Руски петролен терминал в Крим гори втори ден

Властите наредиха евакуация на близо хиляда цивилни
8 окт 2024 13:33, Елка Василева
46
Руски петролен терминал в Крим гори втори ден
Снимка: архив, БГНЕС

Руските власти наредиха евакуацията на повече от хиляда цивилни граждани на втория ден от пожара в голям петролен терминал в Крим, който според Киев е причинен от удар на Украйна, предаде Франс прес.

Още по темата
"За да се гарантира безопасността на хората, живеещи в близост до обекта [...], е извършена временна евакуация на 1047 души в центрове за настаняване", съобщи на канала си в "Телеграм" Игор Ткаченко, кмет на град Феодосия, където се намира терминалът.

По данни на руските служби за спешна помощ, цитирани от държавната новинарска агенция РИА Новости, пожарът не е овладян и продължава да се разпространява, като са се запалили три резервоара за петролни продукти.

"Площта на пожара в петролния терминал се е разраснала до 2500 кв. метра", казва пред РИА Новости неназован спасител.

Украинската армия заяви вчера, че е ударила с ракети петролния терминал на Феодосия в Източен Крим. Според Киев това е „най-големият“ петролен терминал на Кримския полуостров и снабдява руската армия. Руските власти потвърдиха за пожара, без да посочват причината за него.

През септември миналата година Украйна вече беше използвала ракети с далечен обсег, за да удари щаба на руския Черноморски флот в Севастопол, припомня АФП. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от НОТИФИКАЦИИ
Сеул: Севернокорейски войници са загинали в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
до предния преди 15 минути
Ти остави това, ами кажи Зеленски кога ще прави парад в Москва. Нали такъв беше планът на Агенцията - за 3 месеца приключвате с Русия. После Зеленски прави парад в Москва:)))
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 36 минути
По сто пъти кликам за да ми се отрази гласуването. Нещо като на изборите баси.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 39 минути
Моите лайковете не се хващат от веднъж.
41
4
 
2
 
! Отговори
дедо Груйо преди 40 минути
Крим скоро щял да влиза с Нато. Баси, вече всички искат в Нато. Какво се обърка?
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 41 минути
Значи Руски петролен терминал в Крим ! Какво по голямо доказателство че Крим е руски.
39
4
 
0
 
! Отговори
Батко Шаман преди 45 минути
Днес боба и урана казват, че ще си гори още в Русията.
38
5
 
3
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 49 минути
Мечката й гори на дюпето.
37
4
 
4
 
! Отговори
Москва преди 57 минути
Глупости един 200 литров варел се е запалил от цигара, не слушайте американска пропаганда друзя
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Не е вярно, фейк новина! С-400 сваля всичко наред хаааааааааааааааахахахахахахаха
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Зелю загубил си войната, не бой се..
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тези стават все по зле, рашките или хора, коли, пре-живни замърсяват въздуха.
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Откакто в Русия всеки ден горят петролни съоръжения, руснаците са продали точно 0 от "безаналоговните и високоточкови" системи С400.
32
8
 
4
 
! Отговори
Украйна да понесе преди 1 час
Отговорност за замърсяването на околната среда! Не може да имаме карбон точки тук, а на 200 км настрани да си взривяват каквото си искаш и да се отделят вредни газове сажди и други такива! Зеленски да отиде да гаси пожара. Нали иска да влиза в ЕУ. МК мисли като ЕУ ве точка.
31
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
След фиаското на бойното поле, Зеленски и началници прибягнаха към удари по тилова инфраструктура, или иначе казано - диверсии. Само че тиловата инфраструктура на Русия е доста по-голяма от тази на Украйна. И нефтът им е много, не като ограничените количества боеприпаси, които гърмят из градове и пристанища временно намиращи се под ръководството на Зеленски и началници.
30
4
 
11
 
! Отговори
123 преди 1 час
Петролните терминали в Русия унищожават украинските дронове по план. Интересно как според руското МО винаги са свалили всички дронове и ракети изстреляни от ВСУ, а след това винаги горят складове за оружия и петролни терминали.
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До 15, aз под "едно време" имам предвид преди 15 - тина години, а не в далечното минало, когато копейките сте били млади! Мисля че беше 2009 - 2010г., тъй като беше в началото на управлението на ГЕРБ - тогава имаше големи пожари в Подмосковието, и точно за това го помня, тъй като тогава Борисов се хвалеше че нашите пожарникари гасели даже това що не гасне
28
5
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 час
А не бeee, фафли :)))))))))))))))))))))))
27
7
 
2
 
! Отговори
аха преди 1 час
Западът имал нов мирен план. Наместо връщане на Украйна в границите от 1991 г. след победа на бойното поле, сега се предлага отстъпване на територии на Русия, срещу членство на Украйна в НАТО. Недостатъкът на този нов план е същият като на предишния - никой не е питал руснаците дали са съгласни. Подозирам, че накрая всичко ще приключи с връщане на Украйна в границите й от 1990 година.
26
3
 
6
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 1 час
Петролния терминал на Феодосия в Източен Крим е най-големия петролен терминал на Кримския полуостров и снабдява руската армия. Руските власти потвърдиха за пожара, без да посочват причината за него..............Ами, лека му пръст................
25
3
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 1 час
Важно е че руснаците печелят на фронта! Муахаххахаха! Къв фронт бе балъци, с това темпо, ще ви трябва минимум 30 години да завземете Украйна, а дотогава я камилата я камиларя!