Ядрената заплаха на Путин е заради провалените му планове

САЩ: Целта е да оправдае по-нататъшна проява на агресия
27 фев 2022 22:30, Анисия Иванова
750
Ядрената заплаха на Путин е заради провалените му планове
Снимка: БГНЕС

Решението на президента Владимир Путин да постави руските ядрени сили в състояние на повишена готовност показва, че настъплението му в Украйна не върви според плановете му, заяви германският министър на отбраната.

Съобщението "преминава друга граница" и "е свързано с факта, че неговата (на Путин) мегаломания за бързо сломяване на Украйна беше спряно от смелите и решителни действия на украинската страна", заяви Кристине Ламбрехт пред обществената телевизия ZDF.

Обявлението на президента Путин, че привежда руските ядрени сили в състояние на повишена готовност, беше осъдено най-категорично и от САЩ.

Още по темата

Представители на Пентагона заявиха, че това е ненужна стъпка и води до опасна ескалация, която повишава залозите за погрешни решения.

Те все още преценяват как ще бъде изпълнена заповедта на президента Путин и отказаха да кажат дали в отговор на това е променена позицията на собствения американски ядрен арсенал, който е най-големият в света.

Говорителката на Белия дом Джен Псаки заяви, че този ход следва модела на президента Путин да "произвежда заплахи, които не съществуват, за да оправдае по-нататъшна проява на агресия", съобщи БГНЕС.

Посланикът на САЩ в Организацията на обединените нации Линда Томас Грийнфийлд заяви, че усилията в ООН ще бъдат увеличени, за да се потърси отговорност от президента Путин за това, че продължава да ескалира войната по начин, който е напълно неприемлив.

По-късно днес тя ще участва в извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


750
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
6
 
14
 
! Отговори
ТЪРГОВЕЦ преди 2 години
ЗАМЕНЯМ ЕДИН ВЛАК С РУБЛИ (БЕЗ ВЛАКА) ЗА ЕДНО РУЛО ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ
392
8
 
9
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
А вие пък как разбрахте плановете на Путин, да не би да ви ги е споделил! 1Фалшивите1 новини веднага си личат!!!
391
7
 
8
 
! Отговори
КА-ПУТИН преди 2 години
ПОНЕЖЕ СЪМ СИТЕН КОМПЛЕКСАР ОТ КГБ ,ЩЕ СИ ПОКАЖА В РАКЕТАТА
390
2
 
8
 
! Отговори
j преди 2 години
За да сме точни, най-големият ядрен арсенал е на Русия, но това е друга тема...... Проверявайте си информацията
389
15
 
14
 
! Отговори
Някой си Ebt. преди 2 години
Някой който говори истината! -Учудвам се че има толкова заблудени българи! Или ви плащат да се правите на такива или сте наистина хахо!!!? Абе Вие не знаете ли че има област Луганск и Донбас? Там нацистите, които открито проповядват нацистка и фашистка идеология избиваха там свои братя! Много от тях са руснаци но има и украинци! Същите фашисти изгориха живи 48 човека в Одеса! Има и един българин изгорял! Забраниха да се говори в Украйна български, руски и други езици!!! Абе Вие в кой святЖивеете
388
10
 
9
 
! Отговори
Путин е... преди 2 години
...адски щедър, уравновесен и ведър човек. Ако не беше той, война щеве да има още през 2014, когато украинският АЗОВСИ полк ( има жидео материали за това ), убиваше с танковете си мирни руски граждани, спящи в блоковете си, заравяше руснаци в масови гробове и се снимаше с психи1ните си отклонения при това. Според мен цпец. операцията на Путин е адски закусняла, а укрите просто трябва да предадат на съд тези *** от Азовският полк, за да има мир - толкова е логично и елементарно всичко. И пак!!
387
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои пък планове ви се привижда, че са му провалени? Не е рекъл, не е смазал хохлите. Много наивни материалчета пускате, да се лигавят психодесните в налуден възторг. Явно представа си нямате, че Путин може да осъществи каквито си иска планове. Гледа да е щадящо, ама май трябва да вземе дебелата сопа. Хохлите армия нямат, въоръжение нямат. Не могат да се опрат по никакъв начин.
386
8
 
14
 
! Отговори
страхливо джудже преди 2 години
Путин е избягал от Москва и се е скрил в бункер в Урал
385
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 667 Живял съм при "народните" републики. Много гледаха за народа си бай ви Тошо, Брежнев, Кадар, Герек и пр. комунисти. Бай ви Тошо като много ви гледаше защо го махнахте вие, комунистите. Тайни лаборатории- прочети за Вектор в руските сайтове.
384
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мнение помним и обстрела на Варна от руски кораби. И летящата конница на ген. Иван Колев. У русначата я помнят много добре.
383
15
 
4
 
! Отговори
667 преди 2 години
До 667- това в хамериканските и англииските преди ли го прочете! Ама хич не се съмнявам в това!!! Твойте хамериканци имат тайни лаборатории в Грузия, Украйна , Казахстан и къде ли не!!! Те просто нападнаха биологически Китай-нека там да умират с две думи!? После с цялата си наглост обвиниха Китай! А който е живял по Живково време знае, че при народните републики управниците гледат за народа си!!! А сега Путин спря коронавируса-хазарите забравиха да го разпространяват и има нула умрели!!!
382
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега Русия ще види как беше в България през прехода, да видят колко е добре когато парите ти станат вестник а храната лукс. В името на мира и живота - долу Русия, долу Беларус!!
381
14
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Като чета тук се вижда, че много хора имат или къса памит или бързат да угодничат. Забравиха кога падна американска ракета в Горна Баня и американските бомби с обогатен уран и графит падаха върху мирно население в Сърбия
380
9
 
3
 
! Отговори
Някой си Ebt. преди 2 години
До 658! А ти си ненормален ***, ако аз съм правен! Явно си расъл в сащ, където са всички коне с капаци!!! Хазарите които се правят на евреи забраняват някой официално да пише и говори против тях! А те са просто хазари, говорещи хазарски идиш и руски! А истинските евреи са братя с арабите! Родоначалника им е Авраам! Сега разбра ли умникът хамерикански???
379
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Измервен е, че постига обратното на това, което иска. Германия вдига бюджета за отбрана до 100 млрд, което е двойно на ***. Като сметнеш Германия какви технилогии и заводи има, *** тотално плаче.
378
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Някой си Ebt. Вирусът се появи след експлозията на бактериологичната лаборатория Вектор в Русия. През септември 2019 г.
377
6
 
3
 
! Отговори
? преди 2 години
До Софиянци - ще се върнат по родните места при ядрена заплаха. Малкото останали кореняци - не знам.
376
4
 
14
 
! Отговори
Софиянци преди 2 години
могат да се заселят в метрото при путинска опасност, за другите градове - не знам. Лошото е, че се бомбят първо столиците. Да пази Господ от лудия мародер Путин!
375
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин да си взриви една атомна бомба в гггг :)))
374
3
 
7
 
! Отговори
Замислих се преди 2 години
че аз не знам къде до къщи има бомбоубежище. А мазетата на българина са пълни с натурии и ***, мишки и зарази. Пък по-голямата част от прозорците на блоковите мазета са запечатани против кражби или изцяло запушени от незоконни балкони на първите етажи. Който има къща, ще може да се скрие в по-добро мазе, обаче през това време лумпенизирани мародери и наркомани ще грабят точно къщите, че при война СОТ.овете не важат. .