Над 30 руски ракети и дронове свалени от украинската ПВО

Няколко украински дрона са били свалени край руския град Курск
2 юни 2023 08:28, Елка Василева
98
Над 30 руски ракети и дронове свалени от украинската ПВО
Снимка: архив, БГНЕС

Въздушна тревога беше обявена тази нощ на територията на цяла Украйна. Официални лица в столицата Киев заявиха, че противовъздушната отбрана е свалила повече от 30 ракети и дронове, изстреляни от Русия.

Киевските военни власти написаха в Телеграм, че Русия е изстреляла едновременно дронове и крилати ракети, предаде БНР.

Кметът на столицата Виталий Кличко, който по-рано съобщи за две отделни вълни от атаки, съобщи, че не е имало обаждания до спасителни служби.

Още по темата
Русия потвърди официално, че нейните военни са убили повече от 50 проукраински бойци при нападенията от украинска територия в граничната руска Белгородска област. Унищожени са били също така военно оборудване и бронирана техника, според официална информация от Москва.

Тази нощ няколко украински дрона са били свалени край руския град Курск. В местни канали в Телеграм малко преди това се появиха информации за взривове край железопътната линия и в района на близкото летище.

Междувременно в късното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски коментира смъртта на две жени и 9-годишно дете при руски обстрел в Киев. Те опитали да се скрият в бомбоубежище, но вратата била затворена.

Зеленски беше категоричен, че ако местните власти не изпълняват задълженията си за осигуряване достъп на хората до укритията, виновните трябва да бъдат привлечени под отговорност.

Украинският държавен глава коментира и срещата на Европейската политическа общност в Молдова с участието на над 40 европейски лидери, на която поиска от западните си съюзници яснота за бъдещето на страната му в НАТО и Европейския съюз.

"Готвим нови отбранителни решения за Украйна. Това се отнася и до противовъздушната отбрана, и до авиацията, и до нашето придвижване на терен. Подготвяме реално политическо съдържание за срещата на НАТО във Вилнюс, както и пакет от гаранции за сигурност за нашата страна по пътя ѝ към НАТО. Готвим среща на върха за постигане на мир на основата на украинската формула."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе, какво стана с контраофанзивата, дето от Декември 2022-ра почва ей сега, всеки момент, даже утре? А на руснаците, дето им свършиха ракетите и дроновете през Май 2022-ра... не знам как укритата прихващат нещо дето го няма, пък после имат и жертви...
52
11
 
2
 
! Отговори
Оня преди 1 година
По същество кво стана с Киев за три дни ? А дрОгарЕ ?
51
10
 
1
 
! Отговори
Ванга преди 1 година
Расиа ке потъне ! Речено и ке биде
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това няма как да е вярно!! Руснаците свършиха ракетите още миналата година!!!!!
49
2
 
15
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Руснаците като пуснат десет ракети и украинците свалят 30. И после се оплакват, че няма ток, боеприпаси и им убили 10 цивилни. Търсим докторанти по логика да обяснят.
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажете за контраофанзивата кво стана с нея.Докъде стигна и какви са резултатите.
47
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 50 добре че Стивън Сегал ще помага на Путтлер, яде и морков даже!
46
1
 
9
 
! Отговори
--- преди 1 година
Патаклама и удари .А зеления и компания живи.Богатите укропитеци на курорт,а бедните се правят на патриоти.
45
9
 
2
 
! Отговори
До 50 преди 1 година
:)))))))))))))) ми ко да ти кажа видя се че не е необходимо! на вас рашистанците ви ритат задните части дори по четвътрокласни "актьори"! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За.да победят Русия укрите трябва да извикат Сталоун, Шварценегер и Ван Дам и всички от Непобедимите плюс Джеки Чан.Само тогава могат да победят иначе накрая Вовата ще си пие кафето в Одеса.
43
7
 
1
 
! Отговори
До 46 преди 1 година
еми сега отчет няма ко да искаш! ама просто си пусни youtube, напиши руска скрап в Украйна и там ше видиш един много пълен отчет! :))))))))))
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уркопитецка медийна боза.......
41
7
 
1
 
! Отговори
До 45 преди 1 година
при това тези рашистански ракети клас джобна чикийка ги сваля технология дето е от 1980г! :))))))))))))))) наистина си е цирк, само, че единствения дето реве от тоз "цирк", живее в кремъл! :)))))))))))))))))))))))))))))
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам отчет за танковете. Един смазваше 1000 руски....
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урките кинжали сваляли...;););):):) Цирк бате....
38
5
 
2
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
Значи аз да те светна! За да свалиш рашистанска ракети клас джобна чикийка, та за тва не ти трябва базука! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да ви светна на фронта се е появил украински Рамбо.Само с една базука е свалил два Кинжала а вчера май е издумкал и трети.Сега ще го предлагат за награда.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя долу е доста зле!
35
13
 
1
 
! Отговори
... преди 1 година
значи най-големия кеф е, че най-новите рашистански ракети кинжал тия дето никой ама никой не можеше да свали види усети и въобще ... та баш тез ракети ги сваля технология дето е от 1980г. :)))))))))))))) значи ФАКТ! рашистан няма танк дето да издържи дори на малък Javelin или NLAW! Всички видяхме корабите на рашистан тип подводница клас москва! Видяхме и какво могат да направят 16HIMARS комплеска! а ракетите кинжал станаха на ракета тип джобна чикийка! :))))))))))) та това са фактите!
34
0
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ДУПКАТА Е ОТ СВАЛЕН ДРОН !!!???