Украйна удари склад за боеприпаси на руска територия

Нападението е било тази нощ
Обновена: 25 юни 2024 14:43 | 25 юни 2024 14:43, Александър Попов
117
Украйна удари склад за боеприпаси на руска територия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна е нанесла удар по руски военен склад за боеприпаси, намиращ се в граничещата с Украйна Воронежка област, което е предизвикало голям пожар, предаде Франс прес.

"На 25 юни 2024 г. беше ударен склад за боеприпаси за руската агресия, намиращ се във Воронежка област", се казва в изявление на главното управление на украинското Министерство на отбраната от сутринта. Операцията е била проведена от силите на украинското военно разузнаване.

В обекта, в който се съхраняват снаряди и чиято обща площ е 3500 квадратни метра, е избухнал пожар, който "все още гори", добави Министерството.

Руският държавен телевизионен канал "Вести" излъчи кадри, на които се вижда как в далечината се издига стълб от дим. Според информацията са били нанесени удари по две населени места, намиращи се на около 50 км от границата, отбелязва АФП.

Руският областен управител Александър Гусев заяви в Телеграм, че е имало "детонация на взривоопасни обекти в Олховатский район", след като съобщи, че през нощта Украйна е нанесла удари по два района.

През последните месеци Киев се опитва да нанесе удари по тиловите бази на силите на Москва на руска територия - места, от които се извършват нападения срещу украински градове и енергийни структури с ракети или дронове, отбелязва АФП.

Руското Министерство на отбраната съобщи днес, че е "прихванало и унищожило" дрон над Воронежка област, без да дава повече подробности. Като цяло руската армия съобщи, че в понеделник вечерта е унищожила 30 украински дрона с взривни устройства в граничещите с Украйна райони./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: Войната в Украйна
Още от Ако щете - вярвайте
Зодиите, които нямат късмет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
На територията на сащ има много обекти за удари. Путинчо какво чака ? по-смело или си ходи.
106
1
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 1 ден
Де що се запали и тая снимка с пожарната - на челна страница. От две години една и съща.
105
0
 
10
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 дни
Що е то - пие кока кола, иска мерцедес и пералня, говори по айфон...и мрази Запада.
104
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 3 дни
прод - ето това е пример за МОДЕРНА и СЪВРЕМЕННА - разбираш ли най-сложния модул на ПУ е кодиращия чип на лазера а най-сложния модул на Ракетата е декодиращия чип на ракетата. Това е необходимо за да може по една цел да работят няколко ракети едновременно по различни лазерни лъчи.
103
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 дни
Вземаме двата модерни ПТУРС на РФ и САЩ - Корнет и Джавелин. Отделяме модерните Корнет-Д които са монтирани на автомобили и взимаме класиката с обсег 5000м. Ракетата струва примерно 2000$ за РФ Армия и 10000$ Пусковата установка. Взимаме Джавелин ракетата с обсег до 4000м която струва 150000-180000$ и 100000$ Пусковата установка... Да Джавелин е изстреляй и забрави,но време на готовност е под 5 мин след което изисква презареждане. Корнет е в готовност докато издържи акумулатора на ПУ - часове
102
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Я Коледа дойде по-рано в Раша
101
11
 
4
 
! Отговори
Не съм преди 3 дни
много добър по география, но да запитам Уsрайна някаква област в Русия ли е?
100
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Е как ще са ударили складове, като Киев беше взет за три дни още преди... бе отдавна беше ))))
99
4
 
13
 
! Отговори
82 ОМБР преди 3 дни
...Отново гори трева(плява)! Слава на Украйна!
98
5
 
5
 
! Отговори
82 ОМБР преди 3 дни
До Борко с моторчето. Боре ле-Борко ле никой не го е грижа русия с какво има проблем! Всички ни е грижа русия да има проблем! рУСИЯ не е в позиция да се налага,коя суверенна страна в кой съюз или блог ще членува,в случай,че не е съгласна ВОЙНА,конвенционална,ядрена каквато русия пожелае! Слава на Украйна!
97
4
 
9
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 дни
Според руската пропаганда ставало въпрос за малък пожар започнат от неизгасена цигара. Пожарът сам угаснал, а експлозиите и димът били просто метеорологично явление, типично за сезона и руския мир.
96
3
 
3
 
! Отговори
0005 преди 3 дни
ГУБИТЕ СИ ВРЕМЕТО С ТАЗИ МЕЦИЯ.НИКОГА НЕ СА ОСВЕДОМЕНИ. ЯВНО И РУСКИ НЕ ЗНАЯТ. ДОРИ СЛАВИ НЕ МОЖЕ ДА НИ РАЗСМЕЕ ТАКА.
95
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
упс
94
2
 
6
 
! Отговори
Игра на полове преди 3 дни
Защо не пишете какво става на фронта, а ни информирате за взривени сгради? Върнаха ли Крим?
93
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Зеленски и Путин все не уцелват терористите и складовете. И двамата уцелват само деца. Така съобщават Зеленски и Путин за резултатите от ударите.
92
10
 
14
 
! Отговори
Манчев преди 3 дни
Само така! И ако можете ,украински юнаци, повечко складове и бази на руските фашисти унищожавайте !!! Агресорите ,мародерите и убийците друго не заслужават !!!
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Боби, и кво, когато вече никой не те приема насериозно, защото се вижда, че си нямаш понятие от оръжие и война, си влизаш в реалните виждания и започваш да ни раказваш открито каква терористична диктатура е фашистки режим е Русия, да заплашваш със "силата" на руския тероризъм други държави и да дуеш "мускули" обаче чужди, а не твои. С това ли мислиш, да ни впечатляваш?
90
4
 
14
 
! Отговори
ПрофГрупорг преди 3 дни
Абе, нещо зачезнаха дyдykapиaтнитe глашатаи на Матушката Могучая и НЕ/пабедимая. Сал един Боби стои на поста, като Гюро Михайлов.
89
3
 
9
 
! Отговори
До Боби 86 преди 3 дни
Първо, разкодирай думите "модерна" и "съвременна" електроника и заповядай отново на диспута, защото електрониката може да е съвременна, като ГЛОНАС, но да не е модерна и обратното. В това е дилемата.
88
5
 
12
 
! Отговори
82 ОМБР преди 3 дни
До Боби Борко с моторчето;) Я се стегни! Нали афганците мразеха САЩ,и САЩ каза,ОК', тръгваме си,а че сега афганистанския народ пищи кански от талибаните,САЩ ги боли фара! Слава Юнайтед Стейд!