Путин с ултиматум: До две седмици Авдеевка да бъде срината със земята

Прочистването на левия бряг на Днепър е другата поставена цел
7 фев 2024 12:48, Петър Бойчев
589
Путин с ултиматум: До две седмици Авдеевка да бъде срината със земята
Снимка БГНЕС

На командването на руската армия е бил поставен нов срок за постигането на победи на фронта в Украйна. Това увери военнополитическият анализатор от групата "Информационна съпротива“ Александър Коваленко, предава УНИАН.

По думите му срокът е скъсен до две седмици. Основните цели на руските сили са Авдеевка и прочистването на левия бряг на река Днепър в Херсонска област. В същото време Купянск и Часов Яр са определени като вторични цели, превземането им е отложено за втората половина на 2024 година.

"По-рано беше известно, че Путин лично начерта границите за постигане на целите преди началото на изборите в Русия. Но диктаторът е капризна личност и иска да опакова посланието до Федералното събрание в победна опаковка. Посланието на Путин до Федералното събрание, което като цяло ще зависи пряко от ситуацията в зоната на бойните действия, може да бъде отменено, ако всичко върви зле. И ако това се случи, тогава ще се търкалят глави, в преносен смисъл. При това първият, който ще отлети за Сирия, е генерал Теплински, който от миналата година е в устите на хората в Кремъл“, отбелязва Коваленко.

В тази връзка, според експерта, се очаква сериозен натиск върху Авдеевка. Руснаците там ще атакуват с пехотен компонент в северния и североизточния сектор на бойното поле, пише Фокус. "Концентриране на всички усилия върху градските битки. За да се увеличи натискът, акцентът на тактическата авиация ще бъде точно на Авдеевско направление. Ще изравнят всичко, което може да се използва за отбрана в града. Т.е. през следващите две седмици Авдеевка ще бъде изравнена със земята“, прогнозира Коваленко.

В същото време руските сили ще пестят от механизирания компонент, смята наблюдателят. Според него вече няма да има щурмове с техника като онези, които се наблюдаваха през октомври-ноември 2023 година.

Коваленко оцени и ситуацията на левия бряг на Днепър в Херсонска област. "Руското командване възнамерява да доведе използването на тактическа авиация до нивото на декемврийския инцидент със Су-34. Миша (Михаил Теплинский) наистина не иска да ходи в Сирия и да ръководи паради някъде близо до Кобани и затова ще поемат рискове. Освен това Днепърската групировка войски е натрупала доста приличен механизиран компонент на левия бряг и в името на целта те могат да пожертват 10%-20% от него, но да пробият плацдарма“.

В същото време руснаците отлагат опитите за превземане на Купянск в Харковска област и Часов Яр в Донецк "за след изборите“. Според плановете на Москва след превземането на Авдеевка ще бъде направена дълга пауза за възстановяване на боеспособността, казва експертът.

"Но в същото време от Авдеевската групировка част от силите и средствата, в частност от групировката войски "Център“, ще се върнат към оста Лиман-Купянск, но не към Лиманското направление, а за укрепване на Западната групировка войски на Купянско направление“, уверен е Коваленко.

В района на Часов Яр руснаците ще се съсредоточат върху създаването на благоприятни условия за настъпление, при което чрез мобилизация ще бъдат формирани нови части, отбеляза Коваленко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


589
Още по темата: днепърПутинАвдеевка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
8
 
8
 
! Отговори
Кой какъв е преди 7 месеца
До Това го могат: Изгорената земя е тактика на американската армия. За сравнение: Ракка в Сирия 2018. По време на пика на боевете в края на август 2018, ООН излезе с изявление, критикуващо коалицията на САЩ за неприемливата цена, която цивилните на града плащат заради бомбардировките. Хуманитарна мисия на ООН, посетила града през април, заяви, че е шокирана от степента на разрушение, което надминава всичко, което сме виждали досега.
313
9
 
9
 
! Отговори
2022 путин преди 7 месеца
До 3 дни превземаме Киев. Вервайте отават минус 2 год.
312
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На 9 септември беше първото превземане на Авдеевка! До Коледа имаше още няколко превземания!
311
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кой журналист с болен мозък измисли тази статия. В нея няма нищо от реално! Слаб 2!
310
12
 
22
 
! Отговори
Това го могат преди 7 месеца
Е те това Русия може да го направи. Майстори са на разрушаването. Не могат да строят заради това са платили на италианските архитекти да им построят Кремъл и всички дворци в Петербург, но могат перфектно да разрушават. Нямат сериозни достижения в медицината, но пък са много изобретателни и ненадминати в убиването. Не можеха да излекуват Навални, но можаха да го отровят. Хич ги няма в технологиите, но могат да ги откраднат не могат да си направят достатъчно деца, но могат да си откраднат от Украй
309
12
 
