Турция скръцна със зъби на ЕС. Не ще партньорство, а членство

Или влизаме, или изобщо няма да се присъединим, заплаши Анкара
12 юни 2009 14:52,
299
Турция скръцна със зъби на ЕС. Не ще партньорство, а членство
Снимка: БГНЕС

Турският министър по европейските въпроси Еджмен Баджис отхвърли предложената от Берлин и Париж идея за "привилегировано партньорство" между Турция и ЕС, като заяви, че "Турция ще бъде пълноправен член на ЕС или изобщо няма да се присъедини към него".

"Турция ще бъде пълноправен член на ЕС или изобщо няма да се присъедини към него. Няма средно положение.

Статутът на "привилегирован партньор" няма никаква законова база, ако беше така, ние вече щяхме да го получим", заяви Баджис в интервю за френския "Монд".

"Ние сме в митническия съюз и в европейските институции. Над пет милиона турци живеят в държавите членки на ЕС. Ние вече сме в Европа", допълни той.

През последните седмици френският президент Никола Саркози потвърди, че Турция няма "призвание" да стане член на ЕС и че Европа трябва да има граници.

Германският канцлер Ангела Меркел повтори предложението си за привилегировано партньорство с Турция, без страната да става пълноправен член на ЕС.

Попитан за забавянето на реформите във връзка с присъединяването към ЕС, Баджис обвини опозицията в страната му, че създава пречки, както и някои европейски лидери, които "обезкуражават общественото мнение".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Защо и е на Турция да влиза в ЕС.Да си развалят държавата ли?.Извода къде е цивилизацията е съвсем ясен.Осемдесет процента от населението и не желае влизане в неверническия ЕС.
206
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
уау да ви имам правописа мале откога е "ръзберете" а не разберете и ай спрете да приказвате кой бил грамотен и кой не бил
205
0
 
0
 
! Отговори
ot balgarka do199 преди 15 години
Zabolja li te che ti kaza istinata edna balgarka !!Heide ela de, az pak shte ti go v.....m otzad .......chetvartit !!Mirizlivko takav !!
204
0
 
0
 
! Отговори
Zmeika do тъпия Аске преди 15 години
***, обрязан, 500 години не ви се дадохме и няма да ви се дадем, единственното което можете да получите от Европа са лазарни машинки за обрязване и трудовете на Ленин ,Маркс и Енгелс, да четете и да се пулите, първо ще минете през тях и после, ако в мозъка ви влезе нещо, ще питаме евреите дали да ви приемем... а за труповете да не ви е еня,преди да сте го помислили, ща ви приготвим такъв празник, че да мислите че е вечен Байрям...
203
0
 
0
 
! Отговори
fesa преди 15 години
hey rambo ot kade siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Да така е, ще плати компенсации, ама на куково лято. Гладна кокошка, просо сънувала. Да плати България за геноцида над турците от 1900 година насам, тогава може и да получите някакви мизерни парици...Продължавайте да сънувате, и да си мечтаете...а то съвсем са ви закърнели и без това липсващите мозъци...бедничките...ха ха ха...
201
0
 
0
 
! Отговори
до 192 преди 15 години
В Турция има всичко: било то добри пътища, било то и занемарени пътища. Наложи ми се да пътувам от Силифке през Адана- Анкара-Истанбул-Едерне. Така, че мога да кажа че пътят от Анкара до Едерне е добър, но това е една възлова магистрала и е хубаво, че е с добра настилка. А за др. пътища мога да кажа, че има места където ти напомнят на България, и места които са малко по-добри. За обслужването мога да кажа, че е на ниво ако има бакшиш, просто давай бакшиши и ще са любезни.
200
0
 
0
 
! Отговори
Asker... преди 15 години
Та значи никой не споменава за арменския геноцит а...Да споменават арменците,щото им стана от 1915 год. насам национална цел да вземат репарации от Турция,тоест пари.Е все пак идеята е на Франция още от онова време.Само по същото време,са избити около милион и половина турско цивилно население от арменските банди подпомагани от царска Русия по онова време.А това всичко се случва просто защото по онова време в провинциите почти няма мъже годни да се носят оръжие....
199
0
 
0
 
! Отговори
ere преди 15 години
az puk plyuya na ryazaniya si predi da ti go v......m tapa ovca
198
0
 
