Студен фронт носи утре дъжд, гръмотевични бури и градушки

Температурите ще започнат да се понижават
Обновена: 24 юли 2024 17:19 | 24 юли 2024 17:15, Елка Василева
9
Студен фронт носи утре дъжд, гръмотевични бури и градушки
Снимка: архив, БГНЕС

През следващото денонощие по преминаващия студен атмосферен фронт през страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на места интензивни валежи от дъжд, гръмотевични бури и градушки, сочи прогнозата на НИМХ.

През нощта значителни по количество валежи ще има в Централна България, както и в планините в Югозападна, а утре в източната половина от страната.

През деня в западните райони ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, с него ще прониква хладен въздух и температурите ще започнат да се понижават – максималните ще са предимно между 27° и 32°, по-ниски - около 25° в Североизточна България, в София - около 27°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, на места интензивни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 15°.

В петък в Западна България ще бъде предимно слънчево. В Източна ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вятърът ще е от север-северозапад в източните райони - умерен. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°. В събота вятърът ще отслабне. Ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност над Източна България, където все още на отделни места е възможно да превали слаб дъжд.

Дневните температури ще започнат да се повишават.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Синоптиците да върнат заплатите,уикенда щеше да вали,после в началото на седмицата,вече е сряда,а капка не е пАднала. Нещата са много зле след като и прогнозата за времето е лъжа в бг.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Синоптиците отново са хвърляли боб и са гледали на карти какво ще бъде времето. На бас че утре ще напишете същата прогноза за вдругиден.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тъкмо да оправим пожарите ама то пък ще станат наводнения пак не върви
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
:)
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да полива чушките и доматите :)))
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Язък, мислех да пера чергите
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Температурите ще са идеални. Точно между 25 и 30 градуса е най-добре да е през лятото.