Путин с ултиматум: До две седмици Авдеевка да бъде срината със земята

Прочистването на левия бряг на Днепър е другата поставена цел
7 фев 2024 12:48, Петър Бойчев
589
Путин с ултиматум: До две седмици Авдеевка да бъде срината със земята
Снимка БГНЕС

На командването на руската армия е бил поставен нов срок за постигането на победи на фронта в Украйна. Това увери военнополитическият анализатор от групата "Информационна съпротива“ Александър Коваленко, предава УНИАН.

По думите му срокът е скъсен до две седмици. Основните цели на руските сили са Авдеевка и прочистването на левия бряг на река Днепър в Херсонска област. В същото време Купянск и Часов Яр са определени като вторични цели, превземането им е отложено за втората половина на 2024 година.

"По-рано беше известно, че Путин лично начерта границите за постигане на целите преди началото на изборите в Русия. Но диктаторът е капризна личност и иска да опакова посланието до Федералното събрание в победна опаковка. Посланието на Путин до Федералното събрание, което като цяло ще зависи пряко от ситуацията в зоната на бойните действия, може да бъде отменено, ако всичко върви зле. И ако това се случи, тогава ще се търкалят глави, в преносен смисъл. При това първият, който ще отлети за Сирия, е генерал Теплински, който от миналата година е в устите на хората в Кремъл“, отбелязва Коваленко.

В тази връзка, според експерта, се очаква сериозен натиск върху Авдеевка. Руснаците там ще атакуват с пехотен компонент в северния и североизточния сектор на бойното поле, пише Фокус. "Концентриране на всички усилия върху градските битки. За да се увеличи натискът, акцентът на тактическата авиация ще бъде точно на Авдеевско направление. Ще изравнят всичко, което може да се използва за отбрана в града. Т.е. през следващите две седмици Авдеевка ще бъде изравнена със земята“, прогнозира Коваленко.

В същото време руските сили ще пестят от механизирания компонент, смята наблюдателят. Според него вече няма да има щурмове с техника като онези, които се наблюдаваха през октомври-ноември 2023 година.

Коваленко оцени и ситуацията на левия бряг на Днепър в Херсонска област. "Руското командване възнамерява да доведе използването на тактическа авиация до нивото на декемврийския инцидент със Су-34. Миша (Михаил Теплинский) наистина не иска да ходи в Сирия и да ръководи паради някъде близо до Кобани и затова ще поемат рискове. Освен това Днепърската групировка войски е натрупала доста приличен механизиран компонент на левия бряг и в името на целта те могат да пожертват 10%-20% от него, но да пробият плацдарма“.

В същото време руснаците отлагат опитите за превземане на Купянск в Харковска област и Часов Яр в Донецк "за след изборите“. Според плановете на Москва след превземането на Авдеевка ще бъде направена дълга пауза за възстановяване на боеспособността, казва експертът.

"Но в същото време от Авдеевската групировка част от силите и средствата, в частност от групировката войски "Център“, ще се върнат към оста Лиман-Купянск, но не към Лиманското направление, а за укрепване на Западната групировка войски на Купянско направление“, уверен е Коваленко.

В района на Часов Яр руснаците ще се съсредоточат върху създаването на благоприятни условия за настъпление, при което чрез мобилизация ще бъдат формирани нови части, отбеляза Коваленко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


589
Още по темата: днепърпутинАвдеевка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как може президент който не позволява да се проведат избори в страната му, нарича друг президент диктатор, а самият себе си нарича пазител на демократичните ценности?
333
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 349 Е сигурно щото не са им трябвали автомобили за техните условия и за това не са разработвали .Пък Ак 47 не е е на Уго Шмайзер щото и той е копирал много неща от други конструктори на оръжия като Калашников е направил много подобрения
332
3
 
9
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 4 месеца
До Мъка: Виждам че считаш че разбираш всичко. Може би можеш да обясниш и защо воюват доброволците от Донбас. След осем години обстрел от националистите от Киев, руското население на Донбас вече не иска да живее в една държава с тях. Украйна вече загуби Донбас, той е вече част от Руската федерация. Няма връщане назад.
331
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Според УНИАН...това ЗелетоНаркоман ли го написа...поредният политически коректен брътвеж на ЛГБТ/боец, който смесва това което Желае Урсула с действителноста. Авдеевка е срината а последните укри се крият по мазетата
330
6
 
