Въоръжен мъж беше задържан близо до митинг на Тръмп

Той е имал пушка, зареден пистолет, боеприпаси и фалшиви паспорти
14 окт 2024 08:03, Елка Василева
17
Въоръжен мъж беше задържан близо до митинг на Тръмп
Снимка: архив, БГНЕС

Мъж от Невада с пушка, зареден пистолет, боеприпаси и няколко фалшиви паспорта в автомобила си е бил арестуван на контролен пункт близо до митинг на кандидатат за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп в събота вечерта в пустинята в Южна Калифорния, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на властите.

Мъжът е бил освободен същия ден под гаранция от 5000 долара.

Заподозреният, 49-годишен жител на Лас Вегас, е карал нерегистриран черен високопроходим автомобил със самоделна регистрационна табела, който е бил спрян от местните сили на реда, охраняващи митинг на Тръмп в Коачела, източно от Лос Анджелис, заяви на пресконференция шерифът на окръг Ривърсайд Чад Бианко.

Бианко каза, че според него отделът му е предотвратил опит за убийство, макар да призна, че това е предположение. Федерален служител каза вчера, че се води федерално разследване, предаде Ройтерс.

"Това, което знаем, е, че той се е появил с няколко паспорта с различни имена, нерегистриран автомобил с фалшиви регистрационни номера и със заредени огнестрелни оръжия", каза шерифът на пресконференция и добави: "Наистина смятам, че предотвратихме още един опит за убийство".

Мъжът, идентифициран като Вем Милър, е бил задържан без инцидент, съобщават от офиса на шерифа. По това време Тръмп все още не е бил на сцената.

Данните от затвора показват, че Милър е бил освободен под гаранция, след като му е било повдигнато обвинение в притежание на заредено огнестрелно оръжие и пълнител с голям капацитет - и двете смятани за дребно престъпление.

"Инцидентът не се отрази на безопасността на бившия президент Тръмп или на участниците в събитието“, се казва в съобщение от шерифската служба.

Прокуратурата в Лос Анджелис също заяви на уебсайта си вчера, че Тръмп не е бил в опасност. Тя се позова на Сикрет сървис. В изявлението от офиса на шерифа се отбелязва, че макар да не е извършен федерален арест, разследването продължава.

Тръмп оцеля на косъм при опит за убийство през юли, когато куршум на стрелец улучи ухото му на предизборен митинг в Бътлър, щата Пенсилвания. През септември друг мъж беше обвинен в опит за убийство на Тръмп, след като агенти на Сикрет сървис го откриха да се крие с пушка близо до голф игрището на Тръмп в Палм Бийч. Той не се признава за виновен. Тези опити повдигнаха въпроси относно планирането и реакцията на Сикрет сървис в областта на сигурността.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от САЩ
Няма ясен фаворит на изборите в САЩ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 16 минути
"а албаноезични групи осъществяват разпространение на наркотика в много части на Европа, особено в Обединеното кралство и Нидерландия." - Повдигнати са. Сега проато ще изчака делото :)
15
0
 
1
 
! Отговори
Камила преди 25 минути
Как пък един не се намери да стреля по Камиларката, ясно е че демократите не са на себеси, и се чудят как да елиминират следващия президент
14
0
 
1
 
! Отговори
Интересно има ли преди 51 минути
друг американски кандидат-президент с толкова опити за убийство срещу него?
13
0
 
1
 
! Отговори
българина преди 56 минути
демократите са така, не е ли *** тяхното убиват
12
0
 
2
 
! Отговори
VictoriaSecretServic преди 1 час
Не сме забелязали нищо
11
3
 
0
 
! Отговори
aeta преди 1 час
Поредната - 3-та - "евтина" сензация целяща да увеличи феновете на Оранжевия педера3т!!! За съжаление на плитките умове, седящи зад тази простотия-Харис ще спечели убедително!!!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Няма ли да им омръзне на демоНОкратичните шмaтки?
9
0
 
3
 
! Отговори
Пащарнак преди 1 час
Чакай, чакай, чакай! Нима казвате, че са пуснали човек с няколко фалшиви паспорта, нерегистрирана кола и фалшив номер на колата? То това не е ли за затвор? Защо е пуснат под гаранция? Защо не са повдигнати обвинения за фалшивите документи и автомобил? Абе кой по дяволите иска да убие Тръмп?
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Нарочили са го.
7
4
 
3
 
! Отговори
УНИЖАВАМ русофили преди 1 час
Оранжевата карикатура на Симпсънс имитира евтино доган. : )))))
6
6
 
4
 
! Отговори
Пъф Деди преди 1 час
За да му помпят рейтинга, стават смешни вече! На всеки 3 дни занапред ще "откриват" некой "въоръжен" на 600 метра от него! Плоски мутренски номера!
5
6
 
3
 
! Отговори
Прекаляват преди 1 час
От щаба на Тръмп стават досадни вече с тези "заплахи". Започват да предобрят манджата.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тръмпеца е безсмъртен.
3
5
 
4
 
! Отговори
Trump2024 преди 1 час
Либерастията е безпомощна
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Тези едно време се славеха с строга съд.система, сега пускат под гаранция човек фалшифицирал табели на автомобил, пълен с оръжия и боеприсаси, срещу 5000 зелени хартийки!?
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Xuлъpu, Copoc u Oбoнro нe ce oтkaзвaт...