Кадиров: Над 1000 украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол

Представители на украинските власти засега не са коментирали
13 апр 2022 11:25, Елка Василева
800
Кадиров: Над 1000 украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол
Снимка: архив, БГНЕС

Над хиляда украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол, заяви в Телеграм чеченският лидер Рамзан Кадиров, цитиран от Ройтерс.

Кадиров призова също така украинските сили, които са се барикадирали в металургичния комбинат "Азовстал", да се предадат.

Още по темата
Представители на украинските власти засега не са коментирали изявлението на чеченския лидер.

В сутрешния си брифинг генералният щаб на украинската армия заяви днес, че руските сили продължават атаките срещу металургичния комбинат и пристанището на Мариупол.

"В "Азовстал" понастоящем има около 200 ранени, на които не може да бъде оказана медицинска помощ. За тях и за останалите ще бъде най-добре да прекратят тази безсмислена съпротива и да си вървят при семействата", изтъкна Кадиров.

Над хиляда украински военни се предадоха в Мариупол, сред тях са 162 офицери и 47 военнослужещи от женски пол, съобщи днес говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

"В град Мариупол, в района на металургическия комбинат "Илич", в резултат на успешните настъпателни действия на руските въоръжени сили и на подразделенията на милицията на Донецката народна република, се предадоха в плен 1026 украински военнослужещи от 36-а бригада на морската пехота", каза Конашенков.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


800
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕТО РЕАЛНАТА НОВИНА, НЕЗАМЪРСЕНА ОТ РАШИСТКА ПРОПАГАНДА: ЧАСТ ОТ ЗАЩИТНИЦИТЕ НА МАРИУПОЛ /МЕЖДУ 100 И 200 ЧОВЕКА, НЕ 1000/ СА ПАДНАЛИ В РАШИСТКИ ПЛЕН, НО... ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ ЗАЩИТНИЦИТЕ, СЛЕД РИСКОВАНА МАНЕВРА НА СЕВЕР, СА УСПЕЛИ ДА СЕ СЪЕДИНЯТ С ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ УКРАИНСКАТА АРМИЯ И В МОМЕНТА ГАЗЯТ РАШИСТИТЕ ЗДРАВО. НЕ ВЯРВАЙТЕ НА РАШИСТКАТА ПРОПАГАНДА БРАТЯ БЪЛГАРИ!
331
2
 
3
 
! Отговори
дяконЪ преди 2 години
ако пък мислиш, че ми дреме за теб, мнението ти и дали мислиш, че слагам по-модерному никнейма на Васил Левски или си мисля да споделям.вярването ти, че е мразил Русия, то си в заблуждение - дженди, за да сме пол-коректни.В уКраина скоро и у нас надявам се от нас хората - Човеците!Без злоба, без нападки, без разделение и без афиширане ....
330
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 445 Мечтите са безплатни. Но троленето ти е с рубли, нали?
329
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Живко от Варна )))))))))))) Що за бъл-воч. ))))))) *** в Русия да ти оправят ДНК-то)))))
328
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин досега беше на полусъединител.В момента включи на първа и резултатите не закъсняха.Мисля,че украинският мач ще приключи на втора руска предавка.Четвърта и пета са за НАТО.
327
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кадиров на 16 годишна възраст е отрязал главата на първия си руснак. Това са негови думи. Сега Кремъл му плаща по 370 милиарда рубли годишно да подържа ред в Чечня. След година - две когато Кремъл няма да може вече да му дава тези пари мисля, че ще се върне пак към старата си дейност.
326
6
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ПОД АЗОВСТАЛ СА И ФРЕНСКИЯ БАТАЛЬОН , КОЙТО МАКРОН СЕ ОПИТА С ХОДЕНЕ И РАЗГОВОРИ С ПУТИН ДА СПАСИ !!! НО СЛЕД СРИВА НА РЕЙТИНГА МУ И РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ НЕ СМЕЕ ДОРИ ДА СЕ ПОКАЖЕ !!! СЛЕД ДВЕ СЕДМИЦИ , АМЕРИКА , БАЙДЪНЧО , МОЖЕ ДА ИЗГУБЯТ ГОЛЯМА МАРИОНЕТКА В ЕВРОПА !!!
325
4
 
2
 
! Отговори
Фашист-Русист преди 2 години
До Анонимен 415 За коя година все пак хортуваш, чоджум ?! Докато има САЩ, Западна Европа, капитализъм и империализъм ще има евтини шерпи в Китай, пияна *** в Русия и нищо повече.
324
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"И няма НИТО ЕДНА снимка?! Айде бе!!!"......................... ю тюб, пишеш "Мариуполь сегодня" или нещо подобно, и гледаш и снимки, и видео, и от руснаци качени, и от украинци... колкото щеш
323
4
 
0
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
ДНК-то на човек се променя зависимост от това какъв живот живее и как го живее !
322
3
 
7
 
! Отговори
дяконъ преди 2 години
има подготвена заря със "анимационните" ракети!По моста, който нямаше как да бъде построен, идват свежи "анимационни" клипчета. Одеса ще й дадат шанс да се предаде, че е скъпа на всички! Красив град превърнат последните 11 години в клоаката позната пт филмите....Айде и да вметна, че ще тестват Пересвет срещу новите щатски дрончета....
321
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ангел: Антеле, пак си сънувал просо.
320
6
 
5
 
! Отговори
Боец от АЗОВ преди 2 години
Ахмат Сила , Ахмат Сила ,Ахмат Сила , Ахмат Сила , Ахмат Сила! Пощадете ни !!
319
1
 
4
 
! Отговори
мишо преди 2 години
До Митев - има два тона клипове в нетя! Гледай.
318
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дяконЪ: Васил Левски е мразел Русия. Самият факт, че си приписваш прякора му, вече те прави ни-що-жество предателско. Стига фейк простотии. Снаперистката си е жива и здрава и в момента не е в Мориупол просто. Ако беше там, Кадиров нямаше да се фука. Апропо, и той не е в Мариупол, а в Подмосковието на СПА (от руски източници, но не твоите)
317
9
 
4
 
! Отговори
Митев преди 2 години
И няма НИТО ЕДНА снимка?! Айде бе!!!
316
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хасбула къде си тръгнал
315
6
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
В телеграм страницата на Операция Z има видео с предаващиге се Укронацисти. Всеки един от тях произнася Чеченския победоносен вик Ахмат Сила !!!
314
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 422. Кой вярва на неграмотници раши? "Отървете" се пише с едно Т.
313
7
 
12
 
! Отговори
дяконЪ преди 2 години
гръмнаха наглата укро-снайперистка, която изведоха жива искала да боде със игла с някаква течност извадилите я руски войници.Наглата наркоманка била майка на двама и е била на 31 години, а синовете й са още вътре и те крайно у десен сектор ке влязат.Очаквам с нетърпение и публично да станат снимките от днес от Максар за офанзивата на запад и дислокацията на войските за Одеса и Киев и Лвов и ...украина вашта мама!