Кадиров: Над 1000 украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол

Представители на украинските власти засега не са коментирали
13 апр 2022 11:25, Елка Василева
800
Кадиров: Над 1000 украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол
Снимка: архив, БГНЕС

Над хиляда украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол, заяви в Телеграм чеченският лидер Рамзан Кадиров, цитиран от Ройтерс.

Кадиров призова също така украинските сили, които са се барикадирали в металургичния комбинат "Азовстал", да се предадат.

Още по темата
Представители на украинските власти засега не са коментирали изявлението на чеченския лидер.

В сутрешния си брифинг генералният щаб на украинската армия заяви днес, че руските сили продължават атаките срещу металургичния комбинат и пристанището на Мариупол.

"В "Азовстал" понастоящем има около 200 ранени, на които не може да бъде оказана медицинска помощ. За тях и за останалите ще бъде най-добре да прекратят тази безсмислена съпротива и да си вървят при семействата", изтъкна Кадиров.

Над хиляда украински военни се предадоха в Мариупол, сред тях са 162 офицери и 47 военнослужещи от женски пол, съобщи днес говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

"В град Мариупол, в района на металургическия комбинат "Илич", в резултат на успешните настъпателни действия на руските въоръжени сили и на подразделенията на милицията на Донецката народна република, се предадоха в плен 1026 украински военнослужещи от 36-а бригада на морската пехота", каза Конашенков.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


800
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
6
 
15
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ОСТАНАЛИ БЕЗ БОЕПРИПАСИ И ХРАНА УРКИТЕ ИЗЛИЗАТ ОТ ПОДЗЕМИЯТА НА АЗОВСТАЛ И СЕ ПРЕДАВАТ . КОМАНДИРИТЕ СЕ ИЗДИРВАТ ЗАЩОТО НАЙ ВЕРОЯТНО СА СРЕД ЖЕРТВИТЕ НА СВАЛЕНИТЕ ОТ РУСИЯ ЧЕТИРИ УКРАИНСКИ ВЕРТОЛЕТИ. !!! СЛЕД КАТО НЕ УСПЯХА С МАЛТИЙСКИЯ КОРАБ АПАЧИ , НАТОВСКИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ВОЙНАТА ИЗЧЕЗНАХА , НО НАВЯРНО СА ОЩЕ ПОД ЗАВОДА И АВСТРИЙСКИЯ. КАНЦЛЕРЪТ ОТИДЕ ДА СЕ ПАЗАРИ С ПУТИН !!!
311
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видях ги как маршируват с ръце на врата голям цирк избора им е правилен иначе смърта е повече от сигурна срга поне имат шанс да се разминат със затвор само
310
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 412 Именно, фейк. Руска медия и пр. не се брои.
309
4
 
11
 
! Отговори
БРАВОООООО преди 2 години
Хората на Кадиров унищожиха Азов. Искаха главата на Укронацистката Банда от 2014 г която бе отговорна за смъртта на стотици Чеченци включително и братовчед на Кадиров
308
17
 
8
 
! Отговори
Путин капут преди 2 години
Руски фейкове лъжи Никой нормален не им вярва
307
5
 
15
 
! Отговори
g.venov преди 2 години
До Фашист-Русист 14 000 групировка ,какви 600 бре,а в донбаския котел 100 000 укри и това е по данни на западните и американски военни разузнвания.и нали побеждаваха а каква стана тя с укрите,жалки просто
306
12
 
8
 
! Отговори
Изпечен лъжец преди 2 години
Нали този хубостник беше се снимал ужким в Украйна, а се оказа фейк пред някаква руска бензиностанция, каквато няма в Украйна !
305
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако беше истина досега поне 100 снимки щяха да публикуват" ------------------- Ама ти чакаш в НАШИТЕ медии да публикуват снимки на разбити и пленени украински военни части?! Ще ти се изчака чакалото. Влизаш в тубата и гледаш колкото искаш снимки. Лично аз днес ги мернах във сводките на М.Онофриенко и Ю.Подоляк, със сигурност ги има и на други канали.
304
15
 
5
 
! Отговори
Фашист-Русист преди 2 години
До Анонимен 418 --- Подобни новини на Мин. Обороны сме гледали и чели цели библиотеки, за да се окажат много скоро след това, оборени 100% от западни НЕпрофесионалисти. Записите и снимките бяха направени на фотошоп и толкова некадърно сглобени, че и щатските реднекчета се усъмниха в достоверността им.
303
12
 
9
 
! Отговори
Руска поговорка преди 2 години
Като няма успехи на фронта, започват лъжите от фронта !
302
10
 
5
 
! Отговори
Фашист-Русист преди 2 години
по данни на разведките ф Мариупол никога не е имало дислоцирани повече от 600 укрофашистки морски пехотинци. Въпросът е, откъде придойдоха останалите - над 400, за да се получи съответната бройка. А-ха, може би са докарали брадати оперативи под формата на "морски пехотинци" и бройката се е заформила на четирицифрена сума. Иш-Аллах, бате.
301
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше истина досега поне 100 снимки щяха да публикуват !------------------------------------------------------------------------------------И защо снимки да се публикуват когато Руснаците заснемат всичко на живо и го дават по техната телевизия... Има го на руските сайтове - който се интересува ще ги намери... :)
300
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя скоро ще последва руските генерали.
299
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новината не е фейк. Съобщава се официално в сутрешния брифинг на Минстерството на отбраната РФ. Казва се и колко от тях с ранени и настанен в болницата в Мариупол.
298
3
 
7
 
! Отговори
Мародерр преди 2 години
Автоматични, перални, Злата. Дрехи. Телевиори, домакинска. Техника. Смартфони.Автомобили . Украински, гривни, срещу, долари или, Евро За. повече. информация. На. границата. със. Беларус . или. Във. Телеграм.Със. хаштаг. Руски Гулттацйй
297
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Украйна имало фашистки режим, че то у Рашата е най-големия.
296
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5000 чеченеца наритаха 20000 бандеровци в Мариупол.В мазетата останаха само 1000 азовеца и стотината натовски офицери.Остана им само един вариант на къртиците.И той е,че изход НЯМА.Затова е неистовият западняшки вой.Голям кашмер се пече пред западната общественост.Вчера между другото и индийците отсвириха говедата.Светът се освобождава от чумата САЩ.Скоро и ние ще сме свободни,а родните маймуноподобни фашизоиди-грантаджии ще бъдат наврени завинаги в *** ауспух.
295
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно е . Чечения , Армения , Грузия , Беларус , Казахстан са роби. Есента се видя ... където хората протестираха *** пратиха армия да "потушат" протестите. Империята на злото непуска никой ,без война. Изглеждаше, че Украйна ще е първата ,без война с премахнат режим... но Уви.
294
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пак лъжат !.........Аз го гледах по ТВ! На очите си ли да вярвам или на разни деебильчета?
293
3
 
9
 
! Отговори
Г-жо Фандъкова, преди 2 години
Тези хлопци ще бъдат ли отчетени за табелката на "Алея на украинските герои"? Г-жо, в СОС имате фашисти! Най-натурални! Първият е (имате протоколите) е този, който предложи да нарекат улица в кв. Драгалевци с по-малко известното име на ултрафашиста полк.Иновски! Плочата на този не-годник стои пред М-вото на земеделието и не я свалят, въпреки многото искания! Съществува документ, в който той иска повишение от ген.Лукаш, един от мотивите е, че ЛИЧНО е участвал в убийството на Ал.Стамболийски!Опомн