Записът от среща на Бундесвера, прихванат от руска медия, е истински

На него се обсъжда възможност Украйна да използва ракети "Таурус".
225
Записът от среща на Бундесвера, прихванат от руска медия, е истински
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Записът от среща на висши служители на Бундесвера, който беше прихванат и публикуван от руска медия, е истински, съобщава ДПА.

Разговорът между представители на германската отбрана, обсъждащи чувствителни въпроси, свързани с Украйна, беше организиран от платформата за аудио и видеоконференции Webex.

Германски депутати искат разяснения след публикуването на записа.

"Ако това се окаже вярно, то ще бъде изключително проблематичен инцидент", каза председателят на парламентарната комисия за надзор в Бундестага Константин фон Ноц пред германската медийна група RND.

Той имаше предвид 30-минутния аудиозапис, излъчен вчера от главната редакторка на руската държавна телевизия RT Маргарита Симонян, по повод на който германските депутати са обезпокоени, че може да е бил подслушан.

В аудиозаписа се чува как висши офицери от военновъздушните сили на Германия обсъждат теоретичната възможност Украйна да използва германски крилати ракети "Таурус".

Германското министерство на отбраната сега разследва дали е възможно да са били подслушани поверителни съобщения, съобщи ДПА, като се позова на говорител на ведомството.

Предполагаемото обсъждане в Бундесвера включва подробности относно дебатите за предоставяне на германски ракети "Таурус" на Украйна, както и потенциално скандално изявление по отношение на други западни съюзници.

Обменът на мнения, който се чува на аудиозаписа, засяга въпроса дали крилатите ракети "Таурус" теоретично биха могли технически да имат капацитет да унищожат построения от Русия мост към украинския полуостров Крим, анексиран от Москва в нарушение на международното право.

В аудиозаписа се споменава също, че британците имат "няколко души на място" във връзка с разполагането на техните крилати ракети "Сторм шадоу", доставени в Украйна.

Някои виждат това като индикация, че френските и британските сили оказват помощ при контрола на целите на крилатите ракети, изпратени на Украйна. Лондон веднага отрече тези твърдения.

Канцлерът Олаф Шолц много пъти е изключвал възможността за доставяне на германски ракети "Таурус" на Украйна, въпреки многократните искания от страна на Киев, с аргумента, че се опасява, че Германия може да бъде въвлечена по-дълбоко във войната, започната от Кремъл през февруари 2022 г./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 137 "а пък колхозниците от страната на мачката дават жертви" Много, ама много грозна, долна и пошла пропаганда. Като част от Руската Империя, украинците бяха също крепостни. Като част от СССР украинцитя също бяха колхозници. Стотинките на гривната също са копейки. А твоята глава е напълно, напълно празна.
134
12
 
3
 
! Отговори
Руски колхозник преди 6 месеца
До АнонименНо, затва па китайците са 1 млрд>! Гъл-гъл-гъл-гъл... вкусненкий боярищник! Тъй, хочиш брат, пить? Ну? ;)))
133
35
 
8
 
! Отговори
Русофил преди 6 месеца
Крайно време е светът да организира антифашистка коалиция и да смаже путинофашистоте на Путкалини както преди това смаза тези на Мусолини. Още колко мирни граждани трябва да загинат докато света разбере, че с путинофашисти се преговаря само след тоталната им и безусловна капитулация?
132
22
 
6
 
! Отговори
Нормално е преди 6 месеца
Да се разсъждава оръжията какви щети могат да причинят . Нима ракетите от КНДР и Иран не причиняват щети в Украйна или рашистите ги използват без да знаят,че тези ракети убиват?
131
8
 
25
 
! Отговори
Берлин преди 6 месеца
чака отново червеното знаме над Райхстага;)))
130
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ми те си се бият с руската ви мачка ве копейки. Дават старо оръжие на укрите и то не много редовно, а пък колхозниците от страната на мачката дават жертви. Кво повече искате? То и мен не ме кефат колхозниците ама ако НАТО вкара и войска колхозниците ше останат без население, а пък все пак са хора, макар и второ качество заради аклкохола. Само Европа е 400 мил, без американците естествено, а колхозниците вече нямат и 140 мил,
129
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Руснаците са вче в космоса!
128
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Германия я пишете бегала. Вече никой не им ще прескъпите чупливи коли." Мм, да гроздето ше става все по-кисело за копейките. Особено с тоя курс на долара..
127
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тъкър, защо се гаври с Путин, че при казвал, като дете?
126
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Лицемерите е време да спрат да се правят на у.лав.и и да стъпят на светло. Ако искат да се бият с руската мечка, да вкарват армията и да се почват, явно искат реванш за загубата на Хитлер във ВСВ, за загубата на Наполеон и шведските и полските крале от Москва. Бъдете МЪЖЕ, бе, миж.итур.ки!
125
4
 
20
 
! Отговори
До 129 преди 6 месеца
Зеленски утре ще изпрати фотограф! Чака за виза!
124
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Шолц шЪ даде фира ((
123
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Щирлиц действа в бърлогата на НАТО!
122
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вчера Украйна обяви, че е свалила 3 руски самолета. На въпрос на водещ от немска медия кън военен наблюдател - висш офицер от австрийската армия - за неговото мнение, офицерът каза, че тъй като няма снимки на разбитите самолети, ното на тези, нито в последно време на обявените за свалени, вероятно е поредната пропаганда за повдигане на бойния дух..
121
2
 
16
 
! Отговори
До шът 121 преди 6 месеца
Мисля, че преподобна Стойна беше предсказала това или Слава Севрюкова, но не Ванга. Част от пророчестото беше, че ще има много чифлици. Би било чудесно да се върнем към природата и чистата храна и въздух, добрите човешки ваимоотношения.
120
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Германия я пишете бегала. Вече никой не им ще прескъпите чупливи коли. Набълбукаха се с брадати майки, които опрашват деБелите им Фрау-та. Индустрията им при напредваща зелена сделка е отекла в канала и неконкурентноспособна и това няма изглед да се промени И Защото мюмюните и хасаните не произвеждат с качеството на мюлерите. Това им е новия матРИал, който е НОВОевропейски и идва с култура, която трябва да приемем (и се примирим). Компромис. Ей туй ви е мотора на Европа - разрухата иде
119
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Записът е от 19-ти февруари. Пускат го сега, вероятно да им напомнят да си опичат акъла. след като имат този, значи имат постоянно подслушване, което "великите техничари натовци" не са и подозирали, че е възможно. Щот' не са си публикували техническите знания в американски списания.
118
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Руското ПВО сваля всичко.... А-50....Су34...
117
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тогава Столетов, наший генерал,ревна гороломно: "Млади опълченци,венчайте България с лаврови венци!на вашата сила царят поверипрохода, войната и себе дори!"При тез думи силни дружините гордиочакват геройски душманските орди
116
7
 
17
 
! Отговори
Петър Данаилов преди 6 месеца
Френският президент забрави да даде предложение на голямата община Париж да прекръстят един много важен и голям булевард , който се нарича " Сталинград ".Нали вече всичко руско е плашещо и страшно и нали всички французи ( и не само те ) искат глупавите руснаци да станат роби , а природните им ресурси да станат колективно достояния главно на германците и французите . Всичко си има свое начало Макарон да прекръсти булеварда " Сталинград " да речем на булевард " Алпи "