Дъщерята на Навални работи за кампанията на Камала Харис в Пенсилвания

Ще се включи ли в политиката в Русия?
15 окт 2024 09:30, Нели Христова
112
Дъщерята на Навални работи за кампанията на Камала Харис в Пенсилвания
Снимка: БГНЕС

Дъщерята на Алексей Навални се присъедини към предизборния екип на Камала Харис в критично променящия се щат Пенсилвания.

23-годишната Даша Навална завърши Станфордския университет в Калифорния през юни, четири месеца след смъртта на баща й в руски затвор в Арктика. Тя учи социална психология и политически науки от 2019 г.

Тя е мениджър на екип на пълен работен ден за кампанията на Харис във Филаделфия от август, според нейния акаунт в LinkedIn. Нейните задължения изглежда включват мобилизиране на гласоподаватели и общуване с общността. Тя обаче не е направила никакви публични изявления в подкрепа на Харис.

Харис е малко по-напред в социологическите проучвания в Пенсилвания, която има най-много електорални гласове от всички сиунг щати. Участието на Навална в ожесточената кампания вероятно ще предизвика спекулации, че тя се готви за евентуална роля в руската опозиционна политика.

Навални, най-големият вътрешен критик на президента Путин, излежаваше 30 години затвор по политически мотивирани обвинения, когато почина в бруталния затвор "Полярен вълк" на 16 февруари. Властите посочиха причината за смъртта като комбинация от здравословни проблеми. Въпреки това изтекли документи, публикувани миналия месец от опозиционния уебсайт The Insider, предполагат, че той е бил отровен.

Малко след това президентът Байдън се срещна с Даша и майка й Юлия Навалная в Белия дом, за да изкаже своите съболезнования. Той също така каза, че "няма съмнение", че Путин е виновен за смъртта на Навални. Доналд Тръмп, кандидатът на Републиканската партия, каза, че не е сигурен дали Путин е замесен. Юлия също говори с Харис през август, същия месец, в който Даша се присъедини към нейния предизборен екип.

Даша нарича баща си свой "супергерой" и вдъхновение. На рождения си ден миналия месец тя публикува снимка, на която се смее в X и написа: "Това е първият ми рожден ден без поздравления или писмо от баща ми. Трудно е без него. Но тъй като е трудно, искам още повече да покажа на духовете, които седят в Кремъл, че няма да се откажа. И няма да се предам – усмихни се и се бори!“

Навални каза през 2020 г., че Даша е получила дарение за обучение в Станфорд и че той и съпругата му покриват само разходите й за настаняване и храна. Кремъл твърдеше, че Навални е бил агент на ЦРУ, но не предостави доказателства в подкрепа на твърдението си. Руската държавна пропаганда рутинно обвинява критиците на Путин във връзки със западните разузнавателни служби.

Опозиционният лидер оцеля след почти смъртоносно отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок" през 2020 г. Следващата година той се върна в Русия от Германия и веднага беше арестуван. Той казал на съпругата си по време на едно от посещенията й в неговия затворнически лагер, че подозира, че ще умре зад решетките.

"Мисля, че има голяма вероятност никога да не изляза оттук. Дори всичко да тръгне да се разпада, ще ме блъснат при първите признаци, че режимът се срива. Те ще ме отровят", каза той, според откъс от мемоарите му "Патриот", публикувани от списание New Yorker.

Юлия, която живее в изгнание в Европа, обеща да продължи работата на Навални за свалянето на Путин, бивш офицер от КГБ, който управлява Русия почти 25 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от Русия
Медведев намеси и Хитлер за ядрените преговори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
Forever Navalny преди 25 секунди
За ужас на всички негодници, които искаха Навални да бъде убит, той ще продължи да живее чрез дъщеря си и съпругата си, които ще доведат делото му до успешен край. И - ЕХО! не за Путин случаят с Навални е приключил, а самият Путин е ПРИКЛЮЧЕН, след това безскрупулно убийство на опозиционер на престъпната му власт! Това е само началото на края му.
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 минути
Явно вече планират да жертват вдовицата и следващата наследница на опозиционера е дъщерята, която ще се окаже голяма опозиционерка и дисидентка, може дори да се окаже репресирана. Странно е, че Новичок като бойно отровно вещество трябва да убива хиляди хора за много кратко време, а не можа да убие Навални и Скрипал, макар че все пак уби котката на Скрипал, но това е незадоволителен резултат за бойно отровно вещество
105
0
 
