Русия заплаши САЩ: Третата световна война ще излезе извън Европа

Лавров предупреди Запада, че си играе с огъня
28 авг 2024 07:00, Петър Бойчев
553
Русия заплаши САЩ: Третата световна война ще излезе извън Европа
Снимка БГНЕС

Русия предупреди, че Западът си играе с огъня, като обмисля да позволи на Украйна да удари дълбоко Русия със западни ракети и предупреди Съединените щати във вторник, че Третата световна война няма да се ограничи до Европа, пише Reuters.

Украйна нападна руския западен регион Курск на 6 август и си отряза част от територия в най-голямата чуждестранна атака срещу Русия след Втората световна война. Президентът Владимир Путин обяви, че ще има достоен отговор от Русия на атаката.

Сергей Лавров, който е министър на външните работи на Путин повече от 20 години, посочи, че Западът се стреми да ескалира войната в Украйна и си "създава проблеми", като разглежда молбите на Украйна за разхлабване на ограниченията върху използването на оръжия, доставяни от чужбина.

След нахлуването в Украйна през 2022 г. Путин многократно предупреждаваше за риска от много по-широка война, включваща най-големите ядрени сили в света, въпреки че увери, че Русия не иска конфликт със САЩ и НАТО.

"Сега още веднъж потвърждаваме, че да си играеш с огъня - а те са като малки деца, които си играят с кибрит - е много опасно нещо за възрастните чичовци и лели, на които е поверено ядрено оръжие в една или друга западна страна", отбеляза Лавров пред репортери в Москва.

"Американците недвусмислено свързват разговорите за Третата световна война като нещо, което, не дай Боже, ако се случи, ще засегне изключително Европа“, смята първият дипломат на Москва.

Лавров добави, че Русия "изяснява" ядрената си доктрина.

Ядрената доктрина на Русия от 2020 г. определя кога нейният президент ще обмисли използването на ядрено оръжие: най-общо като отговор на нападение с използване на ядрени или други оръжия за масово унищожение или конвенционални оръжия, "когато самото съществуване на държавата е поставено под заплаха“, пише Труд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още по темата: войнаСАЩРусиялавров
Още от НОТИФИКАЦИИ
Украйна тества успешно първата си балистична ракета
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ей това на снимката е русия - върховна форма на уроодщина. Кон ли е, лос ли е, руснак ли е. Също като мутрафонова.
349
1
 
3
 
! Отговори
Хихи преди 3 седмици
До Не съвсем Затова ли Коня им се пъне? :)))
348
7
 
10
 
! Отговори
до малоумния русофил преди 3 седмици
Аз само да питам, абе защо русия никога не иска да воюва директно очи в очи срещу САЩ, ами винаги подмолно и лицемерно насъсква други държави да го правят вместо тях. Голям страх от тази Америка, а? :D
347
3
 
3
 
! Отговори
Не съвсем преди 3 седмици
До Хихи 335 "Тия никой на Запад не ги взема насериозно и те го знаят." Объркал си словореда: "Тия на Запад никой не ги взема насериозно и те го знаят."
346
8
 
7
 
! Отговори
До 352 преди 3 седмици
САЩ, ако воюваше с голташка Русия, втората нямаше да я има отдавна. Украйна няма нищо модерно, а и забрана да използва западни оръжия в сърцето на руския бедняк. Русия е на 2 самолетоносача живот.
345
3
 
4
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Най-новата новина-чехите показаха на изложение надувам Ф16. Да вземем да си поръчаме от тях вместо хартиените. Предполагам няма да струват милиарди, а хиляди :)
344
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз само да питам, абе защо САЩ никога не иска да воюва директно очи в очи срещу Русия, ами винаги подмолно и лицемерно насъсква други държави да го правят вместо тях. Голям страх от тази Русия, а? :D
343
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Украйна ядат трупове, защото храната им привърши. Украйнските и западните трупове никога няма да свършат.
342
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Разбирам русофилите да ми бяха на образованието и поне на 10% от парите, ама не са. Не разбирам какво някакви аутсайдери подпечатани ми се пънат да се обясяват за телевизори (до един LG екрани у нас, нито един дефектирал, имам няколко жилища и къщи за гости), хиперзвукови оръжия (крадени от НАСА технологии от 67ма, тотален скам, преработен Искандер, който стана за смях) и прочее... Какво се пънете, бе?! Русия спрямо САЩ е Москвищ срещу Тесла. ТОва е.
341
4
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
До ППДЕБЕЕЦ.....Запитвали ли сте се, защо всяка година купувате нов модел телевизор и той никога не работи както трябва? -------///--------- Аз не съм се запитвал, имам един панасоник от 8 години и работи както трябва, ти вероятно си купуваш Радуга или Електрон или Юность... Или по-вероятно е да си нямаш телевизор, и понеже си *** повтаряш глупостите на руснаците, които имат опит само с Радуга, Електрон и Юност.
340
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На целия Свят е ясно, че щом сили като Наполеон и Хитлер бяха разглобени на части в Русия, то хибридната нацийка от 20 минутки наречена с името на цял континент няма как да постигне фрагментирането на Русия ;) Всичко друго е пиккаене срещу силен вятър :)))
339
2
 
10
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Я кажете сега, защо ревахте толкова вчера, след като ви стопираха патриотите с Кинжали. Това ки кажете.
338
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Половин Украйна е без ток.
337
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия унищожи лагер с чуждестранни наемници.
336
2
 
3
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Вие само с нефтохранилища се хвалите. Това е все едно да продаваш краставици на краставичаря.
335
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Западът се нуждае от 20 години, за да приеме на въоръжение хиперзвуковите оръжия - Керстин Хубер, директор по приложни транспортни технологии в Научната и технологична организация на НАТО
334
7
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
Нощеска ВС са подпалили поредното нефтохранилище на ор ките, па те нека си смучат пръстчето и да си мечтаят за Трета световна. Няма да има Трета световна, че ги бият конвенционално докато шават.
333
3
 
8
 
! Отговори
Й.В. Сталин преди 3 седмици
Русия може да реализира проекта за моркси провлак между Мексико и Канада "Й.В. Сталин" буквално за часове.
332
3
 
5
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
САЩ разработиха вече хиперзвукова тоалетна. В нея вместо звуци, вече има хиперзвуци от преяждане.
331
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
The National Interest: Изтребителят 6-то поколение МиГ-41 е истински кошмар. Руският МиГ-41, който ще замести МиГ-31 "Лисицата", ще разшири възможностите на авиацията до границите на близкия космос. Със скорост над 4 Маха, противоракетни лазери и оръжия, насочени за електромагнитно поразяване, МиГ-41 звучи като научна фантастика.