Румяна Желева ще завежда кризите в ЕС

Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи е ресорът на България
27 ное 2009 13:47,
201
Румяна Желева ще завежда кризите в ЕС
Снимка: БГНЕС

Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи – това е ресорът на България в следващата Европейска комисия.

“Това е добър ресор в широката област на изграждане на общата европейска външна политика. Аз съм наистина много щастлива, че България и нейният кандидат, в случая действащият външен министър, ще допринесе за това”, обяви Желева, цитирана от БТА.

“След влизането в сила на Лисабонския договор, а това ще стане само след няколко дни, ЕС ще има обща европейска външна политика, тя ще се изгражда, външните отношения са много важни и аз се чувствам поласкана и имам съзнание за високата отговорност да участвам в изграждането й”, допълни тя.

Желева нямало да излиза в отпуск до изслушването й в Европейския парламент. Към момента не се обсъждал наследникът й на поста външен министър.

За търговията в новата комисия ще отговаря белгийският комисар Карел де Гухт, за енергетиката – германецът  Гюнтер Йотингер.

Румъния получава земеделие. Правосъдието е разпределено на комисаря от Люксембург Вивиан Рединг.

Досегашният ресор на България – защита на правата на потребителите, плюс здравеопазване, вече ще се държи от малтийския комисар.

За разширяването ще отговаря представителят на Чехия Щефан Фуле, а за вътрешните работи – Сесилия Малмстрьом от Швеция.

Всяка от 27-те страни-членки на съюза имат по един еврокомисар. Новата комисия ще започне работа от началото на следващата година, след като бъде утвърдена от Европейския парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кон сърба европари от държавна ясла. Честито на феновете на Боко-***.
121
0
 
0
 
! Отговори
Тя преди 14 години
Клю, клю, канари...Имаше една такава песен. Стига с клюки бе хора. Как може да сте толкова злобни и негативно настроени. Та няма ли някой нещо позитивно да напише.
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Научните и професионалните й интереси са свързани с икономиката на прехода и преструктурирането на организацията на труда" ... е, това както виждате има доста "общо" с ресорите, за които се "точеше" .... тя беше докладчик тук и ще бъде докладчик там... със сигурност поредниата, нарочена за политик, която ще работи за собствения си интерес, а не за някакво сънувано общо благо
119
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Като не я получаваш ти, какво питаш. Колкото е, толкова.
118
0
 
0
 
! Отговори
Изи преди 14 години
Що за глупости! Ако приемате, че хуманитарната работа при кризи е много лесна, то се заблуждавате. Какво направи в България при наводненията правителството, и в частност Емелката Етемката? Нищо, едно голямо нищо. Окрадоха каквото можаха. Хората и до сега живеят във фургони. За тази работа се изисква голямо умение, усет и трезви решения. А с природата е трудно човек да се прибори.
117
0
 
0
 
! Отговори
Заплатко преди 14 години
Колко беше заплатата на един еврокомисар?
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вярно ли че мъжа и бил от ***.
115
0
 
0
 
! Отговори
прав си преди 14 години
Верно, че прилича на оня върколак Цветелина Бориславова!
114
0
 
0
 
! Отговори
неразбиращ преди 14 години
Чакайте бе хора, само преди 4 месеца твърдяхме, че такова министерство е ненужно и в България то закрихме. Сега твърдим, че това е много необходима важна и престижна длъжност. Нещо не мога да вдяна, помогнете.
113
0
 
0
 
! Отговори
МАРИ преди 14 години
Е КОН КОН АМА ЕИ КЪДЕ СЕ НАРЕДИ!!! АЗ КАТО ПРИЛИЧАМ НА СОФИЯ ЛОРЕН КАКВО?? ПРЕДЛАГАТ МИ ХУБАВА РАБОТА САМО СРЕЩУ ИЗВЕСТНИ УСЛОВИЯ! ТАКА ЧЕ ПАК Е НЯКОЙ ТАЯ И СА Я УРЕДИЛИ! ТАЯ ДЪРЖАВА Е ШУРОБАДЖАНАШКА ТОЛКОВА КОЛКОТО НЯМА ДРУГА ПОСВЕТА!1
112
0
 
0
 
! Отговори
КЕРИА преди 14 години
НЕЗНАМ АМА МАЙ ГИ ИЗБИРА ТАКИВА ДЕТО ВСЕ ДА ПРИЛИЧАТ НА ЦВЕТЕЛИНА...... А ТОВА ЧЕ НЯ *** НИЩО ГОРКАТА!! СЕГА ЩЕ ЗАБОГАТЕЕ НЯМА СТРАШНО!
111
0
 
0
 
! Отговори
Уау преди 14 години
Но уважаеми колеги съфорумци, та това е КОН!!!!
110
0
 
0
 
! Отговори
72 до 106 преди 14 години
75, отново се изразяваш двусмислено."В интернет не съм виждал млади любовници на желева но на кунева-да. " означава, че:1) Желева няма любовници, а Пръмова има. И то млади.или2) Пръмова има млади любовници и ги показват в Интернет, а Желева - стари и не са за показване в ИнтернетКое от двете си искал да кажеш?
109
0
 
0
 
! Отговори
кокошка преди 14 години
"Умница"!!!(никой не може да е толкова ***, наистина)
108
0
 
0
 
! Отговори
кон преди 14 години
Тая с конската мутра какво ли може да управлява? След като в декларация е написала, че няма нищо... Не знае ли, че ако мъжа и има имот, тя е съсобственик. Не е булка от вчера.
107
0
 
0
 
! Отговори
Дон Оливарес преди 14 години
Според мен, ресорът на Желева идеално й пасва. Какво очаквате да дадат на най-бедстващата страна в ЕС?!? Притеснява ме само, че каквито сме каръци, баш в нейния мандат ще се стоварят всички възможни стихии в Европа :-(
106
0
 
0
 
! Отговори
65 до 72 преди 14 години
72ясно съм го написал.Не прави и не лъжи като комунистката пръмова.В интернет не съм виждал млади любовници на желева но на кунева-да.
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоя ресор звучи като да са го измисли специално за наш'та убавица.
104
0
 
0
 
! Отговори
До 94 преди 14 години
Р.Ж. беше в управителния съвет на дружествата на Мирчо *** още средата на 90-те ,а после мина през приватизационни фондове.Сам си задай въпроса кой на 27-8 години по онова време стигаше до такива постове.
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Според мутрата и ресора