Президентът разреши на 20 чешки войници да се бият в Украйна

Други 56 молби са били отхвърлени
26 фев 2024 12:24, Петър Бойчев
139
Президентът разреши на 20 чешки войници да се бият в Украйна
Снимка БГНЕС

20 чешки граждани получиха разрешение да се присъединят към въоръжените сили на Украйна. Чешкият лидер Петр Павел говори за това в една от местните телевизионни програми на 25 февруари, предава Укринформ.

Други 56 молби са били отхвърлени въз основа на препоръки от министерствата на отбраната и вътрешните работи, заяви той. Както съобщи Павел, причината за отхвърлянето на заявленията за прием "е несъответствието на кандидатите с поставените критерии“.

Чешкият президент разкритикува и недостатъчната материална помощ от западните страни за украинската армия през последните години, както и нивото на инвестициите им в собствените им отбранителни способности. Той заяви, че през последните две години Европейският съюз не е произвел нито един нов танк, а производството на крупнокалибрени боеприпаси в страните от европейската общност значително изостава от производството им в Руската федерация.

В тази връзка Павел заяви, че дългът на западните страни към Украйна се състои в това, че те не са успели да доставят достатъчно количество висококачествена техника и боеприпаси за успешно и бързо контранастъпление.

"Украинците започнаха контранастъпление на широк фронт, вместо например да разделят окупираната територия на северна и южна част, като по този начин усложниха снабдяването на армията“, отбеляза чешкият президент. В същото време Павел смята, че "конфликтът в Украйна няма да приключи бързо, тъй като нито Русия, нито Украйна са в състояние да постигнат целите си“.

Взаимната умора от конфликта вероятно ще доведе до преговори, смята Петр Павел, като подчерта, че не се страхува от възможността украинският конфликт да се разпространи в страните-членки на НАТО. "В момента Русия е толкова отслабена от конфликта в Украйна, че няма да рискува конфликт със страните от НАТО. Това обаче не може да се изключи в бъдеще, особено ако Русия постигне значителен успех в Украйна“, заяви чешкият лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Оти ривете, че Запада не помага, яле 20 чехи че гонят руските мечки от Донбас.Дано само баба Меца да ги не изяде или кавказки мечок от Чечня да ги онажде.
108
3
 
6
 
! Отговори
R.A.T.M преди 6 месеца
Толкова е отслабена, че ако види зор половината свят няма да го има. Добре, че са разумни, че да не преборят глобалното затопляне с една ядрена зима. И през втората световна чехите ремонтираха фашистките танкове последните са ги предали на 8 май 1945 доста иронично нали ?
107
5
 
13
 
! Отговори
Някой направи ли си преди 6 месеца
труда да прочете глупостите на Пешо амсалака, този изкукуригялник въобще знае ли къде се намира Русия и колко е голяма та да се изтощи от тази операция, и защо си мисли, че НАТО е някакъв фактор като сила, ако беше така отдавна да са нападнали. Супер тъпо парче е тоя козел
106
4
 
6
 
! Отговори
някои направи ли си преди 6 месеца
труда да прочете глупостите на Пешо амсалака, този изкукуригялник въобще знае ли къде се намира Русия и колко е голяма та да се изтощи от тази операция, и защо си мисли, че като е някакъв фактор като сила, ако беше така отдавна да са нападнали. Супер тъпо парче е тоя козел
105
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сега не се разбра това наемници ли са или редовна войска? Ако са наемници защо президента ще им разрешава, ако са редовни войници това не е ли вече пряка намеса във войната и Чехия става легитимна цел.
104
2
 
18
 
! Отговори
--- преди 6 месеца
Да вървят чехите да ги трепят.После да не оревете света ,че не са ги галили с перца.Трепание ша има там.Укропитеците ще се излежават по плажовете ,а тия да мрът.
103
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
20 чеха, че ги очехат, служебни ковчежи ли ще им прати Пешо Пафо или мислят да ги оставят да гният по нивите?
102
0
 
0
 
! Отговори
Тагарев преди 6 месеца
До 101 оди бе ***
101
2
 
9
 
! Отговори
Бойко борисов преди 6 месеца
Да прати ме и ние трима
100
2
 
16
 
! Отговори
Тагарев преди 6 месеца
Ей тия ще спасят положението
99
2
 
13
 
! Отговори
Дарк преди 6 месеца
Животът е толкова кратък,но ще го скъся и аз с една бутика водка да намаля запасите на Русия.Утре пак ще изпия още една бутилка Обещано!
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"е несъответствието на кандидатите с поставените критерии" - Били са в армия, имат базови очаквания и ще говорят в Интернет.
97
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А тука центаджийските мишоци само тракат по клавиатурите вместо да последват чешкия пример.
96
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чехия влиза във войната?
95
7
 
43
 
! Отговори
справедлив преди 6 месеца
До края на месеца 20 те чехълчета ще бъдат върнати обратно...в чували.Поне това, което е останало от тях ,ако има такова.Много ми се иска и българските легионери Тагаренко ,Денко ,Пасита-2бр ,Плювнев ,Киро , Атанасов, Хр.Иванов ,Мирчев ,Желязков ,Митов и подобни веднага да заминат към Киев.Това ще е най-полезното нещо ,което ще са свършили през целия си жалък животец.
94
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе миисирките, вече от европейци в чехи ли се превърнахме, че този да ни е президентЪТ?
93
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще вземе да преобърнах хода на войната тия 20 )))
92
8
 
15
 
! Отговори
Възмездие преди 6 месеца
Ще накарам всички ***, участвали през последните 30 години в унищожаването на Бългадия да изядат червата, очите и гов(н)ата на децата си, а след това ще им нарежа ръцете, краката, езиците, носовете и ушите. Накрая ще ги разпоря като ***, ще ги полея с бензин и ще ги подпаля. Ще въвличате българите да се бият срещу Русия и ще продавате България на САЩ, а? Като искат САЩ война, да си я водят на тяхна територия. Ще коля български политици, техните деца и внуци!
91
5
 
22
 
! Отговори
Възмездие преди 6 месеца
Всички български политици, заедно с техните деца и внуци трябва да бъдат публично избити. Най-напред от децата и внуците им, за да могат тези продажни ***, които продадоха България на Америка, да видят със собствените си очи как разленените тела на най-свидните им са пръснати по пътищата. След това блутално и мъчително избиване на самите политици. Ще скачам върху главите им, докато мозъка им изхвърща през ушите и носа им. Ваща верица гнусна! Няма къде да се скриете нито вие, нито децата ви.
90
28
 
5
 
! Отговори
НИКОЙ НЕ ИСКА... преди 6 месеца
...РУСКИ ФАШИЗЪМ И КОМУНИЗЪМ!