Дисниленд за $3 млрд. отвори врати в Хонконг

Той е пети подред подобен развлекателен комплекс в света
12 сеп 2005 17:35,
Дисниленд за $3 млрд. отвори врати в Хонконг
През цялата нощ преди откриването на парка небето над него бе озарено от ефектни фойерверки Снимка: АП
 С традиционни китайски танци пред замъка на Спящата красавица, днес официално отвори варти поредният парк Дисниленд в Хонг Конг. Той е пети подред и струва повече от 3 милиарда долара. През цялата нощ преди откриването на парка небето над него бе озарено от ефектни фойерверки.

Очакванията са съвсем скоро паркът да покрие разходите по инвестициите, имайки предвид бързо развиващата се средна класа в страната. Надеждите са и паркът да повиши интереса към Хонконг и да го наложи като една от водещите световни туристически дестинации.

Правителството на Хонконг притежава 53% от атракциона, а останалите 43% са на компанията Дисни.

 

Някои от характерните черти за Дисни обаче са съобразени с китайските традиции.

В новия парк няма да могат да бъдат забелязани зелени шапки, например, тъй като в Китай това е знак, че партньорът ти изневерява. Хотдогът пък ще бъде заменен с традиционния ориз.

Включени са обичайните за парковете на Дисни атракции върху площ от 126 хектара сред зелените хълмове на остров на територията на Хонконг. Организаторите предвиждат 5,6 млн. посетители годишно, една четвърт от които - китайци.

Наскоро Дисниленд отпразнува своята 50-годишнина, отбелязана с пищни празненства, посетени от световноизвестни личности.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание