Германия се готви за война? Призив за 900 000 резервисти в армията

Берлин е загрижен от агресивната политика на Москва
2 юни 2024 13:25, Петър Бойчев
658
Германия се готви за война? Призив за 900 000 резервисти в армията
Снимка Die Zeit

"Ръководителят на комисията по отбрана на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман смята, че Германия трябва да ускори отбранителната подготовка с оглед на действията на Русия и да привлече стотици хиляди резервисти", пише Die Zeit.

Ръководителят на комисията по отбраната на Бундестага е заявила в интервю, че Русия е заплаха за сигурността на Германия и е призовала да бъдат регистрирани и ангажирани 900 000 резервисти. "Путин подготвя своя народ за война и го настройва срещу Запада. Затова ние трябва да бъдем способни да се отбраняваме възможно най-скоро", смята политикът.

"Русия произвежда само оръжие. Печатат се учебници, които представят Германия като агресор. Децата от по-малките класове се учат как да боравят с оръжие. Всичко това е плашещо", е коментирала тя, пише Фокус.

Щрак-Цимерман е критикувала това, че в продължение на десетилетия Бундесверът не е регистрирал войниците, които са напуснали активна служба в резерва: "Ако успеем да наемем поне половината от тях като резервисти със съответните им познания, това би било невероятно предимство".

Според асоциацията на резервистите в Бундесвера в момента в Германия могат да се регистрират около 900 000 резервисти на възраст под 65 години.

Преди няколко седмици ръководителят на асоциацията Патрик Сенсбург също предложи да бъдат регистрирани всички бивши членове на германските въоръжени сили, за да могат да бъдат използвани за гарантиране на вътрешната сигурност, националната отбрана и отбраната на НАТО.

Призивът идва на фона на проблемите на Бундесвера да намери достатъчно войници. В края на миналата година броят им е намалял до 181 500 души, докато според плана до 2031 г. числеността на въоръжените сили на Германия трябва да нарасне до 203 000 военнослужещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една малко по-сериозна вътрешна криза и вторичният разпад на Русия е готов. Републики, области, една по една ще обявят независимост от центъра.
265
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Достатъчни са една ракета за центъра на Москва и една за Петроград. Останалото и без това е пустиня.
264
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно в тоя вид Европа няма да продължи! Всичко е по план на елита . Ние сме жертвените агнета . ,ние ще мрем за тза да може те да са добре
263
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Започне ядрен конфликт Кремъл пръв ще заприлича на крематориум.
262
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Немците също си мечтаят да си върнат земите, дадени на Полша.
261
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Защо?А ти заложи ли панелката и нивите, за да инвестираш в "историческия" парк:)))))))
260
4
 
5
 
! Отговори
Берлин Явно преди 1 месец
ще е Първият Лунен РадиоАктивен Кратер на Земята - от Силозите в Урал, 100 Мегатоновия Сармат с ИнтерКонтинентална Балистична Ракета Носител му трябват Минути да достигне Берлин и Заличи половин Германия в Радиус!
259
4
 
3
 
! Отговори
Защо? преди 1 месец
Всеки ден "социология" и в нито едно проучване я няма партия "Величие" на полк. Николай Марков и директора на Исторически Парк Ивелин Михайлов. О% - все едно и те нямало да гласуват за себе си. А където гостува Полоковника, гледанията са по милион. Обикалят цялата страна да ОТГОВАРЯТ НА ГРАЖДАНИТЕ (а не нагласени рецитали) и залите са ПРЕПЪЛНЕНИ! И не само в България, а и в чужбина??? И 0%??? В следващото НС ще се повтори едно време като с Атака-не съществуваха и изведнъж - 4-та сила. Гледайте!
258
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един аутист тука продължава да си мечтае за ядрени удари. Не е виновно милото, болно е.
257
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бе не знам кой агресор и кой не, ама гледам натото стяга армии праща оръжие и прави майдани в държава която нито е в нато нито в ЕС, гледам също, че има американски и натовски войници в повече държави от колкото руски.
256
3
 
6
 
! Отговори
Изнедани Има ли преди 1 месец
това Беше Ясно - Бой до Последният Европеец - 100 Мегатоновите Сармата ще Заличат - цял ЕС и Европа - повече няма да я има - добър Буфер - РадиоАктивен ще се получи между Кремъл и Атлантика!
255
3
 
4
 
! Отговори
до276 преди 1 месец
то по скоро Русия държи за топките запада с укрия.
254
2
 
9
 
! Отговори
Забелязвате ли? преди 1 месец
Прави ли ви впечатление: 1. До преди да падне правителството войната в украйна излизаше и от тоалетната чиния, а сега - я кажат нещо рутинно, я не. 2. Изсипа се цяло НАТО в София и прие декларация с оръжията ни да се урдя В РУСИЯ (което значи нейн отговор по членове на НАТО) 3. Орбан започна да говори това, което Радев говори от години - че ни тласкат към ЧУЖДА война, която ще прерасне в СВЕТОВНА и те са ПРОТИВ 4. Макрон постоянно рие НАТО да отиде лично в Украйна. Извод? Вкарват ни във ВОЙНА!
253
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Големият проблем на Русия е Украйна, а не Германиа и Европа. Русия може да унищожи Европа за минути, но с Украйна западът добре я държи сега.
252
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Военно-космическите сили на Русия могат да поставят ЕС на колене без да използват никакви ядрени оръжия, но ако се стигне до ядрен конфликт Русия непременно ще използва ядрено оръжия против ЕС, като това ще бъде по военни обекти, с минимални жертви, просто заради принципа и за да има страх, а не защото е необходимо.
251
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даваме им и нашите мигранти гратис
250
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никакви посейдони, никакви циркони, никакви кинжали, два калибре с нормален, неядрен боен заряд, и цялата крайбрежна инфраструктура на Холандия е сготвена.
249
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
60% от обезпечаването на Европа с въглеводороди и преработка на нефт е в Холандия, крайбрежната зона - лесна и тлъста цел за военните. Какво ще стане с Европа ако всичкиата тази крайбрежна инфраструктура за няколко минути изчезне? Тук изобщо не говорим за ядрени оръжия.
248
0
 
3
 
! Отговори
кво има и кво няма преди 1 месец
само Русия си знае! Да не се разбира без какво ние ще останем ако нещата се нажежат!
247
2
 
7
 
! Отговори
глутница чакали преди 1 месец
срещу мечка. Да разпори две гадини и битката е свършила!