Облачността ще се разкъсва над Западна и Централна България

Максималните температури ще са между 17° и 22°
16 сеп 2024 07:27, Елка Василева
7
Облачността ще се разкъсва над Западна и Централна България
Снимка: архив, БГНЕС

Тази сутрин в котловините и низините ще се образува мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Западна и Централна България облачността ще се разкъсва и намалява и ще преобладава слънчево време. Над останалата част от страната облачността ще е значителна и на места ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - около 17°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 24°-25°, колкото и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на отделни места ще превали дъжд, над 2000 метра - слаб сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 4°.

Във вторник и сряда облачността ще е променлива, по-често значителна. Ще има и валежи, през първия ден предимно слаби и на отделни места, главно в Южна България, през втория ден - на повече места и временно умерени. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. В Западна България сутрин ще е почти тихо и на места в котловините и низините видимостта ще е намалена. Температурите ще се повишат и минималните ще са между 9° и 14°, по Черноморието до 18°, а максималните - между 20° и 25°.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: прогноза за времето
Още от Видео прогноза
Слънцето се завръща, ще е по-топло
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Собственици,редактори на най гледаната ни телевизия БТВ,накарайте "синоптичката" си Нат. Трифонова,като излиза в студиото не да крачи и да зяпа аутокюто,а да работи с картата.Кьорави ли сте,когато вместо София,показва Благоевград?Като каква,тази получава заплата?
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Пътят Панагюрище - Хисаря - Карлово е един прекрасен преход през хълмове и горички. Особено красиво през есента.
4
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тъз снимка нещо не ми се връзва със статията. Дъртите бабички докога ше ги търпите на щат, сменяй с изкуствения интелект, по-добре за всички.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Добро утро.Днес е първия учебен ден за учебната 2024-2025г.Пожелавам на всички, ученици лек "път" към знанието и нови успех в учението.Относно времето бих казал само,че Есента избърза,а това показва ,че Зимата ще е люта и с много сняг.Лек и приятен ден на всички и успешна нова седмица.
2
0
 
0
 
! Отговори
Зелен трол преди 2 дни
Отново противопоставяне . . Даже облачността се разкъсва на западна и над другата българия.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Няма лошо време!