Зеленски за проточилата се война: Нуждаем се от три победи в чужбина

Украйна подготвя реформи в мобилизацията на армията
25 ное 2023 08:49, Александър Попов
282
Зеленски за проточилата се война: Нуждаем се от три победи в чужбина
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна подготвя реформи в системата си за военна мобилизация заради проточването на войната, каза украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Киев не разкрива загубите си на бойното поле или подробности за мобилизационната си кампания, която е в ход от началото на руската инвазия през февруари 2022 г. Зеленски каза, че е разпоредил на високопоставени служители да му представят проекторешения.

"Планът ще бъде доработен и всички отговори ще се съдържат в него - следващата седмица ще се запозная с него", каза украинският президент на пресконференция.

Зеленски не разкри подробности за планираните реформи. Той каза, че проблемите във военните медицински комисии и наборните центрове ще бъдат решени.

Украинският президент заяви, че Украйна трябва да постигне "три ключови победи" в чужбина, включително одобрението на значителни пакети военна помощ от американския конгрес и Европейския съюз, както и официално начало на преговорите за присъединяване към блока.

Двадесет месеца след началото на пълномащабната руска инвазия, в отношенията между Запада и Киев се прокрадва умора, въпреки че Украйна силно зависи от съюзниците си за военната, икономическа и хуманитарна подкрепа в борба с руските сили, отбелязва Ройтерс.

"Нуждаем се от три победи. Първата е победата в американския Конгрес. Това е предизвикателство, то не е лесно, но Украйна прави всичко по силите си", каза Зеленски на пресконфренеция в Киев.

"Втората е свързана с това, че имаме нужда от помощта на ЕС за отпускането на пакет (военна помощ) на стойност 50 млрд. евро", каза украинският президент и добави: "И третата е да започнем диалог за бъдещото ни членство".

Киев се надява, че държавите членки на ЕС ще се споразумеят на срещата си на върха на 14 и 15 декември, да започнат официални преговори за присъединяване на Украйна към блока, решение, което по думите на Зеленски ще се отрази добре на бойния дух на украинците.

Зеленски направи тези изказвания на съвместна пресконференция с латвийския президент Едгарс Ринкевичс, който каза, че е сигурен в приемането на пакета с помощ от ЕС, макар да добави, че това може да отнеме повече време от очакваното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
САЩ и Германия искат да принудят украинския президент Володимир Зеленски да преговаря с Русия, без да го убеждават пряко, а като доставят само оръжията, необходими за задържане на сегашния фронт. Това съобщава германският вестник "Билд" като цитира източници от германските правителствени кръгове
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украйна приключи. Следва само унищожаване на украинското население. Путин ги призовава за преговори за мир, защото го е грижа за украинския народ. Грижа го е дори повече от колкото Зеленски, който си забрани всякакви преговори.
39
0
 
2
 
! Отговори
Зельоньй др0гар, преди 9 месеца
бЕло има лЕ?!?
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя пак промени щял да прави, сигурно след като почна да прибира в амията жени и възрастни сега ще подкара и бабите. Англосаксонците са му наредили,хора немa,действай. Парата също е под въпрос. Хихихии
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За страданието и за смъррта на хората и за проточилата се война са виновни САЩ и ЕС. Тях не ги интересува украйна. Те искат да свалят Путин. Искат да пткъснат плът от плътта и кръв от кръвта на Русия искат да я унищожат а заедно с нея и Православието.
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Едно не може да се отрече, в началото Зеля поне го слушаха и в ЕС и в САЩ, всякакви форуми откреваха с него и неговите речи. А нашият Денков като заговори, европарламента напусна.
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Депутат от партията на Зеленски: Борис Джонсън дойде в Киев, каза, че няма да подписваме нищо с Русия и просто ще воюваме.Какво добро да очакваш от англосаксите ?Който си има маша,не си гори сам ръцете.
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Реформите в медицинските комисии са вече направени,зелката явно губи контрол над командирите на подразделения, командир на батальон открито говори за инвалиди служещи при него,един с протеза и един с един бъбрек. Смятайте до къде са се докарали хохлите с великия им контранаступ.
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В историчести план ще бъде записано Зеленски, комикът който унищежи Украйна.
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какъв е тоя зор украйна да влиза в ЕС. Тя и сега си получава помощи , без да е член. Като я приемат ще трябва да дава. Освен това украйна след СВО няма да съществува сато държава. Да не стане така, че ако приемат украйна, като част от РФ и Русия ще стане част от ЕС.
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя освен три седесарски шута отзад нищо няма да получи
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 36БГ е един голем психодиспансер....хахахаха :))
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какъв е тоя психодиспансер тука.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те ти дадоха помощ от чужбина Зелен, въпроса е как процедираш с тази помощ :))) Срашките требе до кръв да се биете, а не да се криете като партизанчета :))
27
1
 
23
 
! Отговори
Някой си преди 9 месеца
Победи тук, победи там.... Всичките се борят за победи - никой не се бори за Мир, а той е най-голямата победа на човечеството. Изтрепаха се толкова млади хора, но пък и се изхабиха много боеприпаси, които трябва да се произведат или купят а това върти едни колелета в едни икономики.... Ако всички се бореха за мира от първия ден на тази операция, война, който както иска да го нарича - нещата до сега да се бяха оправили без да си отиват толкова хора и от двете страни... ама борбата е за победи..
26
2
 
23
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 9 месеца
Вън наглите окраинци!
25
1
 
22
 
! Отговори
оракул на боб преди 9 месеца
Гарантирано.Първата победа ще я гарантира Тръмп,втората Орбан,а третата Австрия.
24
1
 
18
 
! Отговори
BaiDun преди 9 месеца
Купил си 2 яхти за 150 милиона , сега проси за 3 та ....
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Путин продължава да изпраща канибали на фронта в Украйна" -- той не ги изпраща. Те имат избор. Както и вие имате избор -- да разпространявате лъжи или истината.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пътник е! ЦРУ му готви руска отрова. Геройски загинал от полония на Жужака сготвен във Вашингтон. :)