Захарова се закани: Всички чужди наемници и оръжия в Украйна ще са военна цел на Русия

Москва предупреди Лондон, че може да нанесе удари по британски военни обекти
15 май 2024 18:47, Елка Василева
139
Захарова се закани: Всички чужди наемници и оръжия в Украйна ще са военна цел на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще третира всички чуждестранни наемници и чуждестранни оръжия, изпратени в Украйна, като легитимни военни цели, заяви говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, цитирана от Ройтерс.

Още по темата
Захарова коментира на пресконференция в Москва съобщенията от тази седмица, че Естония, страна членка на НАТО, обмисля дали да изпрати свои войски в Украйна. Такива предложения са правени и от други европейски държави, включително от Франция, отбелязва Ройтерс.

Говорителката на руското външно министерство също така определи думите на британския министър на външните работи, Общността на нациите и развитието Дейвид Камерън, че Украйна може да използва британски оръжия за атаки срещу територията на Русия, като налудничави, антируски и агресивни.

При посещението си в Киев на 3 май Камерън заяви пред Ройтерс, че Украйна има право да използва предоставените от Великобритания оръжия за нанасяне на удари по цели във вътрешността на Русия и зависи от Киев дали да го направи или не.

Казаното от британският външен министър накара също така Москва да предупреди Лондон, че може да нанесе удари по британски военни обекти и оборудване както във вътрешността на Украйна, така и на други места, ако британски оръжия бъдат използвани от Киев за удари на руска територия. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
2
 
! Отговори
До: До абе преди 3 месеца
По фонетиката ли стигате до историческате изводи :)))
79
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украинската зема я на Русия. Питаш - отговарям. Дори лидерите им се казват еднакво. Само дето единия се помакедончи за да не му се смее цял свят, че се бие срещу своите.
78
16
 
21
 
! Отговори
другарко Захарова. преди 3 месеца
какво става с безаналоговия ви черноморски флот ? Минахте ли вече на безаналогови канута, корита и салове ?
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Василев, Хитлер не загуби 4000 танка. Той загуби всичко. Има малка разлика ;)
76
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Подкрепям Русия! Не съм длъжен да " подкрепя" Америка!!
75
32
 
23
 
! Отговори
Захарова - АПЕЛ преди 3 месеца
Търся на изгодна цена памперси за другаря Путин! Може и втора употреба....Спешно!!!
74
13
 
8
 
! Отговори
До абе преди 3 месеца
само че Киевска рус съществува преди русия, та на кого е украинската земя?...
73
7
 
4
 
! Отговори
До НЯМА СПОР преди 3 месеца
какво се случва с избитите и изнасилени украински деца?...
72
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
и вашите тъмнокожи африканци ги избиха на фронта, тая е плиткоумна от спирта който жули
71
5
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 месеца
Айде Пичове и Пички да си кажем истината . Войната в Украйна е Частна - САЩ имат огромно население което се храни от Оръжия .
70
9
 
19
 
! Отговори
ppp преди 3 месеца
ей копейките сте много смешни, сами си мислите глупостите и сами си вярвате в тях. ще ще ще. Това е най-използваното глаголно време в рашисткия език - бъдеще несвършено
69
7
 
14
 
! Отговори
...! преди 3 месеца
Сибирската мечка докато се събуди,вече ще бъде изклатена! Колкото до Украйна, само минните полета я пазеха от украинската "любов"! Сега се напъват, независимо от жертвите, да нахлуят по-навътре преди да е дошла подкрепата да Украйна, а после ще хукне да реве уж за примирие! Затова и ще ходи да се моли на Китай, да му пробутат евтиният сценарий за "мир"! Никой няма да му се върже!
68
4
 
5
 
! Отговори
НЯМА СПОР преди 3 месеца
Всички знаем че Оръжия и Войници в Украйна са ЦЕЛ . Въпроса е - ако САЩ Оръжие убие Хора и Деца в Русия какво се случва ?Израел даде Пример - изтребление до смърт .
67
8
 
11
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
Хитлер е загубил общо 4 000 танка по време на инвазията в СССР, а Русия е загубила до сега 3 000 танка, и това не са фантасмагории, а оценки от специалисти и военни експерти!Шойгу,Мойку и дори Бойку никой не може да помогне на варварите да излязат победители в тази война!Мечока ще го щавят косъм по косъм, сега само го накисват във вряла вода да втаса!Агент Линда Първати!ЦРУ!!!
66
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Днес пленен Укрозомбиран фашист от ГРУ "Кракен" три пъти извика силно СЛАВА РУСИЯ. Този "елитетен" боец призова своите зомбирани побратими да се предадат и, че съпротивата е безполезна. Скоро ще виждаме все по често и повече такива "герои" предпочели да живеят и да се предадат.
65
8
 
9
 
! Отговори
абе преди 3 месеца
сибирската мечка няма да даде руска земя, защото украйна е руска област...няма значение какви западни пудели ще и излязат насреща!
64
8
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ДОСЕГА НЕ СА ЛИ БИЛИ!! ТЕРОРУСКАТА ФДЕРАЦИЯ Е АБСОЛЮТНО ПОСМЕШИЩЕ И Е ОЩЕ ЦЯЛА САМО, ЗАЩОТО ИМА ШАНС ТРЪМП ДА СПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В ФАЩ!
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сибирь не е страшен. Всеки момент очакваме да приключи Колегията в МО на РФ. Героят на Русия генерал Суровикин ще намери ли място в новия Генщаб?
62
3
 
3
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 3 месеца
Що тъй *** Марче, вече само с кремлински содамиди ли се захаросваш? 'Ми той содамида (NaNH2) не е хич сладък, а и на изветряла дърта пикоч дъхти :).
61
8
 
4
 
! Отговори
до Тая пък преди 3 месеца
И всъщност след това не правят нищо. Само плашат гаргите.