0
 
! Отговори
до 193 преди 15 години
Този член е "за обида на турската нация". Всяка казана дума може да се разтълкува по този член като обида за турската нация. По този член бяха осъдени много журналисти, писатели, интелектуалци. Защо турците нищо не споменават, че имат писател, който е нобелов лауреат по литература ? Другите народи биха се гордяли с този факт, но не и турците. Защото беше смел, честен интелектуалец и говореше смело за миналото на турция, за арменският геноцид, за убийствата на кюрди. И той беше осъден по този член, заплашен и избяга в САЩ.ЕС много отдавна предупреждава турция да го премахне от наказателния си кодекс, но турция пръста си не е мръднала досега.
197
0
 
0
 
! Отговори
РАМБО! преди 15 години
Не само да споменат за нашия геноцид от тях,а щом имат претенции да са в ЕС,да изплатят 15 милиарда компенсации за отнетите Тракийски земи.И още 35 милиарда за останалото което са ни причинили през робството.Тази сума 50 милиарда е изчислена от експерти по тия въпроси.Една Германия още изплаща репарации на Израел заради еврейския геноцид от Хитлер.Защо Турция да не плаща?И ако имаме Стойностно правителство това трябва да се иска от Турция.Няма как да стане-ДПС е на власт
196
0
 
0
 
! Отговори
Zmeika... преди 15 години
Не ви искат не само Саркози и Ангела ами 80 процента ог европейското население не ви искат и това е, трябва да го ръзберете, това не ви е България и Доган да ви минават номерата, не ви искат, 70 процента от населението ви е неграмотно, не приемате никаква друга религия не я уважавате, никои не уважавате , ще стъпчете Европа и това е вашия план, голяма ислямска държава, знаем ви тайните планове...
195
0
 
0
 
! Отговори
Ot balgarka преди 15 години
do Turzia i vsichki turzi vav foruma : VSICHKI VI MRAZJAT I PLJUJAT , A VIE MISLETE CHE DAGD VALI !!!!!
194
0
 
0
 
! Отговори
Asker...До тамплиерч преди 15 години
Ей рицарче,прати ни тия с мечовете.Айде че те са ни специалитета.Забравяш че станахме най силната държава в света точно във време в което се иска не само остър ум а и силна ръка и смело и лудо сърце.Че отдавна не сме оставяли на една страна планини от трупове а на друга тонове и тонове желязо за скраб от ризници и брони на рицарчета със пера...:)))
193
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Какав е този чл.301 от турския наказателен кодекс?
192
0
 
0
 
! Отговори
ere преди 15 години
koy sektor e po-razvit v Balhariya,ot Turciya,osven MIZERIYATA?sled 100 g 6te imame pati6ta kato v Turciya,sled 30 obslujvane kato tyahnoto,sled 80 ikonomika kato tyahnata.Balgarinat e car na prikazkite samo,za drugo ne stava.
191
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
браво браво хора толкова хубави думи излизат от устата ви че какво да кажа ......затова ще си останете все комплексарчета
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
До тъгуващият 187:Много народи и поколения са се натъжили от идването на турците по тези земи с оръжие в ръка. Доста време стана вече, нали. И какво е положението сега в страната с най-голямата армия в Европа - пак същата. Да сте чули да е убит турски ходжа в някоя от европейските страни ? Но в турция има вече няколко случая на убийства на християнски свещеници и журналисти само затова, че са били християни. Накъде с този дивашки манталитет в Европа.Нещо да е направено по чл.301 от турския наказателен кодекс, за което ЕС много отдавна е предупредила турция - нищо !!!Как така българските политици имаха смелостта да помолят за прошка в турския парламент за "възродителния процес", а турците и досега не смеят да споменават нищо за арменския геноцид, българския геноцид. С такъв гьонсуратлък - никаква Европа !!!
189
0
 
0
 
! Отговори
do 146 преди 15 години
Tochno taka glupa.k takav !!! Idi va Rusija , Kitai i Japonija da si nalagash isljamskata kultura i tochno na Kitai da si prodavash stokite -bokluzi !!!!Ako ne si jal chetvartit otza,d , tam shte go jadesh !!!!! Ha ha ha ha ha ha ha
188
0
 
0
 
! Отговори
до 187 преди 15 години
да... и цяла Европа е първосигнална и елементарна та ги не ще, особено Германия... права си