12
 
! Отговори
Как започна всичко преди 4 месеца
До преврата в Украйна от 2014 година Русия не е имала никакви причини да воюва с Украйна. Но осем години гражданска война срещу руското население на Донбас вече бяха причина. И не само това. В Украйна имаше лаборатории за биологично оръжие, Зеленски говореше за разработка на атомно оръжие. Това вече беше причина. Да си припомним как са действали САЩ в подоби случаи. Само заплаха за сигурността на американски граждани (въображаема) беше причина САЩ по времето на президента Рейгън да окупира остров Гренада.
329
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 349 ППДБейците надминаха всички по крадене.
328
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 346 И кой каза,че е преувеличено и нагласено гледам в Русия няма мобилизация,а се разчита на доброволци
327
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кое е руско-Москвич-краден Опел Кадет. Лада- купен Фиат 124.Ядрените им технологии-дело на проф. Ханс Позе. Калашников-дело на 27 немски специалисти от КБ Хюго Шмайзер.Процесорите Байкал и Елбрус-произведени в TSMC.Дядо ми навремето разказваше как руснаците като дошли в селото ни му откраднали бурето с ракията!Те и сега в Украйна крадат каквото могат!
326
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 343 Е ,и? Каза се че Украйна ще се демитализира срок никой не поставял ,а ти си слушай украинските глупости щото така ти изнася или се опитваш да ги пробуташ
325
10
 
7
 
! Отговори
Мъка преди 4 месеца
До Анонимен 336 Заради Путин намразих руснаците. Защо позволиха на л-уди-я Путин да го вкара във война ? Забравиха ли ужаса от ВСВ ?Сега да му сърбат попарата.
324
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До341 Е такива като теб как да им е ясно като нямат мозък или имат и за това тролят
323
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Скоро започва година трета от тридневната специална насрация
322
1
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 месеца
До Не е ли ясно? 335 Вече ни е ясно. Благодарим за напоителната информация.
321
5
 
5
 
! Отговори
Аристович каза преди 4 месеца
Аристович - бившият съветник на Зеленски, пише за бъдещето на Украйна: "Държава с такова ниво на беззаконие, корупция, безнравственост и пълна липса на смисъл не може да спечели война".
320
4
 
3
 
! Отговори
до 333 преди 4 месеца
Да,ама украинците пуснали там водка сега руснаците не искат да излизат оттам!
319
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Толкова много руснаци загинаха заради Путин! Обикновените руснаци са добри хора.Те не заслужават такъв президент.Трябва им друг-такъв които да възстанови мира и да поведе напред руската икономика.Пожелавам им го.
318
6
 
10
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 месеца
Западът вече си плаща цената за подкрепата на войната в Украйна, и сателитите като нас - също. И ще плащаме още. Силно се надявам, че на изборите за ЕС европейските избиратели ще изринат от Брюксел и Урсула, и Барозу и Шарл Мишел, и цялата им дружинка.
317
7
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 4 месеца
Бавно върви процесът на поумняване сред политиците в Брюксел. Орбан е прав като казва, че Украйна не може да спечели войната, но само той не е достатъчен. За всеки що годе разумен човек беше ясно от самото начало, че Украйна не може да спечели война с Русия. А от ЕС вместо да работят за мир, помагат на Украйна да воюва до последният украинец.
316
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От лятото, много пъти Авдеевка беше в чували и котли! Даже миналата седмица я превзеха през отходните тръби!
315
7
 
11
 
! Отговори
Какво следва преди 4 месеца
При Авдеевка украинската армия е под нарастващ натиск и няма да удържи дълго. Време е циреят Авдеевка вече да се изчисти. Оттам от години укронацистите обстрелват жилищни квартали, училища и болници в Донецк далеч от фронтовата линия, а западната журналистика това старателно не го забелязва.. Дошло е време да си платят за престъпленията.