Германия се готви за война? Призив за 900 000 резервисти в армията

Берлин е загрижен от агресивната политика на Москва
2 юни 2024 13:25, Петър Бойчев
658
Германия се готви за война? Призив за 900 000 резервисти в армията
Снимка Die Zeit

"Ръководителят на комисията по отбрана на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман смята, че Германия трябва да ускори отбранителната подготовка с оглед на действията на Русия и да привлече стотици хиляди резервисти", пише Die Zeit.

Ръководителят на комисията по отбраната на Бундестага е заявила в интервю, че Русия е заплаха за сигурността на Германия и е призовала да бъдат регистрирани и ангажирани 900 000 резервисти. "Путин подготвя своя народ за война и го настройва срещу Запада. Затова ние трябва да бъдем способни да се отбраняваме възможно най-скоро", смята политикът.

"Русия произвежда само оръжие. Печатат се учебници, които представят Германия като агресор. Децата от по-малките класове се учат как да боравят с оръжие. Всичко това е плашещо", е коментирала тя, пише Фокус.

Щрак-Цимерман е критикувала това, че в продължение на десетилетия Бундесверът не е регистрирал войниците, които са напуснали активна служба в резерва: "Ако успеем да наемем поне половината от тях като резервисти със съответните им познания, това би било невероятно предимство".

Според асоциацията на резервистите в Бундесвера в момента в Германия могат да се регистрират около 900 000 резервисти на възраст под 65 години.

Преди няколко седмици ръководителят на асоциацията Патрик Сенсбург също предложи да бъдат регистрирани всички бивши членове на германските въоръжени сили, за да могат да бъдат използвани за гарантиране на вътрешната сигурност, националната отбрана и отбраната на НАТО.

Призивът идва на фона на проблемите на Бундесвера да намери достатъчно войници. В края на миналата година броят им е намалял до 181 500 души, докато според плана до 2031 г. числеността на въоръжените сили на Германия трябва да нарасне до 203 000 военнослужещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия няма шанс срещу Зеленски, щото е евреин.
243
1
 
16
 
! Отговори
Аноним преди 4 месеца
САЩ тикат Европа към воина а швабите са прости като украинци
242
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Разбрахме, че Русия има ядрено оръжие. Кремълските пс.хари не пропускат да го напомнят по 50 пъти на ден. Какво друго може да предложи азиатската степ освен разрушения и смърт. Може би технологии, стандарт на живот, социална система. Или само ракети и самовари. Те и самоварите са китайски, останаха ракетите.
241
0
 
17
 
! Отговори
BG преди 4 месеца
То в Германия няма германци трябва да мобилизират мигрантите. Идете в Берлин и виште.
240
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 242 Затова пък за вас няма опасност. Вие сте масово в лошия Запад, срещу когото риете, но упорито отказвате да напуснете.
239
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На Русия няма нужда да знае и да гадае къде са ядрените установки на САЩ в Европа. Русия просто ще унищожи цяла западна Европа за няколко минути. Европа е едно малко полуостровче на Континента, Русия е огромен "хартланд", простира се на два континента.
238
7
 
2
 
! Отговори
Петър преди 4 месеца
Ние истинските русофили сме винаги с Германия. Ако мaма Русия нещо е сгафила, Тати Германия нека я укроти малко няма проблеми
237
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия разполага с 6 хиляди тактически ядрени бойни глави, САЩ малко над 400. Русия сега има не само паритет, а значително превъзходство пред запада, и по брой, и по технологии.
236
1
 
1
 
! Отговори
Абе преди 4 месеца
До Анонимен 238 Вие като ги разбирате тези неща , защо не сте в БА? Или е лесно да коментирате от далече, когато умират хора, независимо от коя страна?
235
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До до246 Доста добре са, работиш за тях срещу скромна заплатка.
234
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нацисткия режим на Украйна доведе страната до катастрофа. А глобалисткия режим на Европа убива европейските народи. За европейските народи ще бъде ужас, там няма да се води специална военна операция както в Украйна.
233
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украйна е "руска земя" и не трябва да гори от ядрени удари, дори и там сега да вилнеят нацисти. Ядреният конфликт може да ескалира само в рамките на една-две седмици. Нека горят Полша и другите в Европа.
232
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЕС не разполага с тактическо ядрено оръжие.
231
1
 
3
 
! Отговори
до246 преди 4 месеца
иначе молещите се на памперса, как са в сълбицата.
230
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЕС площ 4 милиона кв/км, гъстота 106 на кв/км. Русия площ 17 милиона кв/км, гъстотота 8 на кв/км.
229
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И като ни наричат ***, това трябва да ни обижда ли, какво. Разбира се, че жълтите павета са ни основния ареал на пребиваване. Или трябва да се оприличим на тях - непрокопсалите, неграмотни и неуки скудоумия, целуващи портрета на един КГБ-ейски недорасляк. И да седим в обора сред ракиени изпарения. Те жълтита павета са ги виждали на картинка, а табелата на селото са я минавали преди 3-4 години за нови накладки на голфа.
228
5
 
2
 
! Отговори
... преди 4 месеца
Контранастъплението върви чудесно! На Путин вече му връщат на ден към 1500-2000 чувала обратно, с пушечно месо! Като стигнат 3000, вече ще е съвсем успешно! Имайте търпение!
227
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Още в първите минути на войната по Франция и Британия ще бъдат нанесени стратегически ядрени удари, това са страни със значителен ядрен потенциал и Русия не може да си позволи да рискува.
226
4
 
3
 
! Отговори
Нещастници преди 4 месеца
Странно, как руските таракани описват войната/включително ядрената/, като нещо което не касае Русия, случващото се далеч извън нейните граници! Сигурно защото си въобразяват, че само тараканите оживявали след ядрен удар и те ще оцелеят?
225
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?