Кристиян Шкварек: Русия се разкачва от Запада

Путин мисли за себе си в исторически аспект, смята анализаторът
22 мар 2022 22:00, Красимир Ангелов
62

"Това, което се случва в Русия, руски анализатор го беше определил много интересно - тотално разкачване на руската държава и руската икономика от Запада. Това не значи директно колапс, но може да мине през него. Това е нещо, което се е случвало няколко пъти в историята на Русия. Икономическото разкачване в момента ги връзва жестоко с Китай до степен, до която санкциите, които бяха наложени по SWIFT, вече принудиха няколко техни банки да влязат в китайския вариант на SWIFT". Това обяви политическият анализатор Кристиян Шкварек в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според него Путин си дава сметка за всичко това.

"Той е готов да плати тази цена, много хора го определят като побъркал се диктатор, човек, който е ненормален, но той е много наясно с това, което прави. А това, което прави, е да нареди своето наследство. За Източна Европа и украинците то е пагубно. Но какво направи Путин? Първо оправи Чечня и Дагестан, после затвърди Абхазия, после дръпна Беларус, която беше тръгнала към Запада, после войната в Грузия, след това Крим и Донбас, и му остана един - това е Украйна", допълни Шкварек в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му Путин мисли за себе си в исторически аспект.

"Той е от хората, които имат пълна власт и са императори. В историята те мислят по-различно от нас - не за цената, която ще платят хората, не за наследството си, а наследството в историята. Руското общество е "друга бира" от обществата, с които сме свикнали да боравим и да говорим. Те могат да си позволят понякога да стигнат и до просешка тояга, ако това засяга въпросите за сигурност на руската държава. Проблемът е, че по времето на Путин се отгледа ново поколение хора в Русия. Малко или много те са зависими от западните икономически и социални придобивки", подчерта политическият анализатор.

"В момента 130-хиляндната армия на Украйна е почти обградена и в момента Путин казва: "Третата ни фаза е унищожаването на тази армия и включването на артилерия в обсадата на Харков и Киев". Но ако стигнем дотам - това ще е клане, каквото не е имало в Европа от Втората световна война насам. Целта на Путин не е просто да вземе Донецк, Луганск и Крим", коментира експертът.

Кристиян Шкварек смята, че ако Зеленски и Путин не седнат на масата за преговори, няма как да се приключи с този конфликт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една от малкото смислени статии в това издание. Обикновено се занимават да препечатват киевската антируска пропаганда, вместо да се опитат да осмислят събитията.
9
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой си мисли, че само Русия иска нов световен ред, дълбоко се заблуждава. В момента огромна част от хората в този свят със затаен дъх следят дали Русия ще успее да се отскубне от американския диктат. Ако Русия го направи успешно, много други държави ще променят поведението си по отношение на Щатите. Т. е. след броени години може да живеем в устроен по друг начин свят... или изобщо да ни няма на тоя свят.
8
2
 
19
 
! Отговори
Това преди 2 години
Отдавна е трябвало да стане.
7
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От години спрямо Русия се води "политика на икономическо сдържане". Блокира се всеки по-голям руски проект и парите на руските олигарски се поставят под американски контрол, за да може чрез олигарсите да имат лост за влияние в руската държава. Натиска върху руснаците стана толкова голям, че се стигна до взрив, а капката която преля чашата беше разширяването на НАТО до руските граници и най-вече нацифицирането на Украйна и ползването й за военен таран срещу Русия.
6
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След Втората световна война има едно определя що международните отношения - опитите на САЩ да подчинят целия свят. Който откаже да се подчини го очакват санкции или даже военна агресия от страна на САЩ. Една от потърпевшите е Япония, която си позволи да се опита да стане първа икономическа сила в света изпреварвайки САЩ. Резултатът беше такъв икономически удар върху Япония, че те не могат да се освестят близо 40 години след това. С Китай и Русия е същото. САЩ се опитва да ги подчини със санкци
5
11
 
26
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Не че някой е оставил друг избор на Русия, както и на Украина. Светът се бори срещу американското робство, грабежи и унижения. Интересна е Европа...превръщат я в клозет.
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оказа се, че при американската финансова доминация никой, нито богати хора, нито държави, не разполагат реално с пари. Разполагат с едни цифрички, които са банкови сметки и с едни цифрички, които се предполага, че съответстват на някакви пари. Но в момента, когато проявят някакво непослушание САЩ правят така, че да се разделят с богатството си. Някога го правиха по-дискретно, но напоследък се разпасаха, така че иска или не иска Русия трябва да излезе от този световен ред и да търси друг.
3
9
 
13
 
! Отговори
много е важно преди 2 години
България къде ще се позиционира, ново тоталитарно робство този път може да е много повече от 45 години и ли със свободния западен свят. като гледам политиците ни и някои маси от хора не съм обнадежден за съдбата на родината
2
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Хитлер е мислел за себе си в иторически аспект. Даже е имал същите мотиви - имал нужда от още "лебенсраум". Смятай!
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе защо има авторско право върху марка стока, а няма върху използването на име? Колко стотици хиляди хора денонощно се упражняват с името Путин с желание да извлекат финансова облага? Къде са юристите по патентно право? значи някаква гологъзла може да става милионерка заради това, че някой я е лайкнал или е проювил интерес към идиотизма и , а хора, от които зависат съдбите на милиони, нямат права?