Няма ясен фаворит на изборите в САЩ

Тръмп и Харис са изравнени
13 окт 2024 22:45, Нели Христова
13
Няма ясен фаворит на изборите в САЩ
Снимка: БГНЕС

Последното проучване на общественото мнение на NBC News показва, че подкрепата за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори в САЩ е достигнала 48%. Камала Харис има същата подкрепа. NBC нарича резултатите показателни, като се има предвид, че до изборите остават само три седмици. Проучването е проведено в периода 4-8 октомври и в него са участвали 1000 регистрирани гласоподаватели.

Ако се вярва на резултатите от анкетата, нивото на подкрепа за вицепрезидента Камала Харис е малко по-ниско в сравнение със септември, когато то е било 49%. От друга страна, при Доналд Тръмп се наблюдава забележимо увеличение - от 44% на 48%. Както казва изследователят на общественото мнение Джеф Хорвит, провел проучването, „лятото се превърна в есен, всички признаци на предимство на Камала Харис изчезнаха, сега те вървят ръка за ръка“. Според експерта натискът, на който е подложена Харис, е оказал влияние. Някои избиратели се опасяват, че вицепрезидентът не се различава от президента Джо Байдън. В крайна сметка мнозина в САЩ възприемат потенциалното президентство на Тръмп по по-положителен начин, отколкото това на Байдън, заключава проучването.

В същото време 10% от анкетираните заявяват, че все пак могат да променят решението си и да гласуват за друг кандидат. Освен това 62% от гласоподавателите заявяват, че предстоящите президентски избори „значително ще променят“ живота им - най-високият дял на респондентите с такова мнение в проучванията на NBC News от 1992 г. насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от САЩ
Нова дата за посещението на Байдън в Германия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
8
 
! Отговори
До 11 преди 49 минути
Е бива ли да си толкова елементарен, А?! Учи езици и чети световните новинарски сайтове, а не социалните мрежи и фейк новини. 1. ПОКУШЕНИЕ не е имало.2. Правоприлагащите органи ПРЕДПОЛАГАТ, че може би е имало умисъл за нападение , но не ясно срещу кого. 3 . .Задържаните е 49 годишния Вем Милър регистриран републиканец от Лас Вегас.
12
8
 
3
 
! Отговори
Ади Х преди 1 час
До Анонимен 7 /// Нищо ясно няма, но се надявам!
11
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
От последните минути, вече има трети опит за покушение срещу Тръмп. Въоръжен мъж с автомат е арестуван на пред ВИП входа за митинга на Тръмп, където се опитал да са влезе с фалшив ВИП билет.
10
3
 
13
 
! Отговори
Проучване от 13,10 преди 1 час
BBC : Харис 48%, Тръмп 46%, YouGov: Харис 49,% , Тръмп 46%, CBS news: Харис 51%, Тръмп 48%, NYT/ Sienna college: Харис 49%, Тръмп 46%. При тези проучвания дири и с отклонения има ясен фаворит и това е Харис. На изборите през 2020 година проучванията показаха победа за Байдън и се оказаха верни.
9
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ами не е баш така ,евреите настроиха целия свят стрещу себе си и тепърва ще им се наложи да берът плодовете на посятото.Иначе лично за мен евреи и араби са една омесена и неприятна *** от 3 братовчеди които се мразят и червата,а и понеже съм живял с тях не симпатизирам на никои еднакво нечиспоплътни ми са
8
8
 
2
 
! Отговори
Дядо Хасан еднозъбия преди 1 час
Двама се бият, третия печели. В тоя случай третия е дядо Моше Кипата. Значи дечица, без значение кой ще бъде назначен за ел президенте оф дъ Джюнайтед Стейтз оф Америка, пак евреите ще управляват. Хайде, приятни сънища!
7
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Ясно е че Тръмп ще е следващия президент на САЩ.
6
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Tea noнeжe нe мoжe'a ga ro rpъмнaт noнe нa gвa nътu u взe ga cтaвa бeллu, cera шe ce ckъcaт ga лъжaт...
5
7
 
1
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 часа
Мисля,че на идните "избори" в САЩ няма друго,освен хипарски еврейски екстременти. Харис и Тръмп не са опоненти,а дейстяуващ против волята ни Х..е..р..м..а..ф..р..о..д..и..т..Учудващо е,но за моя безмилост това е добър знак. Защото евреите започнаха сами да се дезинтегрират в нищото,от което произлизат. Долу Тръмп!Долу Харис! Смерт за Израел ! Долу часовникарската им кукувица Кенеди!
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Аз съм твърдо за камилата-рядко т ъ п а о в ц а е .А дядката може да направи няква неприятна изненада ,стар топ веднъж гърми
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Приятни сънища!
2
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Не ви ли е срам да пробутвате такива ярко фалшиви фъскания мазни?
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Kakвo нu uнтepecyвa тoвa нac, нopмaлнuтe xopa?