Жеги и през август – температурите ще стигат 35°-40°

Валежите през месеца ще са около и под нормата
31 юли 2024 13:53, Елка Василева
23
Жеги и през август – температурите ще стигат 35°-40°
Снимка: архив, БГНЕС

Най-ниските температури през месец август ще бъдат между 10 и 15 градуса, а най-високите – между 35 и 40 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

През август се очаква средните температури да бъдат около и над нормата, която за равнините е между 21 и 25 градуса, за високите полета – между 20 и 22 градуса, а за планините – между 6 и 14 градуса.

В по-голямата част от страната месечната сума на валежите през август ще е около и под нормата, която за равнините и високите полета е между 30 и 50 литра на квадратен метър, за Черноморието – между 20 и 35 литра на квадратен метър, а за планинските райони – от 50 до 80 литра.

През първото десетдневие от месеца ще бъде предимно слънчево, с температури около и над климатичните норми. През периода от 3 до 6 август в часовете около и след обяд ще се развива купеста, на места и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени и с гръмотевици. Явленията ще са с петнист характер и ще бъдат последвани и от краткотрайно относително захлаждане, се съобщава в прогнозата.

През повечето дни от второто и третото десетдневие на месеца по-голяма е вероятността в по-голямата част от страната да бъде с температури по-високи от обичайните, както и да е предимно слънчево и сухо, почти без валежи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 1 месец
Злобният бачкотещ бачкер доста минуси ти е наслагал. Види заможен човек с ваканционни имоти, полудява от яд, че трябва да върти геврека на баничарката до живот и не схваща, че то е въпрос на избор дали ще учиш или ще бачкотиш.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в София няма жив човек
17
7
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 1 месец
Действително след края на ерата "офис" (не че последните 15 години съм ходил по-често от ден, два седмично, де), всичко е различно. Масово накупихме ваканционни имоти и къщи в планините до града. Съживиха се селцата и малките градове- сума колеги се завъраха по родните си места. И ние сме на този принцип- дистанционен офис от морето цяло лято :) После зимата- същата история със ските под мишница :)
16
2
 
3
 
! Отговори
доЦентъ преди 1 месец
Затварям "Буркани и Бидони" с Жега за Зимата!!!!!
15
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Покрай дистанционния офис всичко е рай. Хлад на вилата в планината, месец и половина ремоут офис от луксозна вила в Гърция с личен готвач, малко планина после, после- пак море и така. Вече на бачкаторите не им завиждам. Само за лекари и подобни онсайт професии ми е жал. Почти всичко друго откъм квалифициран труд може да се върши от кой да е край на планетата в 90% от времето.
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Жеги и през август"..гHясажийски от р епки, вие какво очаквахте? -10С ли? Само питам.
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До anonimen Зимата мое се облека, а пък сега нема кво да съблека и см.ърдя на п.ор и зърча в собствения си сос. и не мое се прай либоф ръйш ли...Не ти ща лятото дръж си го и щси зема жена якутка, щото наще састудени кат змиии не ми дават да си пускам климатика в колата и в офиса....и ми броят бирите и, абе га.дна работа!
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига вече с тия жеги. Предпочитаме хладното и студено пред тая ненормалщина. Колкото до прогнозите - не стават, всеки ден по два пъти се променят. Аман
11
10
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 1 месец
Времето е идеално за море, а в офиса на климатик. Само мрънкачи се оплакват от топлото, зимата много ли е приятно, мъгла, лед, сополи и парно...
10
22
 
13
 
! Отговори
Glarus Playboy преди 1 месец
Предпочитам да е горещо, отколкото студено, все пак лятото рядко се разболяваш (освен ако пиеш много студено да те заболи гърло), но можеш да си позволиш да пиеш умерено студено колкото си искаш. От време на време да капне някой дъждец и това е. Лято е най-хубавия сезон! Зимата е гадна, мрачна и студена!
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Провинцията може и да е така, но покрай морето е друг климата... :)))
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И септември ще е топло времето
7
5
 
18
 
! Отговори
Курьо Надървний преди 1 месец
В такова време не ти е до ебание, не тие до нищо... Задушно, горещо, гадно... Направиш две три движение и вече си потен и вуниш на умрело...
6
5
 
10
 
! Отговори
ибре преди 1 месец
Може и още, може и още...през деня чакаш живота нощен.
5
4
 
18
 
! Отговори
Georgiev преди 1 месец
Аз съм в шок, че август месец ще е горещо и слънчево.
4
6
 
13
 
! Отговори
Ихтиманчанин преди 1 месец
Чудесно, ще бъде нормално топло, бруталната жега приключи преди 10 дни, няма да има по-горещ ден тази година.
3
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лято е, какво очаквате? 10 градуса ли? Да не си ли правя днес мусака,ч е да спася планетата?
2
12
 
9
 
! Отговори
Социолог преди 1 месец
Който няма климатик да ми сложи минус
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еми нормално, лято е. А колко е вярна тази прогноза ще си покаже на 31.08