Турция скръцна със зъби на ЕС. Не ще партньорство, а членство

Или влизаме, или изобщо няма да се присъединим, заплаши Анкара
12 юни 2009 14:52,
299
Турция скръцна със зъби на ЕС. Не ще партньорство, а членство
Снимка: БГНЕС

Турският министър по европейските въпроси Еджмен Баджис отхвърли предложената от Берлин и Париж идея за "привилегировано партньорство" между Турция и ЕС, като заяви, че "Турция ще бъде пълноправен член на ЕС или изобщо няма да се присъедини към него".

"Турция ще бъде пълноправен член на ЕС или изобщо няма да се присъедини към него. Няма средно положение.

Статутът на "привилегирован партньор" няма никаква законова база, ако беше така, ние вече щяхме да го получим", заяви Баджис в интервю за френския "Монд".

"Ние сме в митническия съюз и в европейските институции. Над пет милиона турци живеят в държавите членки на ЕС. Ние вече сме в Европа", допълни той.

През последните седмици френският президент Никола Саркози потвърди, че Турция няма "призвание" да стане член на ЕС и че Европа трябва да има граници.

Германският канцлер Ангела Меркел повтори предложението си за привилегировано партньорство с Турция, без страната да става пълноправен член на ЕС.

Попитан за забавянето на реформите във връзка с присъединяването към ЕС, Баджис обвини опозицията в страната му, че създава пречки, както и някои европейски лидери, които "обезкуражават общественото мнение".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Какво сте се захванали за неща който се решават на много високо ниво.Преди сто години Великите решиха да разтурят Османската империя и я разтуриха.Сега Америка я въздигна, но в последно време нещо се сдърпаха с евреите. ... А ние пишещите тук сме ***....
226
0
 
0
 
! Отговори
pomni SHIPKA преди 15 години
Te mai imat "Peta Kolona" v Evropa. Ako ne napravim nesto skoro ste slagame fesove.
225
0
 
0
 
! Отговори
do 222 преди 15 години
....bila e vinagi edna karvava dargava ....shte si ostane vinagi edna lainjana dargava.... i
224
0
 
0
 
! Отговори
fesa преди 15 години
do 221 ami bulgari na vaz koy vi promiva mozaka? tursiya e silno knijovno razvita strana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
223
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ТУРЦИТЕ НЕ СТАВАТ ЗА ЕС.ГЕНЕТИЧНО ИЗОСТАНАЛА ***, МАЛКО НАД МАЙМУНИТЕ.НЯМАТ ЕВРОПЕЙСКО МИСЛЕНЕ.
222
0
 
0
 
! Отговори
Savet ot balgarka преди 15 години
alo nr.220 Barzaite da napusnete Balgarija , dokato ne ste poluchili po edna zareviza otzad !!
221
0
 
0
 
! Отговори
Balgarka преди 15 години
Do 217 Ami kak shte prochetat pone edna kniga , kato ne mogat da chetat !!A vav pochti zjala aziatska chast ot Turzija njama prokaran tok !!!!
220
0
 
0
 
! Отговори
ere преди 15 години
Balgariya e buni6teto na Evropa be muhlyovci,ama to mi6kite i gadinite na tva se radvat.^te si me4taete za 4ista balgariya ama naprazno.Kato si otivame v Turciya 6te saborim polovin balhariya,nali nie ya postroihme dokat viie hlen4ehte.
219
0
 
0
 
! Отговори
до Аскер преди 15 години
Нищо не каза за Орхан Памук. Пазите се от него като дявол от тамян.По-голям турчин е от повечето турци, и от теб разбира се, но има смелостта да говори открито, нещо непознато за съвременна туркия.Това е и една от причините да ви сочат с пръст от ЕС.
218
0
 
0
 
! Отговори
atanas преди 15 години
В Турция държавността е в пъти по-силна от нашата скапана държава.
217
0
 
0
 
! Отговори
ЕДИН преди 15 години
Как ще ги искат като 75% от населението не е проело една книга?Религиозните различия ги оставям настрана.
216
0
 
0
 
! Отговори
РАМБО преди 15 години
фес, от Страната на Васил Иванов Кунчев съм и съм негов сънародник.Задоволява ли те отговора?
215
0
 
0
 
! Отговори
до аскер преди 15 години
така е, турция полека-лека ще почне да гледа по-сериозно на нещата. Макар, че достатъчно се изложи досега. Въпросът е кога ще спре да се излага, ще си вдигне главата, скрита в пясъка, и ще си реши насъбраните нерешени проблеми.
214
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 15 години
Исках да кажа хирург
213
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 15 години
Тука *** Доган си прави бизнеса с тъ.пата тъла и изобщо не му пука. Докато ви набива у ку.хите тикви, колко сте турци и как трябва да се държите заедно и да работите по просперитета на велика Турция, ония си жъне яко от мал.оумието ви и му дреме на феса за тютюнджиите, бачкаторите и всякакви други дето го боготворят. Вие какво очаквате, аз после от херург да стана чистач, а чистачките в отделението (предимно мислещи се за туркини) да почнат да правят операции ли, ако стане тука турско?
212
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
официално да се срещнат и да обсъдят проблема.Всяка страна да вземе нейни историци и документи и да се сварши тая глупост накрая.И това всичко във присъствието на международни наблюдатели...Та мина се много много време от тогава и все още няма отговор.....а има само геноцит-пари.Трябват им пари на хората...както и да е приятна вечер братя българи...
211
0
 
0
 
! Отговори
до аскер преди 15 години
Народите обаче помнят, има и документи навсякъде по света. Така, че турция да говори нелепости и да се прави, че не съществува такъв въпрос, само става все по-смешна за света. Така, както говори смехории за ЕС. Ще се натиска тук и там, а народите ще я шамаросват с нерешените проблеми на турската "ощипана булка".
210
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 15 години
Не знам какво ми се обиждате бе турчета? Първо вие сте толкова турци, колкото българите сме поляци или чехи - тоест изобщо. Това че има развити сектори в Турция и че има неща, които са по-добре от в България не означава че генерално е по-добре. Пък и щом смятате тук, че е *** вие винаги може да се изместите на юг и да се радвате на просперираща Турция. Да ама там си ви смятат за *** и се държат много по-отвратително отколкото ние българите.
209
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
благодаря 198
208
0
 
0
 
! Отговори
Аскер... преди 15 години
Всички са били на различните фронтове на разпадащата се империя.А по това време героичния арменски народ изваршва истинския геноцид.Може да се провери всичко това при желание,примери много...град Ван,град със над 40 хил. население по онова време.А след арменските банди са останали само масови гробове като във Босна.Много може да се каже,безсмислено е....пропагандата е вечна...А миналата година накрая Турция погледна малко по сериозно на обвиненията за геноцит и предложи на Армения съвсем...