3
 
! Отговори
хммм преди 11 минути
То това си беше ясно че е западно куче тоя, само наивниците ще се изненадат в момента.
104
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 минути
Каква изненада каква изненада. Поне е хубавица.
103
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 минути
После Путин живеел като цар. Ако си президент вече над 20 години на една от великите сили в този свят както какъв да живееш? Като клошар? Няма как да стане. Наистина съжалявам, че така се получи с Навални. Казват, че са го убили. Навярно е така. Принципно никой не бива така да си отива от този свят, но нашият свят е жесток, а в голяма политика игрите са сериозни. Навални не беше глупав и съзнаваше рисковете. Какви игри точно играеше ние няма да разберем. Явно и за Кремъл въпросът е приключен.
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 18 минути
"Само не разбрах с кви пари живурка цялата фамилия." - живуркаме ние. Тези трошат ега ти мангизите. Сега четох - само обучението в Станфорд удря към 60 хил.долара годишно. За 5 години това прави 300 хил.долара само учене. А живот? Едва ли Даша и майка й са от най-скромните? Явно тези спонсори, братче, имат големи сърца. Намери ли се един "независим" журналист, който да попресметне нагрубо какви пари се харчат от това семейство и кой в крайна сметка плаща масрафа? Тъмна Индия, кофти тема.
101
0
 
4
 
! Отговори
Тя преди 23 минути
Парите са от господарите ,които им казват какво да говорят .
100
0
 
6
 
! Отговори
Тя преди 24 минути
Истината лъсна :ако си истинска опозиция и искаш да се премахнат недостатъци на властта не трябва да си под чуждо влияние ,защото това вече е предателство към страната ти ,така работеше Навални чрез западните служби !
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 27 минути
Само не разбрах с кви пари живурка цялата фамилия.
98
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 27 минути
Красавица
97
1
 
0
 
! Отговори
Граф Промоций преди 35 минути
Майка й е голяма фурия.
96
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 38 минути
до 87, а защо Навални прави като тях лошите, праща не само дъщеря си, но цялото си семейство в чужбина, учат в престижни университети, живеят охолно, не предлага нищо по-добро, с нищо не е различен
95
0
 
4
 
! Отговори
Ами прикоткване преди 43 минути
И после активиране... Ла Ла Ла против Путин връщане в Русия активиране и ... после ликвидиране... е после пак Ла Ла Ла както си знае ЦРУ!!!
94
1
 
2
 
! Отговори
до 87 преди 44 минути
Не хейтим / що пък хейтим/, просто статията е за нея. А колкото до децата на тези които сочиш - техните родители са на високи длъжности и с високи доходи. А Навални отде пари в затвора? И не ти ли е странно това огромно /предполагам според таксите/ дарение. Не ми бие на дарение, а на плащане за нещоооооо............. противодържавно.
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 45 минути
1. Относно децата на хора като Лавров, Песков, наши български политици и т.н. - това винаги си е така. Не виждам какво ви учудва. Ким Чен Ун също е завършил в Швейцария и т.н. - обичайна практика. 2. Навални - не беше глупав и добре знаеше какво ще стане, ако се върне в Русия. Не разбрах защо го направи. 3. Относно спонсорството на Даша Навални - чудня се, ако аз имам пари, защо ще плащам обучението на децата на някой друг човек? Да инвестирам пари в някоя идея ок, но да плащам за деца и внуци?!
92
1
 
5
 
! Отговори
Ами семейна болест преди 53 минути
Наследствена склонност към майцепродавство, родоостъпване... абе платени чужди агенти... продажници!!!
91
1
 
8
 
! Отговори
ПО АМЕРИКАНСКИ преди 54 минути
Така се прави с НАШИТЕ ХОРА - измисляме им разни начини да ги УРЕДИМ с работа, парични, ПО ПАРТИЙНА ЛИНИЯ. Пък по-късно, когато му дойде времето, ЩЕ ГИ УПОТРЕБИМ.
90
1
 
3
 
! Отговори
Озадачен преди 54 минути
До 87 Кого питаш? Прочете ли статията? Хората коментират статията, а в нея къде видя да се споменават дъщерите на Лавров, Путин или Песков? Как само ти ги виждаш тия, другите? Да не четеш друга статия?
89
4
 
4
 
! Отговори
troi преди 55 минути
Компенсация за това, че убиха баща и...
88
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Аааааххх , котьооооо.......тази ще я гепат за нула време от индустрията за филми за възрастни, та веднага ще забрави за политиката!