Повишиха шефа на украинската войска, вече е генерал

Олександър Сирски е отличен само седмици след Курск
25 авг 2024 11:50, Петър Бойчев
90
Повишиха шефа на украинската войска, вече е генерал
Снимка БГНЕС

59-годишният Олександър Сирски бе повишен само няколко седмици след изненадващото нахлуване на украински сили в руската Курска област

Украинският президент Володимир Зеленски повиши в генерал главнокомандващия въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски. Досега той бе с чин генерал-полковник. Новият чин му е присъден с президентски указ от 23 август и е публикуван на уебсайта на украинския държавен глава, съобщава БТА.

Сирски е роден през 1965 г. във Владимирска област в Русия и живее в Украйна от 80-те години на миналия век. Той беше назначен за главнокомандващ въоръжените сили през февруари.

59-годишният генерал бе повишен само няколко седмици след изненадващото нахлуване на украински сили в руската Курска област.

В началото на годината президентът на Украйна замени главнокомандващия въоръжените сили Валерий Залужни с Олександър Сирски, а Залужни стана посланик на Украйна във Великобритания.

Зеленски смени и други командири, сред които командира на Обединените сили на ВСУ. Преди това тази длъжност се заемаше от генерал-лейтенант Юрий Содол.

От днес нови военни звания Зеленски присъди на началника на Генералния щаб на ВСУ и на командващия Обединените сили на ВСУ. Началникът на Генералния щаб Анатолий Баргилевич бе повишен в генерал-лейтенант, след като досега бе генерал-майор. Командващият Обединените сили Андрий Гнатов вече е генерал-майор, като досега имаше званието бригаден генерал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от Свят
Догодина Украйна ще започне да си връща територии – ако Западът помага достатъчно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В България всички пребоядисани комунисти стават генерали за една петилетка служба.
25
4
 
6
 
! Отговори
До 41 преди 3 седмици
До АнонименГенерал е най-висшето генералско военно звание в РБългария. Няма как генерал тире и нещо да е по-висше от генерал. Не се излагай, а провери преди да плющиш глупости.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Днес Генерал Сирски утре президент Сирски на което остане като Украйна ! Или той или Арсен Аваков на почти на една възраст са .Американците вече са прегледали досиетата и подготвят бъдещия президент .Майдана ще е много красив !Зеленски е аут !
23
2
 
7
 
! Отговори
Fi преди 3 седмици
Ама сирски е руснак, родители руснаци, завършил военна академия в Русия. Наркомана прави генерал един руснак ха ха
22
0
 
2
 
! Отговори
Ха преди 3 седмици
Е,й?!
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вече 6000 са загиналите в Курска област заради него и зеленчука
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 38 А, сложил си друг ник. Спокойно, братушките ще ти го нахакат до сливиците!
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До35,колега генералските звания са генерал-майор с1звезда,генерал-лейтенанат с 2звезди, генерал-полковник с 3звезди,след това е армейски генерал с една голяма звезда,маршал с една звезда също и с герба на пагона и последният е генералисимус...разбра ли ...а от генерал-полковник да те направят на някакъв генерал не е повишение Ами понижение..
18
0
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
До Анонимен 34 === Лелееее, как си се разбучал бе, свинap :))) Недей така, ще пукнеш някой кръвоносен съд, я аневризъм ще получиш и инсулт. Яж си свинските пръжки, понеже нямаш пари за "краварското" телешко, че скъпо и си пий домашната шльокавица :)))))))
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен"Досега е бил генерал-полковник а сега са го повишили в генерал,какви са тия глупости дето се пишат само и само да се пълни мрежата с писания .." Ти като нищо не разбираш в воинските звания, защо изобщо се обаждаш? Почети малко преди да стане някой генерал кои звания получава.
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Досега е бил генерал-полковник а сега са го повишили в генерал,какви са тия глупости дето се пишат само и само да се пълни мрежата с писания ..
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И на руски правилното е Генерал армии.Армейски генерал е било на български.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЕДИН ПРИСЛУЖНИК НА НАТОВСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Генерал Сирски е руснак, роден в Блатная, но служи вярно на новата си Родина Украйна, говори перфектен украйнски.След време русоробите ще изтъкват факта, той е руснак.Само, че има един много важен факт, в Русия Сирски никога нямаше да стане генерал, камоли Шеф на ГЩ на Руската армия.Там в Блатная най-важно е да си верен на государа и тогава може и да направиш кариера.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аматьор! Ким Чен Ун е роден със чин генерал..
11
1
 
5
 
! Отговори
Хайде по-точно преди 3 седмици
Чиновете в украинските въоръжени сили са в съответствие със системата на НАТО. При тях няма генерал-полковник. Чинът армейски генерал е отменен през 2020 г., вместо него по-висшият чин след генерал-лейтенант е генерал. Това вече е чинът на Сирски.
10
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 12 Пиянска мастиьооо краварска, като си голям рабирач по военните звания можеш ли да ми обясниш едно елементарно нещо? Защо Генерал-Лейтенанта е с по-висок чин от Генерал- Майьор-а, като знаем всички, че лейтенанта е по-нисшо военно офицерско звание от майор? Кажи веее, скааапаняк?
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много некомпететни журналисти!!!Званието генерал-полковник също е генералско.Генерал-лейтенант, генерал - майор са по-ниски от геберал-полковник.Твърде вероятно е да са го повишили на най-висшето генералско звание,, Армейски Генерал.
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Велик руски генерал!
7
5
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
На френски съответното на Generaloberst звание е general en chef, което е било възприето и в руската армия по някое време. Но болшевишката армия въвежда през 1939 година некомпетентния превод от немски, който се възприема и от другите сателитни армии, включително а вероятно на първо място и в българската. Логическата линия на генералските звания е генерал-лейтенант, в превод заместник-генерал, "генерал от...(пехота, кавалерия, артилерия и т.н.)- и чак след това идва Generaloberst, след което е Generalfeldmarschal