14
 
! Отговори
Ром'с преди 7 месеца
Защо ЕС -Брюксел се страхува от известният американски журналист Такер Карлсон който е в Москва и иска да вземе интервю от Путин ? Казват от Брюксел ,че ще въведат санкции към журналиста ..къде е просовутата демократия и свобода на слово о при евроатлантиците или само новините трябва да политкоректни към политика а на САЩ и Европа,между другого и в САЩ треперят им гащите от Това интервю ,Ако се състой! Защо се страхуват от интервю с Путин Като са прави и нефалшиви !?
308
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 317. НАТО се опитва да избегне трета световна война като подпалва войни по целия свят. Логично!
307
0
 
4
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 7 месеца
До Анонимен: Железен, ама ръждясва.
306
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 311. "Тъ nuте руснаци"?! И това го казва един нerpaмотнuk?! Вярно е, че никой не се счита за тъn, но ти не можеш даже да пишеш бе, приятелю. И всичката ти работа ще е такава.
305
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен312_НАТО се опитва да избегне 3-та световна бе, губело... за разлика от кремълското, което се пъне на целия свят
304
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя украински източник на информация е кална клоака. Толкова ли няма други източници за информация освен украинските пропагандни щатни лъжци??? Фейк БГ не е новинарски сайт а сайт за пропаганда и разпространение на клюки и фейкове.
303
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В очакване сме да видим интервюто на Тъкър Карлсън с Путин. Карлсон е казал: "Това интервю ще бързам да го пусна колкото може по-бързо, защото това интервю ще влезе в историята!" След това добавил: "Това интервю е епично!" Самият Алекс Джонс същи преди малко е написал, че всички американски цензори са на бойна нога как да попречат на Илонмъсковата Х да не излъчи това интервю или поне да не е в пълен вид На въпроса дали му е готов записа за излъчване, Тъкър е казал, че момента иска само да изпие едно кафе, да седне на тихо и да премисли
302
10
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Хахаааа другари, то това Авдеевка е в гр.Донецк. :)))) Нещо като Нови Искър в София :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Пияндурите руски 2 години не могат да го превземат :)))))))))))))))))))))) Слаба работа другари копейки... Смешна работа :))))))))))))))
301
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
О, мисирският полоствен тRоляк пак зачесал еднотипни мнения и загласувал за себе си с помощта на модераторските си опции. Това не променя факта, че НАТО губи в Украйна и в Червено море и че скоро ще му спрат хонорарите за тролесване из медиите.
300
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Върховната Зрада на Украйна прие на първо четене закон, който хората вече нарекоха "за могилизация" на населението... Като цяло, мъжете на Украйна да се приготвят - ловният сезон за тях официално е почти открит...
299
9
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 7 месеца
Байдън с контра ултиматум. Всички укри да взимат томахавките, брадвите, лопати, кирки и на фронта! САЩ е в опасност, световния мир и галактиката са заплашени от путиноинвазия и само народа на смелите укри може да спаси галактиката! Супер мен, спайдър мен и всички от Марвел вече подготвят самолета, мутантите със своите супер сили също идват! Вие сте болни мозъци и заради вас умират невинни хора!!!! А тъпотията ви няма граници!
298
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пет самолета на НАТО действат над Черно море и крайбрежието на Румъния: - британски разузнавателен самолет RC-135W Rivet Joint, придружен от два изтребителя Eurofighter Typhoon FGR.4; - американски самолет за борба с подводници Boeing P-8A Poseidon; - Airbus A330 MRTT многоцелеви самолет за презареждане на базата на Airbus A330-200. Активността е изключително висока, дори и по днешните стандарти.
297
4
 
8
 
! Отговори
Сърбия се въоръжава преди 7 месеца
БГ копейките се радват на Путин.
296
2
 
3
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 7 месеца
До Анонимен 246: Ами, да опита, де! Педичка, педичка да се опита да навлезе - край. А, да опита! 'баси!... Пустош, значи. А, да видим!
295
6
 
9
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 7 месеца
Че защо Путин да срива Авдеевка след като града почти е превзет. Това обикновенно се прави от губещата Армия цел врага да не използва в негова ползва инфраструктурата на града. Само отчаяните евроатлантици се правят че ви вярват и то не че наистина вярват проста така им изнася !