тестваха около 1000 нови вируса3. Моята имунна система съм сигурен е създала нови варианти4. Да са ви честити как се вика
9
0
 
1
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 час
Бил Гейтс търси антиваксъри за екперимент с инжектиране на експериментален серум.
8
2
 
5
 
! Отговори
Плоскоземец-копейка преди 1 час
Плocкоземците-антивaксъри - нападай! Излейте си душите! Понеже американците са с интелект на 2 годишно шимпанзе, вероятно заразените са пробвали задна прашка с кокошка или петел...
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Ушгриби Н5 N1
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Опипват почвата за нови локдауни. Изчерпа им се въображението и сега освен нова мутация на ковида, към който народонаселението абсолютно загуби ивнерес и дай пак птиччи, свински, говежди и прочие плашотии. Та дано се вържем.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
американците пак са си спретнали експеримент и ся гледат кой ще клъвне кат пиле на фтичи грип и ако накълват повечко - пускат партидата зараза
4
0
 
4
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 2 часа
,,Който яде птичи крак, той за мене е бyнак..."
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
днеска да не е ден за ПЛАШЕНЕ на проздия бг народ-още някое плашило ще извадите ли?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
И кво от това? Някой си прави експерименти, това даже вече не е в категорията конпирация след като Били Гейтс си призна, война или пландемия.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Предлагам да го преместим