Украйна използва севернокорейски ракети, вероятно завзети от Русия

С тях биват атакувани руските сили, пише в. "Файненшъл таймс"
29 юли 2023 08:18, Елка Василева
195
Украйна използва севернокорейски ракети, вероятно завзети от Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украински военнослужещи са видени да използват севернокорейски ракети, които според тях са били завзети от "приятелска" на КНДР държава, преди да бъдат изпратени в Украйна, пише в днешния си брой в. "Файненшъл таймс".

Според украинското министерство на отбраната оръжията вероятно са били завзети от руснаците, допълва вестникът.

Още по темата
САЩ обвиниха Северна Корея, че предоставя оръжия на Русия, включително предполагаеми доставки по море, без да посочат доказателства, а севернокорейски оръжия не се виждат често на бойните полета в Украйна.

Северна Корея и Русия отричат да са сключвали сделки за оръжия.

Но украински войски, използващи съветските реактивни системи за залпов огън "Град" в близост до разрушения източен град Бахмут, място на продължителни жестоки сражения, са показали севернокорейските оръжия, пише британският вестник.

"Файненшъл таймс" припомня, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу направи необичайна визита в Пхенян тази седмица по случай 70-годишнината от края на Корейската война, което бе първото посещение на най-високопоставения руски официален представител на отбраната след разпадането през 1991 г. на бившия Съветски съюз.

Според Ройтерс по време на посещението си Шойгу е бил сниман да разглежда забранени севернокорейски балистични ракети заедно с лидера Ким Чен Ун на военно изложение в Пхенян - знак за задълбочаване на връзките между двете страни в момент, когато всяка от тях се изправя срещу САЩ.
(БТА, Светослав Танчев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
3
 
! Отговори
Йоста Берлинг преди 1 година
Руснаците са ги продали на четворна цена на укрите.Те имат пари и няма проблеми за цени.Дедо Байдън и Урсула всяка седмица превеждат на Зелето по 200-300милиона долара.
67
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шойгу ходи да проси снаряди от Северна Корея и дори нарече севернокорейската армия "най-силната в света", какъв срам. Русия е толкова жалка, не е за вярване.
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 66 Ами по-скоро едни други трябва да отидат и после са го дадат на usрайна,че така им е казал господаря им.
65
2
 
5
 
! Отговори
Корец преди 1 година
Какво ги засяга дали ще купува от корейска република оръжие това си и тяхна работа И някой българин ако си мисли че корейците са много назад технически бих казал точно обратната ние сравнение с тях сме много назад
64
11
 
3
 
! Отговори
Оризов преди 1 година
Нашите Радев, Нинова, Копейкин да не чакат, а да заминават за СЕВ. Корея. Ще купят и те някое старо оръдие....
63
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 44 маЛЛ.оумник: над 40 държави,начело със световния терорист фаЩ,с както те се самоопределят,"най силните ЕконоМъки са се нахвърлили срещу Русия,а ти квичиш,като заклещен мъник,без грам мозък в чутурата си!!!Над 40 държави!Такова чудо го е нямало в историята на Земята!Използвате нещастниците от усрайната,с "непобедимите" си оръжия и непрекъснато ядете бой.Да не говорим за сринатите си икономики.И накрая,който не е далече,ще се изхлузите,както господарите си от Афганистан.Нещастници!Пфу!
62
3
 
9
 
! Отговори
Ф16 преди 1 година
Толупа и Киро са ги изпратили на хохлите.Само са сложили надписи че са произведени в С.Корея от Чим.
61
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сенеката ...Липсата на достойнство е характерна черта на либералната демокрация. Ето България как само ни мачка Македония ами Украйна. Колеба колко беше деликатен към нас но си мълчим и те искат мие даваме после министъра на почивка ли къде е че го няма. Достойнство нула.
60
2
 
7
 
! Отговори
До 59 Българин преди 1 година
Ами не ги чети или когато ги четеш се гушни в мъжът си от Зимбабве
59
5
 
11
 
! Отговори
До 57 преди 1 година
Имат електроника, ракети и ядрени, трактори, самолети, камиони, автобуси всичко собствено производство. Имат собствена компютърна ос основно преработено ядро на Линукс. Имат мощна ИТ група която краде милиарди крипто валута. Собствени сателити. Нямат си евроатлантически ценности като гей паради, гендари. За да я посетиш виза можеш да вземеш само в Китай и то ако те одобрят.
58
3
 
9
 
! Отговори
100% преди 1 година
До 52 Това са глупости и неверни новини писани с цел лъжлива пропаганда .Яд ги е,че руснаците отидоха да се договарят в Северна Корея
57
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До Анонимен 57 Стряскащо е да се четат такива постове.
56
1
 
7
 
! Отговори
До 54 Онеее преди 1 година
Ама как само викаш " онеее" ! Сякаш то го е намъкнал някой надарен арабин на сухо
55
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуснете си клипове за Северна Корея и ще видите че тя е напълно нормално развита модерна страна. Понеже са затворени може да имат проблеми например с храната ако няма реколта но технически са развити бе.
54
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как използва " севернокорейски" ракети след като Северна Корея не дала нито на Русия, нито на *** , нито на друга държава ? Само фалшиви проУкроГашистки новини по всички пропаднали Беге медии
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ми сигурно е така,те усраинците и от един неработещ от 35 години завод снаряди ползваха нали.
52
16
 
7
 
! Отговори
Онеее преди 1 година
Хахахахаха. "Великата" рузия проси ракети от Северна Корея!
51
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По време на посещението си в КНДР Шойгу бeше поканен от лидера Ким Чен Ун на военно изложение в Пхенян. Бяха му показани балистични рекети-носители на ядрени БЧ, ударни и разузнавателни безпилотници от мащаба на MQ 9 Reaper.
50
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са глупости и неверни новини писани с цел лъжлива пропаганда .Яд ги е,че руснаците отидоха да се договарят в Северна Корея
49
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом новината идва от американска или британска медия някак си е трудно да се повярва. Те са еквивалента на българското работническо дело