До 2 години Киев ще произвежда 155-милиметрови снаряди

Това ще става с помощта на две американски компании
8 дек 2023 14:20, Петър Бойчев
115
До 2 години Киев ще произвежда 155-милиметрови снаряди
Снимка: БГНЕС

Киев се е договорил с две американски фирми съвместно да произвеждат крайно необходимите 155-милиметрови артилерийски снаряди в Украйна, предаде Ройтерс.

Търсенето на 155-милиметрови снаряди нарасна след нахлуването на Русия в Украйна през 2022 г. САЩ и съюзниците им изпратиха на Киев повече от 2 милиона снаряда и се опитват да увеличат производството, за да попълнят запасите си.

"Имаме споразумения с две водещи американски компании за съвместно производство в Украйна на боеприпаси 155-ти калибър", заяви  по телевизията Олександър Камишин, министър на стратегическите индустрии.
Но той отбеляза, че Украйна никога не е произвеждала такива снаряди и ще отнеме "минимум две години, максимум три", преди да започне производството.

Съобщението беше направено след двудневна украинско-американска среща по въпросите на отбраната във Вашингтон, която включваше двустранни срещи за обсъждане на бойните планове на Украйна за 2024 г. и мерки за осъществяването им.

Киев и Вашингтон подписаха вчера документ, формулиращ намеренията им за ускоряване на съвместното производство на оръжия и обмен на технически данни, за да се отговори на спешните нужди на украинската армия в областта на  противовъздушната отбрана, поддръжката и производството на критично важни боеприпаси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"То до две години няма да я има Украйна" - то и руснаците щяха да бъдат за 2 седмици до Париж, ама се оказа, че вече с години една обикновена Украйна не могат да минат. И то само в източната част.
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То до две години няма да я има Украйна
53
4
 
4
 
! Отговори
До 55 преди 8 месеца
Е само и с оръжия от запада,а зелето само могилизаци прави .Контрата пропадна и сега се изпокараха зелето и Заложни.Та като ги могилизира и ги хвърля на фронта това не е отпор,а глупост
52
0
 
4
 
! Отговори
Окончателно преди 8 месеца
се убедих,че всички коментари,които не се харесват-не се постват!Срам!!!
51
2
 
6
 
! Отговори
Public enemies преди 8 месеца
Хмм, дали Киев , или Путин в Киев след като го превземе след някой друг месец.
50
2
 
10
 
! Отговори
L. преди 8 месеца
Има ли някое обещание на режима в Киев, което да са изпълнили? Покрай контранаступа слушахме какво ли не.
49
4
 
3
 
! Отговори
Гаварит Мацква преди 8 месеца
Руснаците са по-силни в тая война, спор няма. Но пък украинците дори и сам самички много отпор им дадоха. Много нереалистично се изказва про-руската пропаганда отново. Мъжете до 2 години щели да бъдат Груз 200 и не знам си кво си. Абе, пичове, населението на Русия не е 75 пъти по-голямо от населението на Украйна. А е само 3 пъти по-голямо. Не могат да си позволят да унищожат регионите си в цяла Русия заради една война в Украйна. Нали и източните граници някой трябва да пази. И там да работят.
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-много коката да си правите сами и да не разчитате на бюрото за вноса
47
1
 
14
 
! Отговори
Яяяя преди 8 месеца
Я ги покажете тези американски компании които щели да инвестират в страна губеща войната. Няма нормален бизнес който само при възможността за война да не замрази най-малкото всички планове за инвестиции. Печеленето от война става по други начини. Това са приказки за вътрешна украинска употреба както и "перемога"-та.
46
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След 2 години няма да е нужно да се произвеждат 155мм снаряди, защото агресора Русия няма да я има.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На тези не може да се разчита, до две години като нищо ще обърнат пушкалата наобратно.
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пак ли отлагаме контранастъплението?
43
1
 
12
 
! Отговори
Путин преди 8 месеца
...и кво, да натиснем пауза ли
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какви снаряди, пак ще е добре, ако произвеждат горилка и сало.Кой ще произвежда, до две години всички мъже между 18 и 60 ще са груз 200 или груз 300.
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Сега полупроводници, догодина цели проводници!"
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те и атомни реактори щяха да правят до 2-3 години и космическа програма и подводници ама ей на. До тука " дайте ни пари" и нищо друго. Какво стана с месаря Димитро Кулеба -"дайте ни пари а от нас свежо месо от украйнски муже и жени прясно застреляни и наситнени" Отдавна не сте го пускали тая гнусна *** да хъхри.
39
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
И сега като почнат да правят едни снаряди, и после едни контра-настъпления....... За чудо и приказ казвам ви!
38
2
 
17
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
Киев ще го има ли до две години? Като гледам братушките как разглабят перални за чипове и после какви поразии вършат срещу модерната западна техника, грижливо подарена на уРкайна та направо се питам как можете изобщо да правите планове които да включват Киев след две години :)
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Израел визма преоритет.
36
0
 
3
 
! Отговори
бай Пешо преди 8 месеца
да де, ама не знам само къде си фантазират, че ще ги "произвеждат" теа снаряди...До 1 година Армията на РФ ще е оставила около Куйов (както сега му викат) една нищожна територийка, нещо като ивицата Газа, само че без море, нал тъй