Украйна подготвя 8 бригади с 40 000 военни за контранастъпление

Обучението ще отнеме до четири месеца за цивилни лица без опит
5 апр 2023 20:44, Елка Василева
179
Украйна подготвя 8 бригади с 40 000 военни за контранастъпление
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна подготвя 40 000 военнослужещи в осем бригади за контранастъпление срещу руските сили, предаде Ройтерс. "Стоманена граница" е една от тези осем нови щурмови бригади, които Украйна иска да използва по време на контраофанзива срещу руските окупатори през следващите седмици или месеци, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Частите са се възползвали от агресивна кампания за набиране на персонал в социалните медии и чрез билбордове с цел привличане на силно мотивирани доброволци.

Украинските войски от месеци са подложени на руски атаки в градове като Бахмут в източната част на страната, където се предполага, че са загинали хиляди военни, посочва Ройтерс и допълва, че Киев не съобщава за военните си загуби.

Новите бригади, подготвяни от министерството на вътрешните работи, ще се сражават заедно с редовните армейски части, подсилени от нови западни бойни танкове и хиляди нови войници, обучени от съюзниците  извън Украйна.

Бригадите са със запомнящи се имена: "Ураган", "Спартан", "Червена Калина, "Граница", "Ярост", "Азов" и "Кара Даг" - планина в Крим.

Министърът на вътрешните работи Игор Клименко заяви пред Ройтерс, че вярва, че Украйна все още има значителен мобилизационен потенциал и допълни, че сред новобранците  има жени, хора без военен опит и бивши полицаи и военнослужещи.

Киев стартира кампанията си за набиране на военнослужещи за щурмови бригади в началото на февруари, припомня Ройтерс.

Клименко заяви, че обучението ще отнеме до четири месеца за цивилни лица без опит, но бивши полицаи или войници могат да бъдат обучени за два месеца. Министърът също така посочи, че 2,5 % от личния състав на бригадите се състои от жени. "Нашите жени са достатъчно патриотични, силни и мразят врага не по-малко от мъжете, те искат да служат", изтъкна той.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
3
 
! Отговори
147 до 137 преди 1 година
Замисли се и за друго- паметника на царя освободител никой никога не го е пипал. Всеки българин е признателен на царска Русия за освобождението ни. Но съветската армия изби потомците на царя освободител както и потомците на освободителите ни!КПСС създаде СССР избивайки тези които ни освободиха!
133
2
 
4
 
! Отговори
до 137 преди 1 година
Като българин те питам какво ще ти да направиш ако утре Путин реши да има Бургаска или Варненска народна република. За има -няма половин час в руското посолство ще изпринтират едни 40 милиона подписи на руснаци "живеещи" в Бургас или Варна и още преди обяд ще обяви СВО за обявяване на републиките.До половин час и президенти ще им назначи! Всичко това се случи на украинците. И те не вярваха,но ето-случи се! Та да те питам тогава ти руски поданик ли ще ставаш или ще се биеш с окупаторите?
132
4
 
5
 
! Отговори
Bg преди 1 година
Вместо да си позволяват да ги събират и водят на заколение, с автомати се обърнете срещу вашите командири и срещу кървавия зеленски-унищожете ги, да спре тази война
131
6
 
1
 
! Отговори
Вал преди 1 година
Спец частите са, най ефективните военни формирования, и като знаем , че украйниците са номер 1 .Руските загуби ще са страшно много,което ще принуди руснаците да зарежат , тия черкези и гагаузи.Но двете държави ще се сринат.
130
1
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Това са младежи, които не са успяли да избягат от Украйна и "мобилизирани". Пушечно месо.
129
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До von NewmannРазвесели ме. Укрите се връщат към стари съветски образци оръжие защото издържат на интензивната стрелба. За западната бронирана техника дето затъва като в блато няма да говорим. От обучените до преди войната от НАТО вече никой не е останал. На дъното на Днепър при Запорожката АЕЦ си отидоха и обучените в Англия около 200 морски пехотинци. 20хил.ще заминат в Артьомовск. НАТО извършва геноцид с украинския народ!
128
11
 
3
 
! Отговори
von Newmann преди 1 година
До Вълканов -- Голямо изтласкване ще стане. Някакви стари Джавелини и ХАЙМАРСИ помляха рушняковцете, а ДНЕС укрите не само са въоръжени със съвременни западни отбранителни оръжия, но и тренирани за подобни битки, боравещи професионално със западната техника. Няма да има прошка за ушанковцете. Яко трепане ще има на руски партенки. Скоро шоуто ще стартира. 40 000 украинци ще денацифицират един милион съветски инфузории безпроблемно и вие го знаете много добре. ;)
127
9
 
2
 
! Отговори
von Newmann преди 1 година
Голяма "Алена жътва" очаква балалайковцете. Русопоклонниците да се снарядят с повече течно спиртно гориво, че много неприятности им идват до главите.
126
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до Анонимен 132 ; За 40 000 -те чувала да се обърнат към Барба Ганьос и генерал Годжи - те там са специалистите ...
125
5
 
24
 
! Отговори
Вълканов преди 1 година
Според Британците, това е една сбирщинеа от кол и въже и едва ли ще може да сътвори контранастъпление срещу професионална армия, въоръжена до зъби с артилерия,у дронове, самолети. Тази измишлюотина на Зеленски е заради изискването на НАТО за понне едно контранастъпление срещу Руската армия, да да достави исканите въоръжения и финансии от тях. Разгромът на тази армия ще отвори пътя на широкомащабно Руско настъпление. Ще се отвори "дупка", която ще изтласка Руските сили дълбоко в Украйна.
124
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите и свободолюбивите желаем на Русия успех в унищожаването им!
123
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божее, тръгнали рубладжии да говорят за история, икономика, и военна стратегия. Трите неща, които най-малко разбират, от многото неща които не знаят.
122
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците са над 30 000 000. Спокойно могат да извадят 2-3 милионна армия за няколко години. За жалост Руснаците могат 10-15 милиона да изкарат, но тайната е че нямат мотивация и 3 се бият като 1 украинец.
121
5
 
7
 
! Отговори
FerFucks преди 1 година
До бай дрън.. явно ти не си служил ,защото боравенето с оръжие се научава за 3часа. Работата с артилерията се научава за 1 седмица ... всичко останало е физическа подготовка. Каква ти подготовка . 4 седмици са достатъчни за да влязат в боя.
120
22
 
11
 
! Отговори
Овчаря преди 1 година
Не трябва никаква милост към руските червени ***
119
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 129. То и преди да я приемат в НАТО си извършваха съвместни учения. И армията на Финландия е съвместима с тази на НАТО, така че все тая. Само дето дразнят мечката.
118
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А 40 000 чувала подготвиха ли.
117
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жените и старците ли ще правят настъпление или са се прибрали тези със скъпите коли?
116
6
 
19
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
40000 запасняци, обучени за 2-4 месеца. Моля ви се, някой от вас служил ли е в БНА или БА? Как се обучава човек за 6 месеца и то в разпасано общество като украинското? Минимумът е една година, за да се усвоят и навици и техника. За 6 месеца просто успяваш само да се научиш да завиваш партенките си :)
115
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
40 000 груз 200