Глобиха Lufthansa с 4 млн. заради дискриминация към евреи

Инцидентът е станал през 2022 година
16 окт 2024 08:15, Нели Христова
41
Глобиха Lufthansa с 4 млн. заради дискриминация към евреи
Снимка: БГНЕС

САЩ наложиха на Lufthansa рекордна глоба от 4 млн. долара, след като авиокомпанията не допуснала еврейски пътници до полет през 2022 г., тъй като някои от тях уж отказали да спазват правилата, изискващи носенето на маски за лице.

Министерството на транспорта заяви, че Луфтханза е дискриминирала пътниците, като ги е третирала "сякаш всички са една група", въпреки че много от тях не са пътували заедно и не са се познавали.

Министерството заяви, че това е най-голямата санкция, която някога е налагало на авиокомпания за нарушаване на гражданските права.

В заповедта за съгласие Луфтханза заяви, че се съгласява на плащането, за да избегне съдебен спор, но отрече да е дискриминирана, като обвини за инцидента „злополучна поредица от неточни съобщения“.

"Луфтханза е посветена на това да бъде посланик на добра воля, толерантност, многообразие и приемане", се казва в изявлението на компанията, в което се добавя, че тя е сътрудничила на разследването и продължава да се фокусира върху обучението на своя персонал.

Епизодът е свързан с пътници, които през май 2022 г. са пътували от Ню Йорк до Будапеща с прекачване във Франкфурт.

Според Министерството на транспорта много от пътниците са били мъже, носещи „характерно облекло, типично за ортодоксалните евреи“, и са използвали едни и същи туристически агенции, за да резервират билетите си.

По време на първия полет капитанът предупреждава службата за сигурност на Lufthansa, че някои пътници не са спазили инструкциите на екипажа, които изискват маски и забраняват събирането на хора в коридорите и на други места на борда.

Предупреждението е довело до задържане на билетите на повече от 100 пътници, всички от които евреи, което е довело до блокирането им за свързващия полет.

Министерството на транспорта заяви, че Луфтханза признава, че действието ще засегне и хората, които са спазили инструкциите, но „заключи, че не е практично да се обръща към всеки пътник поотделно“.

Повечето от тях са били презаверени за други полети същия ден.

"Никой не трябва да се сблъсква с дискриминация, когато пътува, и днешното действие изпраща ясно послание към авиоиндустрията, че сме готови да разследваме и да предприемем действия, когато се нарушават гражданските права на пътниците", заяви министърът на транспорта на САЩ Пийт Бутиджиг.

Министерството на транспорта заяви, че пътниците, интервюирани за целите на разследването, са заявили, че не са били свидетели на лошо поведение, а по-късно Lufthansa не е успяла да идентифицира нито един пътник, който да не е спазил правилата.

Но в заповедта за съгласие Lufthansa заявява, че служителите ѝ не са могли да откроят отделни пътници, тъй като "нарушенията са били многобройни, неправомерното поведение е продължило през значителна част от полета и на различни интервали, а пътниците са сменяли местата си по време на полета".

Министерството на транспорта съобщи, че изисква от Lufthansa да плати 2 млн. долара и ще кредитира авиокомпанията за 2 млн. долара, които вече е платила на пътниците като част от съдебно споразумение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от САЩ
Пазарът нехае за най-големия от всички петролни шокове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Преди почти 80 год прецакаха швабите, като платиха репарации само на юдеите, за загубената война и измисленият холокост. Сега ситуацията се повтаря, само ,че с много по-малка глоба. Тези юдеи цуцат швабите като дойна крава.
19
0
 
11
 
! Отговори
Ицо преди 6 часа
Сами си го просят. Като не искат немците да ги возят на самолет ... могати на влак да ги натоварят .... пак : )
18
1
 
14
 
! Отговори
тома неверни преди 6 часа
За които не са пътували в презокеански полети-ПЪРВО стюардесите минават и проверяват на кои места са седнали техни превъзходителства евреите(тяхната храна е кашер,чиста осветена от равина и т.н.).След тях,като второ качество хора се раздава на всички останали пътници-атеисти и която друга вяра са.Това е истината хора.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
whaaat? това 100% са ония откачените с плитките. И не става ясно, защо е глобена авиокомпанията, която е спазвала обявените по това време анти ковид правила? тия с плитките само проблемите правят по цял свят.
16
0
 
24
 
! Отговори
Хм... преди 6 часа
И ако все още някой се съмнява че евреите се смятат за висша раса и господари на света ..... Значи по време на епидемия , когато носенето на маски е пазело стюардеси и екипаж от вируси за да не бъдат заразявани други пътници от следващи полети и така самолета и екипажа да станат преносители на зарази по цял свят.... обидило тия евреи , които били възмутени че ги приравняват с останалите пътници - неевреи, тоест ГОИ ..... И това влиза в съд и евреите печелят ??? Тоя свят отива подяволите.....
15
1
 
12
 
! Отговори
българина преди 6 часа
след 1948 свикнаха да си правят каквото искат безнаказано, това е добре, защото се ще видят и другия край на пръта.....
14
1
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 часа
До 9 "Доскоро гледах на евреите като нормални хора" - защо? Те самите не гледат на себе си така.
13
0
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 часа
Най неприятните пътници са ню- йоркските евреи в първите класи. Всеки самолетен екипаж ще го потвърди.
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Съдията е бил евреин )
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Ама те израелските авиолинии като Ел Ал също задължаваха пътниците да носят маски. Без маска и сертификат за ваксинация не те пускаха на полета
10
1
 
14
 
! Отговори
епизод пореден преди 6 часа
Епизод пореден на еврейски приказки за Лека нощ !
9
0
 
21
 
! Отговори
Исус Йосифов преди 6 часа
Доскоро гледах на евреите като нормални хора, но те така се стараят да се покажат като ***, че трябва да си на тяхно финансиране, та да изпуснеш половин добра дума за тази причудлива общност. Сами режат клона на който седят в дългосрочен план, разпищолването днес се плаща в бъдещето.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Кога, преди 70-80 години ли
7
0
 
19
 
! Отговори
Как един път преди 6 часа
някой представител на племето Давидово не се похвали, че са фаворизирани ? Само реват, че са обект на непрестанна дискриминация и заплахи.
6
0
 
9
 
! Отговори
я пак? преди 6 часа
Министерството на транспорта заяви, че Луфтханза едискриминирала пътниците, като ги е третирала "сякаш всички саедна група", въпреки че много от тях не са пътували заедно и неса се познавали.
5
1
 
24
 
! Отговори
Честно казано преди 6 часа
Прави лошо впечатление безпардонното и арогантно поведение на евреите. Смятам, че германците са постъпили правилно и в интерес на здравето на всички. Ако не бяха евреи в немски самолет едва ли щеше някой и дума да обели.
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Хехе чудя се как мошетата все още не са обявили, че всички компании трябва да ги обслужват безплатно, ако не го сторят да го обявят за дискриминация.
3
0
 
30
 
! Отговори
Ееее преди 6 часа
Аз ако го направя същото ша ми садерат газа, а за тия било дискриминация, аре ве, правилата са за всички
2
0
 
31
 
! Отговори
Itso преди 6 часа
САЩ са еврейска маша, която тероризира Европа. През последните 10 години се прави всичко възможно за да се съсипе европейската икономика и по принцип ЕС като структура. Съвсем логично крайнодесните партии добиват популярност при последните избори не само за ЕП но и на месните избори в много европейски страни.
1
13
 
4
 
! Отговори
дезинформатор преди 7 часа
Много малка глоба. Направо да затварят Луфтханза.