Фараж: Зеленски да търси мир, рискува да загуби всеки млад украинец

Лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" не отстъпва от становището си
Обновена: 26 юни 2024 18:13 | 26 юни 2024 17:30, Елка Василева
309
Фараж: Зеленски да търси мир, рискува да загуби всеки млад украинец
Снимка: архив, БГНЕС

Владимир Зеленски трябва да търси мир "или рискува да загуби всеки млад украинец", заяви лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" Найджъл Фараж, цитиран от вестник "Таймс".

Лидерът на "реформаторите" вече беше остро критикуван за думите, че "Западът е провокирал Русия за войната в Украйна“, но той отказва да отстъпи от становището си, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
В ново изявление Фараж посочи, че Украйна трябва да се съгласи на мирно споразумение с Русия или да рискува много млади украинци да бъдат убити. Той допълни, че в интерес на мира президентът Зеленски трябва да преосмисли амбицията си да си върне всички територии, изгубени от нашествието на президента Путин.

Фараж също така отправи нова атака срещу бившия премиер Борис Джонсън за отхвърлянето преди време на перспективата за мирно споразумение, в резултат на което са дадени много жертви. Преди това Джонсън обвини Фараж в "отвратително от морална гледна точка" повторение на оправданието на Путин за нахлуването в Украйна, докато източник от кабинета на Зеленски реагира с думите, че "вирусът на путинизма, за съжаление, заразява хората".

Лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" каза, че са необходими по-големи усилия за посредничество в преговорите между Украйна и Русия и че Великобритания и други западни съюзници са нереалистични в подкрепата си на целта на Зеленски да отблъсне нахлуващите сили обратно в Русия. Той отбеляза, че възстановяването на кримска територия ще бъде "невероятно трудно".

След като беше посочено, че крайната амбиция на Зеленски е да си върне всички територии, взети от Русия, Фараж коментира: "Е, може да не останат млади мъже в Украйна".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от Русия
Русия и Украйна си размениха по 90 военнопленници
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
7
 
19
 
! Отговори
опаа преди 1 седмица
палачинката се обърна и караварите както винаги ще изоставят т.н.съюзници защото няма да спечелят нищо ако продължът да дават оръжие на Украйна ,а така поне ще има от кой да си търсят дадените кредити за войната от останалата част на Украйна ,а наркомана ще се скрие на някой остров ,жалко че толкова много хора погуби ,но ще си получи заслуженото .....
54
7
 
15
 
! Отговори
Представяте преди 1 седмица
Ли си когато някой на запад предложи нещо разумно и логично, то се превръща в скандална новина, а че на Зеленски му дреме за младите украинци отдавна е ясно.
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 45, отдавна я нямате приятелската ракета в Горна Баня, а за въпросната ракета американците заплатиха за такава нова къща на пострадалото семейство, че чак съкварталците им къде на майтап къде сериозно се тюхкали че ракетата не е паднала у тях
52
10
 
15
 
! Отговори
ИСТОРИК преди 1 седмица
Нещо много интересно забелязвам. Така наречените русофили и фенове на Русия като този Фараж, са се загрижили само и единствено за загиналите украинци и не им пука за загиналите руснаци.
51
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този е намерил рубли
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Герои на Чалгария, ще имате мир до последния изтоноевропеец! За голям Чалгарийски райх! Скрийте Бойко в свинефермата при прасетата! Слава на Свинския Триумвират! Слава Сланина!
49
11
 
6
 
! Отговори
Руски Трол преди 1 седмица
На другаря Владимир Путин много му пука за младите руснаци, затова вече ги мобилизира тайно, без много шум и ако някоя майка на мобилизиран се развика нещо я обевяват за Чужд агент и я изпращат в Сибир! Тя в Сибир, а сина и за тор в Украйна!
48
13
 
5
 
! Отговори
Крундел преди 1 седмица
Явно парата за добре свършената задача "брекзит" е свършила и сега има нова задача...да е кремльовска радиоточка като зеления чорап, толупий 2, тръмп и разни други на московска издръжка, специално тоя е дори доказано че е на такава...
47
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много му пука на Горския за хората. Важното е потока от зелени хартийки да не спира
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Руски ***.... Алооо , Иво Минджев , ПРАЙДА миНА , а по-кротко !
45
11
 
6
 
! Отговори
Подигравкин преди 1 седмица
Украйна е 40 млн. Младите украйнци са над 6 милиона. Този изглеждащ като настъпана жaба неyдачник вече провали родината си с Брекзит. Вече поне се разбра, че е получил много копейки за тази работа.
44
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руско мeкepe
43
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Важното е , че на САЩ войните им са , ''ХУМАННИ'' , а ракетите ''ПРИЯТЕЛСКИ'' !Още имаме приятелска ракета в Горна Баня !
42
3
 
10
 
! Отговори
шопен преди 1 седмица
зеления е безспорно добър пианист,свири без ръце
41
18
 
6
 
! Отговори
Руски Трол преди 1 седмица
Ей сега ще превземем Киев за 3 дни. Вожда Адолв Пyтен така каза!
40
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Брендо напусна Украйна , Зеленски какво чака !
39
3
 
9
 
! Отговори
ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО преди 1 седмица
ЕВРЕИНА ЗЕЛЕНСКИ ВСЕ ДЕЦАТА ЦЕЛИ > И В ДОНБАС КЪДЕТО ИЗЛИЗАХА ДЕЦА ДА ИГРАЯТ УКРАИНСКИТЕ СНАРЯДИ И РАКЕТИ ГИ УБИВАХА, И УЧИЛИЩЕТО В БЕЛГОРОД, И СЕГА НА ПЛАЖА КРАЙ СЕВАСТОПОЛ > СПОРЕД ЮДЕЙСКАТА РЕЛИГИЯ НИЕ ГОИТЕ ТРЯБВА РЕДОВНО ДА ДАВАМЕ КРЪВ ОТ МАЛКИ ДЕЦА ( най-вече момчета под 10 г. ) НА ТЕХНИЯ БОГ
38
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
фарадж...какво чистокръвно англсоаксонско име! И тоя има наглосттта да пелтечи за брекзит, антиимигранти и проруззки оттрепки! Такива са ги разчленвали само до преди 300 години близо до Тауър бридж в Тауъра.
37
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Слугата на народа на САЩ изобщо не му пука. Работодателите му провокираха тази война с убийства в Донбас още преди много години.
36
9
 
4
 
! Отговори
ГАВРИЛ преди 1 седмица
Toзи нямаше нужда да си признава, че е наведен към ПyTлер. Всичко и без това го знаеха